ΟΤΑ

Πρόταση Μαξίμου στον Δήμαρχο Γλυφάδας για την Περιφέρεια Αττικής

Πρόταση Μαξίμου στον Δήμαρχο Γλυφάδας για την Περιφέρεια Αττικής

Πηγή Φωτογραφίας: Workenter.gr

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στη ΝΔ στο θέμα της περιφέρειας Αττικής μετά την «κόκκινη κάρτα» που έδειξε ουσιαστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον Γιώργο Πατούλη.

Οι αποφάσεις Μητσοτάκη μετά την ενόχληση για το ζεϊμπέκικο του νυν περιφερειάρχη Αττικής εν μέσω πυρκαγιών πρέπει να θεωρούνται δεδομένες. Η συγγνώμη που ζήτησε ο κ. Πατούλης με ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δεν συγκίνησε Πειραιώς και Μέγαρο Μαξίμου και δεν παίρνουν στα σοβαρά την δικαιολογία ότι επρόκειτο για «μία κακή στιγμή». Η συμπεριφορά αυτή θεωρείται απαράδεκτη, όπως σημειώνουν κομματικές πηγές, και το μήνυμα που μεταφέρουν είναι πως τα μέλη της ΝΔ δεν μπορούν να βρίσκονται σε αναντιστοιχία με την κοινωνία και να εκ φεύγουν των αρχών της παράταξης.

Τα αίτια όμως είναι πιο βαθιά και το ζειμπέκικο είναι η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Υπάρχει εδώ και καιρό διάσταση με τον περιφερειάρχη ο οποίος κινείται αυτόνομα και έχει δημιουργήσει αντιπαραθέσεις σε δήμους της Αττικής προωθώντας δικά του πρόσωπα όπως ο Χάρης Ρώμας στο Δήμο Χαλανδρίου, κόντρα στην κομματική επιλογή της Κρίστη Αγαπητού. Επίσης έχει ανοίξει πόλεμος του περιφερειάρχη με τον δήμαρχο Καλλιθέας και Α Αντιπρόεδρο της ΚΕΔΕ, Δημήτρη Κάρναβο για την καθυστέρηση των έργων στο παραλιακό μέτωπο και τον κατηγορούν για κρυφή ατζέντα κόντρα στις αποφάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων και του αρχικού πλάνου για την περιοχή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη αναζητείται το νέο πρόσωπο που θα λάβει το χρίσμα της ΝΔ για την Περιφέρεια της Αττικής και έχουν πέσει στο τραπέζι τα πρώτα ονόματα που θα μπορούσαν να διεκδικήσουν με αξιώσεις τη νίκη στην Αττική στις εκλογές του Οκτωβρίου και το βάρος δίνεται σε στελέχη που προέρχονται από την αυτοδιοίκηση και έχουν επιδείξει έργο σε προηγούμενες θέσεις αιρετών.

Ανάμεσα σε αυτά είναι του νυν δημάρχου Γλυφάδας, Γιώργου Παπανικολάου.

Ο 46χρονος Γιώργος Παπανικολάου είναι δήμαρχος Γλυφάδας από το 2014. Μάλιστα στις τελευταίες εκλογές επανεξελέγη με ποσοστό άνω του 79%. Έχει διατελέσει ευρωβουλευτής (2009-2014) και πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ (2004-2009).

Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες το κατώφλι του Μεγάρου Μαξίμου πέρασε πριν από λίγο ο δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου για να συζητήσει με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Κατά την συνάντηση που έγινε σε θερμό κλίμα προτάθηκε από τον Πρωθυπουργό στον δήμαρχο Γλυφάδας να ηγηθεί του ψηφοδελτίου στην Περιφέρεια Αττικής κάτι που όπως λένε οι πηγές μας δεν απέκλεισε. Όμως ζήτησε διαβεβαιώσεις για την στήριξη σε όλα τα επίπεδα και κυρίως να αποφευχθεί διασπαστική υποψηφιότητα Πατούλη. Φαίνεται πως στα επόμενα 24ωρα θα παρθούν οι αποφάσεις , αφού δεν υπάρχει χρόνος.

Δεν θα πρέπει να αποκλειστεί και η περίπτωση του Ανδρέα Παχατουρίδη του μακροβιότερου και επιτυχημένου δημάρχου Περιστερίου που συγκεντρώνει καθολική αποδοχή από όλα τα πολιτκά κόμματα και έχει ακουστεί και πιο παλιά για την θέση του Περιφερειάρχη Αττικής.

Η παράταξη «Νέα Αρχή για την Αττική» του Γ. Πατούλη εξέδωσε ανακοίνωση, μετά από συνεδρίασή της στην οποία τονίζεται ότι «η ενόχληση του Πρωθυπουργού ήταν δικαιολογημένη. Δεν μπορεί όμως για ένα λάθος,το οποίο αναγνώρισε και ζήτησε συγνώμη ο κ. Πατούλης να τεθούν σε κίνδυνο όσα επιτεύχθηκαν και η επόμενη μέρα της Περιφέρειας Αττικης».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments