Ελλάδα

Νέα Φιλαδέλφεια: Έρχονται νέες καρατομήσεις στην ΕΛΑΣ

Νέα Φιλαδέλφεια: Έρχονται νέες καρατομήσεις στην ΕΛΑΣ

Πηγή Φωτογραφίας: EUROKINISSI/ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ

Ζητούνται οι υπεύθυνοι για την κωλυσιεργεία της Αστυνομίας, παρά την ενημέρωση που είχε

Βαριά θα πέσει η «λαιμητόμος» στα κεφάλια των υπαιτίων για την κωλυσιεργεία και την αδράνεια της Ελληνικής Αστυνομίας, που δεν κατάφερε να αποτρέψει τη σύγκρουση των οπαδών της Ντινάμο Ζάγκρεμπ με εκείνους της ΑΕΚ και κατά συνέπεια το θάνατο του 29χρονου το βράδυ της Δευτέρας, 7 Αυγούστου, στη Νέα Φιλαδέλφεια, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του MEGA.

Συγκεκριμένα τονίζεται: Θέμα ημερών οι νέες καρατομήσεις αξιωματικών για τα εγκληματικά λάθη των αστυνομικών που οδήγησαν στα τραγικά γεγονότα στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Στο μικροσκόπιο βρίσκονται οι εγκληματικές παραλείψεις και η αδράνεια της ΕΛΑΣ η οποία, αν και γνώριζε για την έλευση των Κροατών και την επικινδυνότητα του παιχνιδιού μεταξύ ΑΕΚ και Ντιναμό Ζάγκρεμπ, επέδειξε μηδενικά αντανακλαστικά μένοντας ουσιαστικά άπραγη.

Μετά τις καρατομήσεις των επτά αξιωματικών, που από την πρώτη στιγμή ανακοίνωσε ο υπουργός ΠΡοΠΟ, Γιάννης Οικονόμου, πληροφορίες του MEGA ανέφεραν ότι ακολουθούν και άλλες έξοδοι ανώτατων αστυνομικών από την ΕΛΑΣ

Στόχος της κυβέρνησης είναι να ολοκληρωθεί το συντομότερο η ΕΔΕ, το τέλος της οποίας θα σημάνει και την έξοδο από την Αστυνομία αξιωματικών, χαμηλόβαθμων και υψηλόβαθμων, που δεν εκτίμησαν σωστά την κατάσταση.

Επιπλέον, στο τραπέζι βρίσκεται και μια δομική αναδιοργάνωση της ΕΛΑΣ με σκοπό στο μέλλον να αποφευχθούν παρόμοια σφάλματα.

Έρχονται νέες καρατομήσεις Σύμφωνα με τα όσα αποκαλύπτει το MEGA, εκτιμάται ότι σε περίπου μία εβδομάδα θα έχει ολοκληρωθεί η ΕΔΕ.

Έχουν κληθεί ακόμα 15 με 20 αστυνομικοί να καταθέσουν και όλα δείχνουν πως, εκτός των επτά καρατομήσεων που έχουν ήδη ανακοινωθεί, έρχονται κι άλλες.

Ό,τι βγάλει η ΕΔΕ, τονίζουν από την κυβέρνηση, ξεκαθαρίζοντας ότι οι ευθύνες θα αποδοθούν όσο ψηλά κι αν βρίσκονται χωρίς καμία ανοχή αλλά και χωρίς να ακυρώνεται συνολικά η δουλειά της Αστυνομίας.

Οι νόμοι -υπογραμμίζουν- θα εφαρμόζονται σε όλα τα επίπεδα, όχι μόνο στην υπόθεση της Νέας Φιλαδέλφειας αλλά σε οποιοδήποτε ανάλογο περιστατικό.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments