Κόσμος

Ομέρ Τσελίκ: «Απαράδεκτη» η ειρηνευτική δύναμη του ΟΗΕ στην Κύπρο

Ομέρ Τσελίκ: «Απαράδεκτη» η ειρηνευτική δύναμη του ΟΗΕ στην Κύπρο

Πηγή Φωτογραφίας: EPA, Ομέρ Τσελίκ: «Απαράδεκτη» η ειρηνευτική δύναμη του ΟΗΕ στην Κύπρο

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του pagenews.gr
στο Google Discover
« Η στάση του Ειρηνευτικού Σώματος με στόχο να ευχαριστήσει την ελληνοκυπριακή πλευρά έχει βλάψει την αξιοπιστία της και τον λόγο ύπαρξής του στην Κύπρο» συνεχίζει ο Τσελίκ.

«Ο δρόμος Pile-Yiğitler (μεταξύ Πύλας και Άρσους) που κατασκευάζεται για να διευκολύνει την πρόσβαση των Τουρκοκυπρίων στα εδάφη τους στην Πύλα, έχει ανθρωπιστικό σκοπό. Από την άλλη πλευρά, η στάση της Ειρηνευτικής Δύναμης του ΟΗΕ που υπηρετεί στην Κύπρο σχετικά με τη διαδικασία κατασκευής του δρόμου ήταν απαράδεκτη και εξαιρετικά λανθασμένη» σχολίασε σήμερα στο Χ (πρώην Twitter) ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) της Τουρκίας, Ομέρ Τσελίκ, μία ημέρα μετά τα επεισόδια στη Νεκρή Ζώνη και την επίθεση Τουρκοκυπρίων σε μέλη της UNFICYP.

« Η στάση του Ειρηνευτικού Σώματος με στόχο να ευχαριστήσει την ελληνοκυπριακή πλευρά έχει βλάψει την αξιοπιστία της και τον λόγο ύπαρξής του στην Κύπρο» συνεχίζει ο Τσελίκ.

Νωρίτερα, προηγήθηκαν προκλητικές δηλώσεις του Ακίφ Τσαγατάι Κιλίτς, διπλωματικού σύμβουλου του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος αναφέρθηκε επίσης στον «ανθρωπιστικό σκοπό» της επέκτασης του δρόμου και δήλωσε ότι η Αγκυρα είναι αποφασισμένη να «προστατεύσει τα κεκτημένα των Τουρκοκυπρίων».

Αφροδίτη Πάνου
Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ
Αφροδίτη Πάνου Κοινοβουλευτική Συντάκτρια
Εξειδικεύεται στο κοινοβουλευτικό και πολιτικό ρεπορτάζ, με καθημερινή κάλυψη των εργασιών της Βουλής, των νομοθετικών πρωτοβουλιών και των πολιτικών εξελίξεων. Παρακολουθεί στενά τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες και αναλύει ζητήματα δημόσιας πολιτικής και θεσμικής λειτουργίας. Διαθέτει σημαντική εμπειρία στην πολιτική δημοσιογραφία, την κάλυψη κοινοβουλευτικών θεμάτων και τη διαχείριση πολιτικού περιεχομένου.