Nέα της αγοράς

Χρηματιστήρια Περσικού Κόλπου: Μικτά πρόσημα

Χρηματιστήρια Περσικού Κόλπου: Μικτά πρόσημα

Πηγή Φωτογραφίας: ot.gr

Με απώλειες έκλεισε το χρηματιστήριο της Σαουδικής Αραβίας

Μικτές τάσεις επικράτησαν στις χρηματιστηριακές αγορές του Περσικού Κόλπου. Το χρηματιστήριο της Σαουδικής Αραβίας έκλεισε με αρνητικό πρόσημο, επεκτείνοντας τις απώλειες από την προηγούμενη συνεδρίαση λόγω κατοχύρωσης κερδών.

Ο δείκτης TASI του χρηματιστηρίου της Σαουδικής Αραβίας υποχώρησε κατά 0,5%, καθώς επιβαρύνθηκε  από την πτώση κατά 2,5% της Riyad Bank, ενώ η Saudi Awwal Bank  υποχώρησε κατά 3,8%. Η τράπεζα ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα τριμηνιαία καθαρά κέρδη 1,55 δισ. ριάλ (413,28 εκατ. δολάρια), υψηλότερα από 1,08 δισ. ριάλ πριν από ένα χρόνο, αλλά χαμηλότερα από το προηγούμενο τρίμηνο. Στον αντίποδα, η National Shipping Company of Saudi Arabia σημείωσε άνοδο άνω του 4% μετά την κατακόρυφη αύξηση των καθαρών κερδών του δεύτερου τριμήνου.

Στο Κατάρ, ο δείκτης QSI έκλεισε με κέρδη 0,5%, καθώς έλαβε στήριξη  από την άνοδο 2,7% της κατασκευάστριας εταιρείας πετροχημικών Industries Qatar.

Οι τιμές του πετρελαίυ – βασικός καταλύτης για τις χρηματοπιστωτικές αγορές του Κόλπου – ενισχύθηκνα την Παρασκευή και σημείωσαν κέρδη για πέμπτη συνεχόμενη εβδομάδα, καθώς οι επενδυτές αισιοδοξούν ότι η υγιής ζήτηση και οι περικοπές της προσφοράς θα διατηρήσουν τις τιμές σε υψηλά επίπεδα.

Εκτός του Κόλπου, ο δείκτης blue-chip της Αιγύπτου EGX30 σημείωσε άνοδο 1,2%, τερματίζοντας πέντε συνεδριάσεις με απώλειες, με τις περισσότερες μετοχές να κινουνται σε θετικό έδαφος, συμπεριλαμβανομένου του μονοπωλίου καπνού Eastern Company, το οποίο σημείωσε άνοδο άνω του 8%.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments