Ελλάδα

Φωτιά στην Αλεξανδρούπολη: Εκκένωση άλλων τεσσάρων οικισμών

Φωτιά στην Αλεξανδρούπολη: Εκκένωση άλλων τεσσάρων οικισμών

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Σε 135 αυξήθηκαν οι πυροσβέστες που επιχειρούν για την κατάσβεση της πυρκαγιάς στην Αλεξανδρούπολη, με τους 28 εξ αυτών να έχουν έρθει από την Αττική

Μάχη με τις φλόγες για τη φωτιά που ξέσπασε τα ξημερώματα στην περιοχή Μελία της Αλεξανδρούπολης δίνουν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις.

Νέο μήνυμα για εκκένωση προς Αλεξανδρούπολη εστάλη πριν από λίγο από το 112 στους κατοίκους τεσσάρων οικισμών που βρίσκονται κοντά στη φωτιά. Πρόκειται για τους οικισμούς Λουτρός, Αγναντία, Αριστηνό και Δωρικό. 

Σε 135 αυξήθηκαν οι πυροσβέστες που επιχειρούν για την κατάσβεση της πυρκαγιάς στην Αλεξανδρούπολη, με τους 28 εξ αυτών να έχουν φτάσει στο σημείο αεροπορικώς από την Αττική, σύμφωνα με το Πυροσβεστικό Σώμα. Επιπλέον, στο σημείο επιχειρούν 31 υδροφόρα οχήματα της πυροσβεστικής και εννέα πεζοπόρα τμήματα, ενώ από αέρος συνδράμουν επτά αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα.

Είχε προηγηθεί μήνυμα για εκκένωση προς Αλεξανδρούπολη στους κατοίκους των οικισμών Νίψα, Αετοχώρι και Πεύκα.

Αντί να βελτιώνεται μάλλον χειροτερεύει η κατάσταση. Γλείφει χωριά και αλλάζει φορά η φωτιά. Εκκενώσαμε και το παιδικό χωριό SOS με 19 παιδιά και έξι ενηλίκους τόνισε στον ΣΚΑΪ 100,3 ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Γιάννης Ζαμπούκης.

Υπενθυμίζεται ότι η πυρκαγιά ξέσπασε τα ξημερώματα σε δασική έκταση στην περιοχή Μελία Αλεξανδρούπολης, κοντά στην Πυλαία Φερών Έβρου και επειδή είχε κατεύθυνση νότια προς την Εγνατία οδό, τέθηκαν σε ισχύ προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

Συγκεκριμένα, προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις ισχύουν στην Εγνατία Οδό Κήπων – Αλεξανδρούπολης και ουσιαστικά έχει διακοπεί η κυκλοφορία στο τμήμα από ύψος του κόμβου Αρδανίου, έως αυτό του κόμβου Βιομηχανικής Περιοχής (ΒΙ.ΠΕ.) Αλεξανδρούπολης και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Η κυκλοφορία των οχημάτων εκτρέπεται μέσω της Εθνικής Οδού Φερών – Αλεξανδρούπολης, ενώ οι οδηγοί και οι πολίτες παρακαλούνται -για την ασφάλειά τους, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των αστυνομικών.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments