ΟΤΑ

Απολογισμός εννέα χρόνων θητείας από την Δημοτική Αρχή Αρταίων

Απολογισμός εννέα χρόνων θητείας από την Δημοτική Αρχή Αρταίων

Πηγή Φωτογραφίας: otavoice.gr

ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗΣ: «ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΚΑΙ ΜΕΤΡΗΣΙΜΟ ΕΡΓΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΜΑΣ».

Με τους καλύτερους οιωνούς σε μια εκδήλωση με έντονα στοιχεία αναπτυξιακού οράματος για την επόμενη ημέρα και εμβληματικών έργων που έχουν ήδη υλοποιηθεί και υλοποιούνται, πραγματοποιήθηκε ο απολογισμός πεπραγμένων των εννέα χρόνων διοίκησης «2014 – 2023», της Δημοτικής Αρχής, στο Θερινό Κινηματογράφο «Ορφέα».

Τον συντονισμό της εκδήλωσης ανέλαβε, η Γενική Γραμματέας του Δήμου Εύη Βασιλάκη,  αναφέροντας σε αδρές και συνοπτικές γραμμές τα πολλά, σημαντικά και οραματικά που έχει κάνει αυτή η διοίκηση. «Μικρά και καθημερινά, που όλα μαζί αθροιζόμενα δημιουργούν το ψηφιδωτό της Άρτας στη Νέα της Εποχή».

Για την ομάδα διοίκησης:

Ενώ για την ομάδα διοίκησης ανέφερε χαρακτηριστικά «Βλέπω απέναντι μου ανθρώπους με τους οποίους έχουμε διανύσει χιλιόμετρα δουλειάς αλλά και ανθρώπους, νεότερα στελέχη, που τώρα ξεκινούν την διαδρομή τους στα κοινά πράγματα του Δήμου μας. Τους ευχαριστώ όλους μέσα από την καρδιά μου. Χωρίς αυτή την ομάδα, χωρίς αυτόν τον Φοίνικα που αναγεννάτε από τις φλόγες του πιο δυνατός κάθε φορά, χωρίς το ανθρώπινο δυναμικό του Δήμου, πολλά απ’ όσα είναι σήμερα πραγματικότητα δεν θα είχαν γίνει».

Απολογισμός:

Ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης προχώρησε σε μια ομιλία με έντονο συναισθηματικό χαρακτήρα στην οποία δεν έλειψαν οι προσωπικές αναφορές για τον τρόπο που αντιμετώπισε τις καταστάσεις όλα αυτά τα χρόνια. Όπως είπε «έμαθα ότι το να είσαι εργατικός δεν αρκεί. Πρέπει να είσαι και υπομονετικός. Γιατί από την ώρα που κάτι μπαίνει στο γραφείο της τεχνικής υπηρεσίας για να βγει με χρηματοδότηση θέλει κατά μέσο όρο 4 με 5 χρόνια. Γι’ αυτό τα 115 εκατομμύρια ευρώ που έχουμε κερδίσει σε χρηματοδοτήσεις από ευρωπαϊκά και εθνικά προγράμματα είναι μεγάλο ποσό».

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του αναφέρθηκε στις αναπάντεχες δυσκολίες που καλείται να αντιμετωπίσει ένας Δήμαρχος – κάνοντας αναφορά στην ενεργειακή και οικονομική κρίση, στην πανδημία, – σκιαγραφώντας με τον τρόπο αυτό τα προσόντα που πρέπει να έχει ένας Δήμαρχος: ικανός, ετοιμοπόλεμος, έτοιμος να σπάσει αυγά. Ένας Δήμαρχος που δημιουργεί νέους δρόμους με θάρρος χωρίς να φοβάται το πολιτικό κόστος όταν αυτό είναι για το δημόσιο καλό. «Οι εποχές των yesmen είναι για τον ελληνικό κινηματογράφο, όχι όταν πρέπει να πας στο Υπουργείο και να διεκδικήσεις χρήματα από το Ταμείο Ανάπτυξης», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Τέλος αναφέρθηκε στο πως οι επιλογές και οι προτεραιότητες που θέτει μια Δημοτική Αρχή, καταφέρνει να δημιουργήσει έναν νέο τρόπο προσέγγισης των πραγμάτων για το σύνολο της κοινωνίας, μαζί με την κοινωνία. Όπως σημείωσε ο Χρήστος Τσιρογιάννης «Πιστεύω πραγματικά, πως στα χρόνια που πέρασαν εμείς οι Αρτινοί έχουμε αλλάξει τον τρόπο που βλέπουμε τον εαυτό μας και τις δυνατότητές μας. Και είναι απολύτως λογικό. Μια πόλη που έχει αθλητικές υποδομές που μπορούν να φιλοξενήσει πανελλήνιους αγώνες πολλές φορές και σε πολλά διαφορετικά αθλήματα, είναι μια πόλη σύγχρονη και μεγάλη που δεν τις λείπει τίποτα. Μια πόλη που έχει επενδύσει σε εφαρμογές ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, είναι μια πόλη που μπορεί να κοιτάει το μέλλον στα μάτια. Και μπορεί να το κοιτάει στα μάτια γιατί έχει βρεφονηπιακούς σταθμούς, νηπιαγωγεία, σχολεία, μουσικό σχολείο και ειδικό σχολείο με υποδομές που σέβονται πραγματικά τα όνειρα των παιδιών και τις θυσίες των γονιών.

Ποια ήταν η Άρτα πριν από 9 χρόνια:

Πριν από εννέα χρόνια, όταν η Δημοτική μας Αρχή παρέλαβε την διοίκηση του Δήμου, παραλάβαμε μια πόλη με προβλήματα, όπου η διοίκηση του Δήμου δεν σήμαινε επίλυσή τους αλλά διαχείρισή τους. Στα χρόνια που πέρασαν αποδείξαμε ότι είμαστε εδώ για να δίνουμε λύσεις και να φτιάχνουμε υποδομές. Έτσι κάναμε τους κυκλικούς κόμβους, έτσι αναστήσαμε τις πολιτιστικές υποδομές μας, έτσι φτιάξαμε έναν ολόκληρο στόλο καθαριότητας και μηχανημάτων και έτσι καταφέραμε να φτιάξουμε δρόμους που αντιστοιχούν στους δρόμους μιας σύγχρονης πόλης».

 Η αυτοκριτική:

Δεν παρέλειψε όμως να κάνει και αυτοκριτική, λέγοντας πως « Η νέα κουλτούρα που έχουμε δημιουργήσει δεν σημαίνει ότι έχουμε λύσει όλα τα προβλήματα. Σημαίνει ότι οι δυνατότητες μας είναι μεγαλύτερες από τα προβλήματα. Ακριβώς όπως είναι και το πείσμα να τα επιλύσουμε».

Η βραδιά έκλεισε με ένα δυνατό χειροκρότημα από τους παρευρισκόμενους και με τη γενική πεποίθηση ότι η Δημοτική Αρχή όχι μόνο έχει θέσει τις βάσεις για την Άρτα της νέας εποχής, αλλά για μια Άρτα που είναι πλέον ένας τόπος επιλογής για να ζει κάποιος. «Είμαστε η γενιά που αλλάξαμε τις δυνατότητες της Άρτας και αυτό θα συνεχιστεί στα χρόνια που έρχονται», όπως σημειώθηκε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments