Καιρός

Καιρός σήμερα 9/8: Περιμένουμε παροδικές νεφώσεις

Καιρός σήμερα 9/8: Περιμένουμε παροδικές νεφώσεις

Πηγή Φωτογραφίας: αρχείου

Καιρός σήμερα 9/8: Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 32 βαθμούς

Πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων ή τοπικών βροχών στα ανατολικά ηπειρωτικά. Πτώση της θερμοκρασίας. Ενισχυμένο μελτέμι έως 7 μποφόρ στο Αιγαίο. Υψηλή και τοπικά πολύ υψηλή επικινδυνότητα εκδήλωσης και εξάπλωσης δασικών πυρκαγιών στα ανατολικά και νότια. Πιο αναλυτικά, την Τετάρτη 9 Αυγούστου 2023 σε ολόκληρη τη χώρα αναμένονται καλές καιρικές συνθήκες με λίγες νεφώσεις. Πυκνότερες θα είναι οι νεφώσεις στα ηπειρωτικά και ιδιαίτερα στα ανατολικά τμήματα όπου υπάρχει πιθανότητα να εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι ή πρόσκαιρες τοπικές βροχές. Υψηλή και έως πολύ υψηλή θα είναι η επικινδυνότητα εκδήλωσης και εξάπλωσης δασικών πυρκαγιών στα ανατολικά και νότια τμήματα της χώρας.

Η θερμοκρασία, σε πτώση, θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 12 έως 29 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 18 έως 31-32, στην Ήπειρο από 19 έως 32-34 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 18 έως 32-34, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 21 έως 32-34 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 21 έως 32-33 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη από 21 έως 30-32 βαθμούς, ενώ στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στη Νότια Κρήτη οι μέγιστες θα φτάσουν τοπικά στους 34 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις 6-7 μποφόρ και ενδεχομένως πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο θα επικρατήσουν άνεμοι ανατολικών κυρίως διευθύνσεων με εντάσεις έως 5 μποφόρ.

Στην Αττική περιμένουμε παροδικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις με εντάσεις 4-5 μποφόρ και τοπικά στα ανατολικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 32 βαθμούς, αλλά στα ανατολικά θα διατηρηθεί 3-4 βαθμούς χαμηλότερα.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες κυρίως διευθύνσεις με εντάσεις 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 29-30 βαθμούς.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments