Ελλάδα

Μηδενική ανοχή

Μηδενική ανοχή

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η ανακριτική διαδικασία για τους 105 συλληφθέντες για τα θλιβερά επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Σε πλήρη εξέλιξη είναι η ανακριτική διαδικασία για τους 105 συλληφθέντες των αιματηρών επεισοδίων στη Νέα Φιλαδέλφεια, που στοίχισαν τη ζωή στον 29χρονο φίλαθλο της ΑΕΚ. Οι εισαγγελείς άσκησαν σε βάρος τους ποινική δίωξη για τέσσερα κακουργήματα – μεταξύ των οποίων ανθρωποκτονία από πρόθεση – και επτά πλημμελήματα. Μέχρις στιγμής, δεν έχει ταυτοποιηθεί ο δράστης ή οι δράστες που σκότωσαν τον 29χρονο φίλαθλο της ΑΕΚ.

Σε πλήρη εξέλιξη είναι επίσης οι έρευνες των Αρχών για τον εντοπισμό των δολοφόνων του 29χρονου Μιχάλη, με τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. να «χτενίζουν» την περιοχή των αιματηρών επεισοδίων στη Νέα Φιλαδέλφεια για συλλογή οπτικοακουστικού υλικού, προκειμένου οι δικαστικές αρχές να προσωποποιήσουν τις ευθύνες.

Όπως έγινε γνωστό, δεκάδες αντικείμενα που είχαν επάνω τους αίμα εντόπισαν οι Αρχές στο σημείο της δολοφονία. Σύμφωνα με πληροφορίες, μεταξύ αυτών ήταν κοντάρια, καδρόνια, μπουκάλια, σουγιάδες, φωτοβολίδες, μια τάβλα με καρφιά και άλλα φονικά αντικείμενα. Μέσω αυτών η Αστυνομία ελπίζει να ταυτοποιήσει τον δολοφόνο ή τους δολοφόνους του 29χρονου Μιχάλη, εξετάζοντας το γενετικό υλικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ανακρίτρια εκδίδει διατάξεις για τη λήψη γενετικού υλικού από τους κατηγορούμενους, με στόχο την ταυτοποίηση του δολοφόνου.

Σοβαρά ερωτήματα προκύπτουν από τον τρόπο αντιμετώπισης των Κροατών χούλιγκαν από τις Ελληνικές Αρχές. Αποκαλυπτικά έγγραφα που έρχονται στο φως της δημοσιότητας, επιβεβαιώνουν ότι η Αστυνομία είχε εγκαίρως ενημερωθεί για την είσοδό τους στην Ελλάδα, ενώ στην έκθεση του Τμήματος Αθλητικής Βίας γινόταν ειδική αναφορά στο αδίστακτο προφίλ τους.

Παράλληλα, τα έγγραφα ενημέρωναν για τον τρόπο δράσης των χούλιγκανς, τους πιθανούς στόχους στην Ελλάδα, καθώς και για τα σημεία όπου θα διέμεναν στην Αθήνα. Η έκθεση είχε συνταχθεί 24 ώρες πριν από τα επεισόδια, ενώ και οι Αρχές του Μαυροβουνίου είχαν κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου στην Αθήνα, αναφέροντας πως 100 με 200 άτομα που χαρακτηρίζονται ως επικίνδυνοι οπαδοί της Ντιναμό Ζάγκρεμπ οδεύουν προς την Ελλάδα.

Να αναζητηθούν σε βάθος οι ευθύνες και να υποστούν συνέπειες όσοι εμπλέκονται στην υπόθεση είναι το μήνυμα του Μεγάρου Μαξίμου, καθώς αναγνωρίζεται πως υπήρξαν σοβαρά επιχειρησιακά λάθη από την πλευρά της Ελληνικής Αστυνομίας. «Κανείς δεν είναι στο απυρόβλητο», ανέφερε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Γιάννης Οικονόμου, γνωστοποιώντας πως το πόρισμα θα εκδοθεί σε λιγότερο από ένα μήνα.

Σφοδρή κριτική ασκούν, ωστόσο, τα κόμματα της αντιπολίτευσης, με τον ΣΥΡΙΖΑ να κατηγορεί τον πρωθυπουργό ότι παραμένει εξαφανισμένος, ενώ το ΠΑΣΟΚ επιμένει να ζητά την παραίτηση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη.

Με τον πατέρα του 29χρονου Μιχάλη επικοινώνησε ο κ. Γιάννης Οικονόμου, εκφράζοντας τα συλλυπητήριά του για το θάνατο του νεαρού φιλάθλου της ΑΕΚ, καθώς και τα συλλυπητήρια του πρωθυπουργού. Ο κ. Οικονόμου διαβεβαίωσε τον πατέρα ότι η Αστυνομία θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να εντοπιστεί ο δράστης της δολοφονίας και να αποδοθούν οι ευθύνες που αναλογούν στον καθένα που εμπλέκεται στην υπόθεση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments