Policy Briefs

Τον βορρά προτιμούν οι Ευρωπαίοι για τις διακοπές τους

Τον βορρά προτιμούν οι Ευρωπαίοι για τις διακοπές τους

Πηγή Φωτογραφίας: Reuters

Οι Ευρωπαίοι προτιμούν τις χώρες της Βόρειας Ευρώπης, για να αποφύγουν τους καύσωνες του Νότου.

Οι τουρίστες και οι ταξιδιωτικοί πράκτορες αναμένεται να στραφούν προς τη βόρεια Ευρώπη τα επόμενα χρόνια για τις διακοπές τους, αφού το φετινό καλοκαίρι σηματοδοτήθηκε από εκτεταμένους καταστραφικούς καύσωνες πλήττοντας τη νότια Ευρώπη.

Η περιοχή της Μεσογείου παρέμεινε, βέβαια, το πιο δημοφιλές καλοκαιρινό τουριστικό σημείο της Ευρώπης, αλλά οι κρατήσεις για χώρες όπως η Δανία, η Φινλανδία, η Ολλανδία, η Νορβηγία και η Σουηδία αυξάνονται σε σχέση με το 2022, σύμφωνα με στοιχεία της Mastercard.

Παράγοντες όπως οι φθηνότερες τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων και τα ασθενέστερα νομίσματα στη Σκανδιναβία θα μπορούσαν να διαδραματίσουν κάποιο ρόλο, αλλά ένας από τους μεγαλύτερους τουριστικούς πράκτορες στον κόσμο, η TUI, δήλωσε την Τετάρτη ότι η κλιματική αλλαγή είναι αυτή που θα οδηγήσει τους περισσότερους τουρίστες προς το βορρά.

Οι τουριστικοί πράκτορες σε μέρη όπως η βόρεια Νορβηγία βλέπουν επίσης αυξημένη ζήτηση.

Οι περιφερειακές τουριστικές πληροφορίες για το Vesteraalen, μια νησιωτική περιοχή στη Βόρεια Νορβηγία, δήλωσαν ότι είχαν επισκέπτες από την κεντρική και νότια Ευρώπη που ήρθαν στη Νορβηγία για να ξεφύγουν από τον καύσωνα.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα τη δημιουργία περισσότερων απευθείας αεροπορικών δρομολογίων προς τη Βόρεια Νορβηγία, ανέφερε.

 

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments