Ελλάδα

Παράνομες υιοθεσίες: Περίπου 200 γυναίκες εμπλέκονται στο κύκλωμα

Παράνομες υιοθεσίες: Περίπου 200 γυναίκες εμπλέκονται στο κύκλωμα

Πηγή Φωτογραφίας: newsit

Σχεδόν 200 είναι οι γυναίκες, οι οποίες εμπλέκονται στο κύκλωμα των παράνομων υιοθεσιών.

Ραγδαίες αναμένονται να είναι μετά τις απολογίες τους αύριο το πρωί στον εισαγγελέα Χανίων, οι εξελίξεις στην υπόθεση με τις παράνομες υιοθεσίες και τη «βιομηχανοποίηση γεννήσεων» στα Χανιά για την οποία έχουν συλληφθεί μέχρι ώρας 9 βασικοί συνεργάτες γνωστού κέντρου γονιμοποίησης, οι οποίοι μετά από έρευνες των αστυνομικών του τμήματος Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης, φαίνεται πως είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση με συγκεκριμένη δράση και ρόλους μεταξύ των μελών της.

Από την ημέρα της αποκάλυψης μέχρι και σήμερα πολλά είναι τα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί και «καίνε» τους εννέα συλληφθέντες, αλλά κυρίως τον φερόμενο «εγκέφαλο», ο οποίος είναι ο βασικός γυναικολόγος και ιδρυτής του κέντρου στα Χανιά.

Κατά την πολυετή δράση τους υπολογίζεται πως έχουν εξαπατηθεί γύρω στα 400 ζευγάρια που ήθελαν να αποκτήσουν παιδί, ενώ θύματα τους φαίνεται να έχουν πέσει και κοντά στις 200 γυναίκες που χρησιμοποιήθηκαν ως παρένθετες μητέρες ή δότριες ωαρίων.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο Μιχάλη Μαύρο που έχει αναλάβει την υπεράσπιση του 73χρονου φερόμενου ως εγκέφαλος του κυκλώματος στόχος του διακεκριμένου γυναικολόγου ήταν:

«Ο μοναδικός του στόχος ήταν να ενισχύσει ανθρώπους που είχαν στόχο να γίνουν γονείς και ότι με την επεξεργασία που θα γίνει, θα αναδειχθεί η πραγματική διάσταση και αυτή θα είναι διαφορετική από αυτή που έχει κυκλοφορήσει μέχρι τώρα στα μέσα ενημέρωσης».

Αυτή φαίνεται ότι θα είναι η γραμμή που θα ακολουθεί ο γιατρός στην απολογία του, όπως αποκάλυψε με ανάρτηση στην προσωπική του σελίδα στο Facebook λίγες ώρες πριν από τη σύλληψή του.

Ο γυναικολόγος πιστεύει ότι έχει όλα τα στοιχεία στη διάθεσή του για να αντικρούσει κάποιες, αν όχι όλες, από τις κατηγορίες που βαραίνουν τον ίδιο και τους συνεργάτες του, από τότε που αποφάσισε να δημιουργήσει ένα κέντρο γονιμότητας στα Χανιά με φήμη πέραν των ελληνικών συνόρων.

Αυτό φαίνεται από τις αμέτρητες αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που έχει κάνει ο γιατρός ως ομιλητής σε συνέδρια γονιμότητας ανά τον κόσμο, καθώς και από τις επισκέψεις του σε διάφορα ιατρικά κέντρα, όπου έχει παράσχει υπηρεσίες με την ιατρική του στολή.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα, το Κέντρο Γονιμότητας Χανίων είναι ένα από τα λίγα κέντρα στον κόσμο που μπορούν να χειριστούν όλες τις πτυχές της παρένθετης μητρότητας: από το 2006, ολόκληρη η ομάδα του κέντρου έχει αποκτήσει εμπειρία στην υποστήριξη ασθενών που επιθυμούν να αποκτήσουν τα δικά τους παιδιά μέσω του προγράμματος παρένθετης μητρότητας.

Εικονικές εξωσωματικές και εξαπάτηση

Από προηγούμενες έρευνες των αστυνομικών αρχών, ιδίως από τον Δεκέμβριο του 2022, φαίνεται ότι δύο μέθοδοι εξωσωματικής γονιμοποίησης – η παρένθετη μητρότητα αφενός και ο χρόνος δωρεάς αφετέρου – έχουν αποκαλύψει αυτό το κύκλωμα, καθώς έχουν καταγραφεί εκατοντάδες περιπτώσεις εμπορίας.

Πιο αναλυτικά:

– 71 γυναίκες – δότριες ωαρίων, με ορισμένες εξ αυτών να εκμεταλλεύονται κατ’ επανάληψη από τα μέλη της οργάνωσης, – 98 γυναίκες – θύματα εμπορίας ανθρώπων, οι οποίες τέθηκαν σε εργασιακή εκμετάλλευση ως παρένθετες μητέρες,

– 13 περιπτώσεις μη σύννομων περιστατικών για διαδικασία απόκτησης τέκνου μέσω προγράμματος παρένθετης μητρότητας, – 4 περιπτώσεις παράνομων υιοθεσιών τετελεσμένων ή σε απόπειρα και – 400 περιπτώσεις εξαπάτησης / πρόκλησης σωματικής βλάβης σε ασθενείς μέσω εικονικών εξωσωματικών κατά τα έτη 2021, 2022 και 2023. Επιπλέον, διαπιστώθηκε ότι για τη διαμονή των παρένθετων μητέρων χρησιμοποιούνταν τουλάχιστον 14 σπίτια.

Το όφελος που αποκόμιζε η εγκληματική οργάνωση ανά πρόγραμμα παρένθετης μητρότητας κυμαινόταν συνήθως από 70.000 έως 100.000 ευρώ, με το 70% αυτών να αφορά καθαρό κέρδος ενώ σε ιδιάζουσες περιπτώσεις το κόστος άγγιζε και τις 120.000 ευρώ.

Επίσης, από τις εικονικές πράξεις εμβρυομεταφοράς το παράνομο όφελος ξεπερνά κατά πολύ τις 120.000 ευρώ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments