Ελλάδα

Τραγωδία στη Νέα Φιλαδέλφεια: Νεκρός οπαδός της ΑΕΚ

Τραγωδία στη Νέα Φιλαδέλφεια: Νεκρός οπαδός της ΑΕΚ

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

Ένας νέος άνθρωπος έχασε τη ζωή του από βίαιη επίθεση που εξαπέλυσαν οργανωμένοι οπαδοί της Ντιναμό Ζάγκρεπ εναντίον φίλων της ΑΕΚ.

Την τελευταία του πνοή άφησε 22χρονος, ο οποίος σύμφωνα με την αστυνομία τραυματίστηκε από «αιχμηρό αντικείμενο», πιθανώς από μαχαίρι, έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ χθες, Δευτέρα το βράδυ, κατά τη διάρκεια των σοβαρών επεισοδίων που προκάλεσαν οπαδοί της Ντιναμό Ζάγκρεμπ.

Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν το βράδυ της Δευτέρας (7/8) στη Νέα Φιλαδέλφεια από οπαδούς της Ντιναμό Ζάγκρεμπ και ενώ υπάρχει οδηγία να μην έρθουν στην Ελλάδα για το ματς κόντρα στην ΑΕΚ για τα προκριματικά του Champions League.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι οπαδοί της Ντιναμό Ζάγκρεμπ (περίπου 50-100) ξεκίνησαν οδικώς από την κροατική πρωτεύουσα και βρέθηκαν το απόγευμα προς βράδυ στη Νέα Φιλαδέλφεια, παρά την απαγόρευση της UEFA ότι δεν επιτρέπονται οπαδοί στα εκτός έδρας ματς. Ερώτημα προκαλεί το πώς έφτασαν από το Ζάγκρεμπ στη Νέα Φιλαδέλφεια οδικώς, και μάλιστα ανενόχλητοι.

Σύμφωνα με πληροφορίες της δημόσιας τηλεόρασης, μαζί με τους χούλιγκαν της Ντιναμό ήταν και οπαδοί του Παναθηναϊκού, οι οποίοι τους υπέδειξαν που βρίσκεται το γήπεδο της ΑΕΚ. Οι χούλιγκαν επιτέθηκαν με πέτρες και καδρόνια σε όποιον φίλαθλο της ΑΕΚ έβρισκαν στο διάβα τους.

Με βάση πληροφορίες, οι φίλοι της Ντιναμό Ζάγκρεμπ προξένησαν ζημιές στον ατσάλινο αετό που βρίσκεται έξω από την OPAP Arena, ενώ επιχείρησαν να μπουν και στο γήπεδο, αλλά βρήκαν κλειστές τις πόρτες.

Υπάρχουν πληροφορίες για τρεις τραυματίες που διακομίστηκαν στον Ερυθρό Σταυρό. Σύμφωνα με πληροφορίες, ένας άνθρωπος έχει τραυματιστεί σοβαρά από αιχμηρό αντικείμενο.

Στελέχη της Ομάδας Δράσης και της ΟΠΚΕ προχώρησαν σε πάνω από 80 προσαγωγές οπαδών της κροατικής ομάδας ενώ ακολούθησαν και συλλήψεις. Οι οπαδοί της Ντιναμό φορούσαν μασελάκια, επιγονατίδες και κουβαλούσαν μαχαίρια.

«Βραδινές ώρες, εξωτερικά του γηπέδου, ”Opap Arena” στη Νέα Φιλαδέλφεια, μετά από συμπλοκή μεταξύ οπαδών, τραυματισμένο άτομο από αιχμηρό αντικείμενο, διεκομίσθη σε νοσοκομείο όπου υπέκυψε στα τραύματά του. Προανάκριση διενεργείται από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής», αναφέρει η πρώτη επίσημη ενημέρωση από την Ελληνική Αστυνομία.

Στην εθνική οδό οι Κροάτες εντοπίστηκαν από την Ασφάλεια και τέθηκαν υπό διακριτική παρακολούθηση, όμως, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, φαίνεται πως έδρασαν βάσει οργανωμένου σχεδίου, γιατί φτάνοντας στην Αττική Οδό τα αυτοκίνητα σκορπίστηκαν και μεγάλος αριθμός κατευθύνθηκε στον σταθμό του ΗΣΑΠ Ειρήνη.

Εκεί οι Κροάτες συναντήθηκαν με οπαδούς του ΠΑΟ και μαζί επιβιβάστηκαν στο τρένο και κατέβηκαν στον σταθμό Πευκάκια, από όπου κινήθηκαν με τα πόδια προς τη Νέα Φιλαδέλφεια.

Στο μεταξύ στο γήπεδο της ΑΕΚ είχε τελειώσει η προπόνηση των δύο ομάδων, η αποστολή της Ντιναμό μετέβη με αστυνομική συνοδεία στο ξενοδοχείο, ενώ οι υπεύθυνοι της ΑΕΚ κλείδωσαν το γήπεδο, αλλά πολλοί φίλαθλοι κατέληξαν στις καφετέριες της περιοχής.

Οι οργανωμένοι της Ντιναμό, μαζί με οπαδούς του ΠΑΟ, έφθασαν γρήγορα έξω από το γήπεδο και γύρω στις 23.00 επιτέθηκαν σε φιλάθλους της ΑΕΚ. Ξέσπασε άγρια συμπλοκή, με βόμβες μολότοφ, ρόπαλα και άλλα αντικείμενα.

Στο σημείο έφτασαν ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ που κατέστειλαν τα επεισόδια κάνοντας χρήση χημικών, ενώ προχώρησαν στις προσαγωγές εμπλεκομένων, οι οποίοι οδηγήθηκαν στην Ασφάλεια και ανακρίνονται, προκειμένου να ταυτοποιηθεί ο δράστης του μαχαιρώματος και να διευκρινιστούν οι λεπτομέρειες της υπόθεσης, για την οποία σχηματίζεται δικογραφία.

Οι συλληφθέντες πρόκειται να οδηγηθούν ενώπιον του εισαγγελέα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments