Ελλάδα

Σήμερα οι πρώτες απολογίες στον ανακριτή για τη δολοφονία του 29χρονου Μιχάλη Κατσούρη

Σήμερα οι πρώτες απολογίες στον ανακριτή για τη δολοφονία του 29χρονου Μιχάλη Κατσούρη

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Τρεις ανακριτές, ένας τακτικός και δύο επίκουροι, θα διενεργήσουν την κύρια ανάκριση για την υπόθεση των αιματηρών επεισοδίων και της δολοφονίας του 29χρονου φιλάθλου της ΑΕΚ. Η κύρια ανάκριση ανατέθηκε στην 25η Τακτική Ανακρίτρια

Σήμερα στις 12:00 αναμένεται να ξεκινήσει η διαδικασία της απολογίας των 105 συλληφθέντων για τα επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη δολοφονία του 29χρονου Μιχάλη, η οποία πρόκειται να ολοκληρωθεί την Κυριακή 13 Αυγούστου. Την ίδια ώρα, νέο βίντεο – ντοκουμέντο από την κάθοδο των Κροατών χούλιγκαν και τη φονική επίθεση που εξαπέλυσαν, έρχονται στο φως της δημοσιότητας.

Το κατώφλι των Ανακριτών θα περάσουν το μεσημέρι οι πρώτοι κατηγορούμενοι για τα αιματηρά επεισόδια έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια, υπόλογοι για βαριά αδικήματα. Η διαδικασία των απολογιών θα συνεχιστεί αύριο Σάββατο και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή.

Τρεις ανακριτές, ένας τακτικός και δύο επίκουροι, θα διενεργήσουν την κύρια ανάκριση για την υπόθεση των αιματηρών επεισοδίων και της δολοφονίας του 29χρονου φιλάθλου της ΑΕΚ. Η κύρια ανάκριση ανατέθηκε στην 25η Τακτική Ανακρίτρια.

Σήμερα πρόκειται να απολογηθούν οι τρεις πρώτες ομάδες κατηγορουμένων που θα οδηγηθούν ενώπιον των τριών Ανακριτών που ορίστηκαν για την υπόθεση. Ενώπιον των δικαστικών λειτουργών αναμένεται να βρεθούν περίπου 30 από τους κατηγορούμενους ανά ομάδες των 10 έως 12 ατόμων σε καθένα Ανακριτή.

Τα κακουργήματα που αντιμετωπίζουν είναι:

Ανθρωποκτονία από πρόθεση, κατηγορία μη προσωποποιημένη καθώς εκκρεμούν τα στοιχεια από εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛΑΣ, συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, έκρηξη και κατοχή εκρηκτικών.

Τα πλημμελήματα:

Διατάραξη κοινής ειρήνης Επικίνδυνη σωματική βλάβη τετελεσμένη και σε απόπειρα Φθορά ξένης ιδιοκτησίας Βιαιοπραγία και πριν την εκδήλωση αθλητικής δραστηριότητας (με βάση τον αθλητικο νόμο) Παράνομη οπλοφορία Οπλοχρησία Κατοχή φωτοβολίδων Πέντε ύποπτοι για τη δολοφονία του 29χρονου Εν τω μεταξύ, συνεχίζονται οι εργαστηριακές έρευνες στα φονικά εργαλεία και στο γενετικό υλικό που έχει ληφθεί από τους 105 κρατουμένους χούλιγκαν, ενώ ήδη έχει εντοπιστεί DNA του δράστη ή των δραστών στα νύχια του θύματος.

Ένας Κροάτης, ένας Αλβανός και τρεις Έλληνες είναι οι βασικοί ύποπτοι για το θανατηφόρο τραύμα στο χέρι του 29χρονου Μιχάλη.

Ο Αλβανός και ο Κροάτης κατά τη σύλληψή τους, είχαν πάνω τους αναδιπλούμενους σουγιάδες με αίμα και αμέσως διαχωρίστηκαν από τους υπόλοιπους συλληφθέντες, ως ύποπτοι για τη δολοφονία.

Οι δύο από τους Έλληνες είναι οργανωμένοι οπαδοί ελληνικής ομάδας και έχουν βαρύ ποινικό μητρώο.

Ο πρώτος, είναι 27 ετών και γνώριμος της αστυνομίας, καθώς έχει συλληφθεί 4 φορές:

15/3/2018: συνελήφθη μαζί με άλλα 10-15 άτομα για επίθεση με λοστούς σε κατάστημα στα Πετράλωνα 20/2/2019: λήστεψε με μαχαίρι διερχόμενο στο Ίλιον 7/4/2019: συνελήφθη με μαχαίρι στην Πετρούπολη 6/11/2021: σχηματίστηκε δικογραφία εις βάρος του για εμπρησμό, έκρηξη, επικίνδυνες σωματικές βλάβες, φθορά ξένης ιδιοκτησίας και ληστεία. Συνελήφθη και προφυλακίστηκε, αλλά αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους. Τον Μάρτιο του 2022, το όνομά του εμφανίζεται και πάλι σε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση, με αρχηγό γυναίκα, η οποία οργάνωνε επιδρομές, κλοπές και επιθέσεις σε συνδέσμους. Όμως αφέθηκε ελεύθερος μέχρι τη δίκη, η οποία αναβλήθηκε πριν λίγους μήνες.

Το κατάστημά του βρίσκεται πίσω από το γήπεδο του Παναθηναϊκού στη λεωφόρο Αλεξάνδρας. Στις 12 το μεσημέρι έγινε στόχος από περίπου δέκα άτομα που επέβαιναν χωρίς διακριτικά σε μηχανάκια. Αφού έσπασαν τζαμαρίες διέφυγαν. Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι είναι αντιποινα από οργανωμένους οπαδού άλλης ομάδας.

Ο δεύτερος βασικός ύποπτος είναι επίσης Έλληνας, 27 ετών και είχε συλληφθεί το Φεβρουάριο του 2022 για συμμετοχή σε επεισόδια αθλητικής βίας.

Ο τρίτος Έλληνας βασικός ύποπτος, αναζητείται. Έχει ωστόσο ταυτοποιηθεί από αναρτήσεις του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στις οποίες δήλωνε την παρουσία του αλλά και τη συμμετοχή του στη συμπλοκή.

Οι σκληροί οπαδοί της Ντιναμο, εθνικιστές και επικίνδυνοι ήρθαν στην Ελλάδα με βαρύ οπλισμό: στυλιάρια, σουγιάδες, τάβλες με καρφιά, σιδερένιους σωλήνες, σουγιάδες επικαλαμίδες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στους ελέγχους που έγιναν στα σύνορα τα όπλα δεν εντοπίστηκαν, γεγονός που οδηγεί την αστυνομία στην εκτίμηση ότι τα προμηθεύτηκαν από Έλληνες σκληροπυρηνικούς οπαδούς.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments