Ελλάδα

Συλλήψεις 7 Κροατών στα σύνορα των Ευζώνων – Επιχείρησαν να διαφύγουν

Συλλήψεις 7 Κροατών στα σύνορα των Ευζώνων – Επιχείρησαν να διαφύγουν

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Επτά Κροάτες συνελήφθησαν πριν από λίγο στα σύνορα των Ευζώνων, επιχειρώντας να διαφύγουν από την Ελλάδα μετά τα επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια που οδήγησαν στο θάνατο του Μιχάλη, του 29χρονου φίλαθλου της ΑΕΚ.

Επτά Κροάτες συνελήφθησαν πριν από λίγο στα σύνορα των Ευζώνων, επιχειρώντας να διαφύγουν από την Ελλάδα μετά τα επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια που οδήγησαν στο θάνατο του Μιχάλη, του 29χρονου φίλαθλου της ΑΕΚ.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, βρέθηκαν μαχαίρια και ρόπαλα στο βαν που επέβαιναν, δηλαδή οι επτά Κροάτες ανήκαν στο κομβόι των τουλάχιστον 120  χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ που έφτασε στην Αθήνα, παρά την απαγόρευση της UEFA για μετακίνηση οπαδών.

Συνολικά, για τα επεισόδια και τη δολοφονία του Μιχάλη Κατσούρη είχε ανακοινωθεί ότι είχαν συλληφθεί 98 άτομα, δηλαδή έως στιγμής έχουν συλληφθεί 105, ενώ αναζητούνται κι άλλοι Κροάτες χούλιγκαν.

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως αναφορικά με την άφιξη των Κροατών χούλιγκανς της Ντιναμό Ζάγκρεμπ στην Ελλάδα. Όπως αποκάλυψε ο ΣΚΑΪ, οι ελληνικές αρχές είχαν ενημερωθεί εγγράφως ότι καταφθάνουν στην Αθήνα επικίνδυνοι οργανωμένοι οπαδοί, με συγκεκριμένες μάλιστα πινακίδες κυκλοφορίας οχημάτων.

Σύμφωνα με τον ρεπόρτερ του ΣΚΑΪ Χρήστο Νικολαΐδη, το δισέλιδο έγγραφο έφθασε τη Δευτέρα στις 9 το πρωί στο αρχηγείο της ΕΛΑΣ. Με αυτό το έγγραφο η αστυνομία του Μαυροβουνίου ενημερώνει την ΕΛΑΣ ότι πέρασαν από τα σύνορα της χώρας τους με προορισμό την Αθήνα «risky fans» όπως τους ονομάζει, δηλαδή «επικίνδυνοι φίλαθλοι». 

«Θεωρείται ότι ταξιδεύουν στην Ελλάδα για να παρακολουθήσουν τον αγώνα ΑΕΚ – Ντιναμό» επισημαίνεται. 

«Αγαπητοί συνάδελφοι στις 7 Αυγούστου 2023 ανάμεσα στις 03:00 τα μεσάνυχτα και τις 06:00 το πρωί από τον συνοριακό σταθμό Μποζάι, στην έξοδο προς Μαυροβούνιο αξιωματικοί της αστυνομίας του Μαυροβουνίου έλεγξαν πολίτες της Δημοκρατίας της Κροατίας – περίπου 120 άτομα νεαρής ηλικίας – που εικάζουμε ότι ταξιδεύουν με προορισμό την Ελλάδα για να παρακολουθήσουν τον ποδοσφαιρικό αγώνα ΑΕΚ – Ντινάμο Ζάγκρεμπ. Η ομάδα αυτή εξήλθε του Μαυροβουνίου με τα παρακάτω οχήματα», σημειώνεται στην ενημέρωση των αρχών του Μαυροβουνίου.

Είναι χαρακτηριστικό ότι σε αυτό το σήμα αναγράφεται όχι μόνο η πληροφορία και ο αριθμός των ατόμων, αλλά και οι μάρκες των αυτοκινήτων στα οποία επέβαιναν καθώς και οι πινακίδες κυκλοφορίας τους. Σημειώνεται πως πρόσωπο που ασχολείται με την υπόθεση ανέφερε στον ΣΚΑΪ ότι «το μόνο που δεν ξέραμε είναι τι αριθμό παπούτσι φοράνε».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments