Διεθνή

Η Ουκρανία απαντά στο ΝΑΤΟ για τα εδάφη της: «Είναι γελοίο – Επιλογή ήττας της δημοκρατίας»

Η Ουκρανία απαντά στο ΝΑΤΟ για τα εδάφη της: «Είναι γελοίο – Επιλογή ήττας της δημοκρατίας»

Πηγή Φωτογραφίας: efsyn.gr- Ο πρόεδρος της Ουκρανίας

Άμεση ήταν η αντίδραση της Ουκρανίας στην πρωτοφανή δήλωση στελέχους του ΝΑΤΟ, περί παραχώρησης εδαφών στη Ρωσία.

Με ανάρτησή στο X, πρώην Twitter, ο σύμβουλος του Βολοντίμιρ ΖελένσκιΜιχαήλο Ποντόλιακ, αντέδρασε στη δήλωση αξιωματούχου του ΝΑΤΟ, για το ενδεχόμενο παραχώρησης εδαφών από την Ουκρανία, ώστε να ενταχθεί στη Συμμαχία.

Αναλυτικά η ανάρτηση:

«Ανταλλαγή εδαφών με την ομπρέλα του ΝΑΤΟ; Είναι γελοίο. Αυτό σημαίνει σκόπιμη επιλογή της ήττας της δημοκρατίας, ενθάρρυνση ενός παγκόσμιου εγκληματία, διατήρηση του ρωσικού καθεστώτος, καταστροφή του διεθνούς δικαίου και μεταβίβαση του πολέμου σε άλλες γενιές. Εξάλλου, γιατί η Ρωσία να εγκαταλείψει οικειοθελώς τις προκλήσεις, τα υβρίδια και την παραδοσιακή συμπεριφορά χωρίς να χάσει; Προφανώς, αν ο Πούτιν δεν υποστεί μια συντριπτική ήττα, το πολιτικό καθεστώς στη Ρωσία δεν αλλάξει και οι εγκληματίες πολέμου δεν τιμωρηθούν, ο πόλεμος θα επιστρέψει σίγουρα με την όρεξη της Ρωσίας για περισσότερα. Οι προσπάθειες διατήρησης της παγκόσμιας τάξης και η εγκαθίδρυση μιας «κακής ειρήνης» μέσω, ας είμαστε ειλικρινείς, του θριάμβου του Πούτιν δεν θα φέρουν ειρήνη στον κόσμο, αλλά θα φέρουν και ατίμωση και πόλεμο. Αυτό ισχύει για κάθε μορφή μιας νέας «διαίρεσης της Ευρώπης»: συμπεριλαμβανομένης και της ομπρέλας του ΝΑΤΟ. Τότε γιατί προτείνεται το σενάριο του παγώματος, που τόσο επιθυμεί η Ρωσία, αντί της επιτάχυνσης της προμήθειας όπλων; Οι δολοφόνοι δεν πρέπει να ενθαρρύνονται με επιείκεια».

Η «πρόταση» του ΝΑΤΟ

Νωρίτερα, δήλωση «βόμβα» έκανε ένας αξιωματούχος του ΝΑΤΟ και δεξί χέρι του Γενς Στόλτενμπεργκ αναφορικά με τη διαδικασία ένταξης της Ουκρανίας στη Συμμαχία. Όπως είπε ο Στίαν Γένσεν (Stian Jenssen), ο οποίος υπηρετεί ως επικεφαλής του προσωπικού του γενικού γραμματέα του ΝΑΤΟ, «η Ουκρανία ίσως χρειαστεί να συμφωνήσει στην παραχώρηση μέρους των εδαφών της στη Ρωσία, τα οποία έχασε κατά τον πόλεμο, αν θέλει να ενταχθεί» στη Βορειοατλαντική Συμμαχία.

Μιλώντας σε νορβηγικά ΜΜΕ, κατά τη διάρκεια συζήτησης που έγινε την Τρίτη (15/8), «υπάρχει σημαντική κίνηση στο ζήτημα της μελλοντικής ένταξης της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ». Ακόμη, επισήμανε ότι «είναι προς το συμφέρον όλων να μην επαναληφθεί ο πόλεμος».

O στενότερος συνεργάτης του Στόλτενμπεργκ στο ΝΑΤΟ είπε προς υποστήριξη των λεγομένων του, ότι πρέπει να σκεφτεί κανείς πώς θα είναι η κατάσταση με την ασφάλεια στην Ουκρανία μόλις τελειώσει ο πόλεμος.

Όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφο εάν είναι η άποψη του ΝΑΤΟ ότι η Ουκρανία πρέπει να παραχωρήσει εδάφη, προκειμένου να επιτύχει ειρήνη με τη Ρωσία και μελλοντική ένταξή της στη Βορειοατλαντική Συμμαχία, ο Γένσεν επισήμανε ότι η συζήτηση για το πιθανό καθεστώς μετά τον πόλεμο «βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη» και ότι «τα ερωτήματα σχετικά με την εκχώρηση εδαφών στη Ρωσία συζητήθηκαν και από άλλους».

«Δεν λέω ότι πρέπει να είναι έτσι. Αλλά, αυτή θα μπορούσε να είναι μια πιθανή λύση», απάντησε το δεξί χέρι του γενικού γραμματέα της Συμμαχίας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments