Ελλάδα

Φαράγγι Σαμαριάς: Ακρωτηριάστηκε τουρίστας μετά από πτώση βράχων λόγω του σεισμού

Φαράγγι Σαμαριάς: Ακρωτηριάστηκε τουρίστας μετά από πτώση βράχων λόγω του σεισμού

Πηγή Φωτογραφίας: Reporter.gr

Καρέ-καρέ η διάσωση του 45χρονου Ισπανού από το φαράγγι της Σαμαριάς - Δίνει μάχη για τη ζωή στη ΜΕΘ

Μεγάλη ήταν η επιχείρηση που στήθηκε το μεσημέρι της Κυριακής στην Κρήτη και συγκεκριμένα στο φαράγγι της Σαμαριάς προκειμένου να μεταφερθεί έγκαιρα σε νοσοκομείο ο 45χρονος Ισπανός τουρίστας που τραυματίστηκε βαρύτατα όταν βράχος καταπλάκωσε το πόδι του μετά τον σεισμό των 4,9 Ρίχτερ.

Σε βίντεο από το φαράγγι της Σαμαριάς έχουν αποτυπωθεί οι συντονισμένες ενέργειες των διασωστών στο τελευταίο τμήμα της διαδρομής τους προς το ελικόπτερο που μετέφερε τον τραυματισμένο τουρίστα στο νοσοκομείο Χανίων.

Στο βίντεο φαίνεται πώς οι διασώστες διανύουν τα τελευταία μέτρα, κρατώντας το φορείο με τον τραυματία και το ανεβάζουν στο ελικόπτερο.

Ο 45χρονος τουρίστας νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι οι γιατροί στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων δεν κατάφεραν να σώσουν το πόδι του , το οποίο ακρωτηριάστηκε από το ύψος του μηρού.

Ο άτυχος άνδρας κατά τον τραυματισμό του και μέχρι να μεταφερθεί στο νοσοκομείο, έχασε πολύ αίμα, γεγονός που δυσχεραίνει την κατάσταση της υγείας του.

Μετά το χειρουργείο στο οποίο υποβλήθηκε, ο 45χρονος διασωληνώθηκε και μεταφέρθηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας όπου δίνει μάχη για τη ζωή του καθώς η κατάταση της υγείας του χαρακτηρίζεται κρίσιμη,. σύμφωνα με το cretalive.gr.

«Το πόδι του 45χρονου συνεθλίβη από την πτώση του βράχου. Έχει χάσει πολύ αίμα», μετέδωσε η ΕΡΤ.

Το ατύχημα συνέβη στη μέση περίπου της διαδρομής. Ο γιατρός από την Αγ. Ρούμελη βρισκόταν στο πλευρό του τραυματία μέχρι τη μεταφορά του, με ελικόπτερο που προσγειώθηκε εντός του φαραγγιού, λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments