Ελλάδα

Στο μικροσκόπιο πέντε συλληφθέντες

Στο μικροσκόπιο πέντε συλληφθέντες

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

Σε πέντε άτομα, τρεις αλλοδαπούς και δύο Έλληνες, επικεντρώνονται οι έρευνες των Αρχών.

Νέα βίντεο ντοκουμέντο για την κάθοδο των Κροατών χούλιγκανς και τη φονική επίθεση στη Νέα Φιλαδέλφεια έρχονται στο φως της δημοσιότητας, τη στιγμή που το μικροσκόπιο των Αρχών εστιάζει σε πέντε βασικούς υπόπτους.

Ιδιαίτερα, οι νεοναζί Κροάτες οπαδοί με στυλιάρια, μαχαίρια, καδρόνια και μολότοφ στα χέρια κινούνται ανενόχλητοι στους δρόμους της Νέας Φιλαδέλφειας, με τις αστυνομικές δυνάμεις να τους παρακολουθούν από απόσταση, χωρίς να λαμβάνουν οιαδήποτε για επέμβαση. Όπως αποδεικνύεται από τα στοιχεία που έχουν έρθει στη δημοσιότητα, οι αστυνομικές αρχές, αν και ήταν πλήρως ενημερωμένες, αδράνησαν.

Όπως προκύπτει, τις αναφορές για τους επικίνδυνους χούλιγκαν είτε τις αγνόησαν, είτε δεν τις διάβασαν καθόλου.

Πέντε από τους συλληφθέντες για τα αιματηρά επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια είναι, με βάση τη δημόσια τηλεόραση, οι βασικοί ύποπτοι για τη δολοφονία του 29χρονου Μιχάλη.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη δημόσια τηλεόραση, υπάρχουν πέντε βασικοί ύποπτοι. Ένας Κροάτης, ένας Αλβανός και τρεις Έλληνες είναι οι βασικοί ύποπτοι για το θανατηφόρο τραύμα στο χέρι του 29χρονου Μιχάλη.

Στην κατοχή του Κροάτη και του Αλβανού βρέθηκαν δύο αναδιπλούμενοι σουγιάδες, ενώ οι δύο από τους Έλληνες είναι οργανωμένοι οπαδοί ελληνικής ομάδας και σεσημασμένοι για οπαδική βία. Η απολογία των 105 συλληφθέντων θα ξεκινήσει σήμερα. Θα απολογηθούν σε ομάδες ενώπιον τριών ανακριτών και η μαραθώνια διαδικασία αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί το βράδυ της Κυριακής.

Ο Αλβανός και ο Κροάτης κατά τη σύλληψή τους, είχαν πάνω τους αναδιπλούμενους σουγιάδες με αίμα και αμέσως διαχωρίστηκαν από τους υπόλοιπους συλληφθέντες, ως ύποπτοι για τη δολοφονία. Οι δύο από τους Έλληνες είναι οργανωμένοι οπαδοί ελληνικής ομάδας και έχουν βαρύ ποινικό μητρώο.

Σχετικά με τους τρεις Έλληνες που είναι ανάμεσα στους βασικούς υπόπτους: Ο πρώτος είναι 27 ετών και γνώριμος της αστυνομίας, καθώς έχει συλληφθεί 4 φορές: – 15/3/2018: συνελήφθη μαζί με άλλα 10-15 άτομα για επίθεση με λοστούς σε κατάστημα στα Πετράλωνα

– 20/2/2019: λήστεψε με μαχαίρι διερχόμενο στο Ίλιον – 7/4/2019: συνελήφθη με μαχαίρι στην Πετρούπολη.

– 6/11/2021: σχηματίστηκε δικογραφία εις βάρος του για εμπρησμό, έκρηξη, επικίνδυνες σωματικές βλάβες, φθορά ξένης ιδιοκτησίας και ληστεία. Συνελήφθη και προφυλακίστηκε, αλλά αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους. Τον Μάρτιο του 2022, το όνομά του εμφανίζεται και πάλι σε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση, με αρχηγό γυναίκα, η οποία οργάνωνε επιδρομές, κλοπές και επιθέσεις σε συνδέσμους. Όμως αφέθηκε ελεύθερος μέχρι τη δίκη, η οποία αναβλήθηκε πριν λίγους μήνες.

Ο δεύτερος βασικός ύποπτος είναι επίσης Έλληνας, 27 ετών και είχε συλληφθεί τον Φεβρουάριο του 2022 για συμμετοχή σε επεισόδια αθλητικής βίας.

Ο τρίτος Έλληνας βασικός ύποπτος αναζητείται. Έχει ωστόσο ταυτοποιηθεί από αναρτήσεις του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στις οποίες δήλωνε την παρουσία του αλλά και τη συμμετοχή του στη συμπλοκή.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments