Ελλάδα

Ραχωβίτσας, επίτιμος αρχηγός ΕΛ.ΑΣ: Οι χούλιγκαν δεν έπρεπε να φτάσουν στη Φιλαδέλφεια

Ραχωβίτσας, επίτιμος αρχηγός ΕΛ.ΑΣ: Οι χούλιγκαν δεν έπρεπε να φτάσουν στη Φιλαδέλφεια

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

«Να μην επιστρέψουν στη χώρα τους»

Για τα λάθη και τις αστοχίες της Ελληνικής Αστυνομίας για τα αιματηρά επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια μίλησε στην ΕΡΤ και στην εκπομπή «Συνδέσεις» ο κ. Γιάννης Ραχωβίτσας, επίτιμος αρχηγός ΕΛ.ΑΣ. – Πρόεδρος Ινστιτούτου P.A.D.A.

«Οι άνθρωποι αυτοί δεν έπρεπε ποτέ να φτάσουν στο σημείο» είπε αρχικά και εξήγησε ότι με δεδομένο ότι τους ξέρανε, τους παρακολουθούσαν… Φύγανε από το σταθμό του Περισσού με καδρόνια, με στολές, έτοιμοι για συμπλοκή, έπρεπε να πιαστούν και να τελειώσει το θέμα.

«Είναι γνωστό πλέον ότι στις 19:30 εκείνης της ημέρας οι οπαδοί της ΑΕΚ ήταν στο πέταλο απ’ έξω και τους περίμεναν. Προφανώς η αστυνομία το ήξερε αυτό γιατί έχει τον τρόπο να το ξέρει. Από την άλλη, τους παρακολουθούσαν από την ώρα που μπήκαν στην Ελλάδα, φαίνεται αυτό και ειδικότερα από τη στιγμή που μπήκαν στο λεκανοπέδιο της Αττικής, άφησαν τα αυτοκίνητα πάνω στο σταθμό στη Νερατζιώτισσα ή στο σταθμό Ειρήνης και φτάσανε με τα δοκάρια να βγαίνουν από το σταθμό του Περισσού, από κει και πέρα δε χρειάζονταν τίποτα παραπάνω αυτοί οι άνθρωποι είχαν παραβατική συμπεριφορά. Έπρεπε να τελειώσει εκεί το θέμα. Δεν έπρεπε να φτάσουν στη Φιλαδέλφεια» ανέφερε στη συνέχεια ο κ. Ραχωβίτσας.

«Έπρεπε από διημέρου τουλάχιστον να υπάρχει αστυνομική δύναμη, ένστολη. Τέτοια δύναμη είναι τα ΜΑΤ, τέτοια δύναμη είναι η ομάδα “Δράση”» υπογράμμισε.

Ο κ. Ραχωβίτσας τόνισε ότι η πολιτική ηγεσία σαφώς πρέπει να ενημερώνεται, αλλά δεν είναι δουλειά να καθαρίσει αυτά τα θέματα και έθιξε το θέμα της σύνδεσης της ομαδικής βίας με το οργανωμένο έγκλημα.

«Όταν θα φτάσεις να έχεις σουγιάδες, να έχεις παλούκια 50 εκατοστά με καρφιά πάνω, δεν πας εκεί να χαϊδέψεις. Σε αυτή την περίπτωση θέλω να πω ότι η πολιτεία πλέον πρέπει να κοιτάξει πάρα πολύ σοβαρά αυτούς τους συνδέσμους που βρίσκονται μέσα στις μεγάλες ομάδες και στις μικρότερες. Να προσέξει πολύ, με πάρα πολύ μεγάλη προσοχή τη διασύνδεση που έχουν αυτοί εδώ με το οργανωμένο έγκλημα και φαίνεται ότι πλέον εκεί πάει το πράμα» είπε και συνέχισε: «Άνθρωποι δηλαδή, οι οποίοι μπαίνουν μέσα σε αυτούς τους χώρους και στρατολογούνται. Πιστεύω ότι το οργανωμένο έγκλημα πλέον στην Ελλάδα χρησιμοποιεί αυτούς τους χώρους και καλά θα έκανε η πολιτεία να το κοιτάξει πολύ σοβαρά. Βλέπουμε ότι ο αθλητισμός με αυτούς τους τύπους πάει να γίνει όχημα για την παρανομία τους».

«Δεν πρέπει να επιστρέψουν στη χώρα τους οι χούλιγκαν» «πρέπει η πολιτεία να σκύψει σε αυτά τα θέματα και να τα τελειώνει σε αγαστή συνεργασία με τη δικαιοσύνη. Αυτοί οι άνθρωποι πρέπει να απομονωθούν μέχρι να πάρει το δρόμο τους δικαστικά η πορεία και να είναι όλα τα στοιχεία μέσα. Δηλαδή μην τους αφήσουν και ψάχνουμε να τους βρουν στη Κροατία ή αλλού» κατέληξε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments