Nέα της αγοράς

H&M: Αποχωρεί από τη Μιανμάρ μετά από καταγγελίες για «εργασιακό μεσαίωνα» στα εργοστάσια

H&M: Αποχωρεί από τη Μιανμάρ μετά από καταγγελίες για «εργασιακό μεσαίωνα» στα εργοστάσια

Πηγή Φωτογραφίας: stockwatc

Να σταματήσει σταδιακά τις προμήθειες από τη Μιανμάρ αποφάσισε η H&M, καθώς αυξάνονται οι αναφορές για εργασιακές καταχρήσεις σε εργοστάσια ενδυμάτων της χώρας

Να σταματήσει σταδιακά τις προμήθειες από τη Μιανμάρ αποφάσισε η H&M, καθώς αυξάνονται οι αναφορές για εργασιακές καταχρήσεις σε εργοστάσια ενδυμάτων της χώρας.

Όπως επισημαίνει το Reuters, η H&M καθίσταται έτσι η τελευταία μάρκα που διακόπτει τους δεσμούς της με προμηθευτές στη χώρα μετά την ιδιοκτήτρια της Zara, την Inditex, την Primark, την Marks & Spencer και άλλες.

«Αυξημένες προκλήσεις»

«Έπειτα από προσεκτική εξέταση, έχουμε πλέον λάβει την απόφαση να διακόψουμε σταδιακά τις δραστηριότητές μας στη Μιανμάρ», ανέφερε η H&M σε ηλεκτρονικό μήνυμα προς το Reuters.

«Παρακολουθούμε πολύ στενά τις τελευταίες εξελίξεις στη Μιανμάρ και βλέπουμε αυξημένες προκλήσεις για να διεξάγουμε τις δραστηριότητές μας σύμφωνα με τα πρότυπα και τις απαιτήσεις μας».

Ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης της Μιανμάρ Zaw Min Tun δεν ήταν άμεσα διαθέσιμος για να σχολιάσει την ανακοινωθείσα αποχώρηση της H&M.

Κακοποίηση σε εργοστάσια

Η H&M δήλωσε την Τετάρτη ότι διερευνά 20 φερόμενες περιπτώσεις εργασιακής κακοποίησης σε εργοστάσια ενδυμάτων της Μιανμάρ που προμηθεύουν την H&M, καθώς μια ΜΚΟ με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο δήλωσε ότι οι περιπτώσεις φερόμενων καταχρήσεων, συμπεριλαμβανομένης της κλοπής μισθών και της αναγκαστικής υπερωριακής απασχόλησης, έχουν πολλαπλασιαστεί μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα του Φεβρουαρίου του 2021.

Η χούντα

Υπενθυμίζεται ότι το πραξικόπημα εκδηλώθηκε την 1η Φεβρουαρίου 2021, όταν δημοκρατικά εκλεγμένα μέλη του κυβερνώντος κόμματος της χώρας, του Εθνικού Συνδέσμου για τη Δημοκρατία (NLD), καθαιρέθηκαν από τον στρατό της Μιανμάρ που στη συνέχεια ανέθεσε την εξουσία σε μια στρατιωτική χούντα. Ο εκτελών χρέη προέδρου Myint Swe κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης διάρκειας ενός έτους και δήλωσε ότι η εξουσία είχε μεταβιβαστεί στον αρχιστράτηγο του στρατού, Min Aung Hlaing.

Ως τις 29 Μαρτίου 2022, τουλάχιστον 1.719 πολίτες, συμπεριλαμβανομένων παιδιών, είχαν σκοτωθεί από τις δυνάμεις της χούντας και 9.984 είχαν  συλληφθεί. Τρία εξέχοντα μέλη του NLD πέθαναν επίσης ενώ βρίσκονταν υπό αστυνομική κράτηση τον Μάρτιο του 2021, ενώ τέσσερις ακτιβιστές υπέρ της δημοκρατίας εκτελέστηκαν από τη χούντα τον Ιούλιο του 2022.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments