Διεθνή

Γιατί είναι κομβικό το σημείο της τουρκοκυπριακής επίθεσης

Γιατί είναι κομβικό το σημείο της τουρκοκυπριακής επίθεσης

Πηγή Φωτογραφίας: madata.gr, Σημείο – κλειδί και στρατηγικής σημασίας είναι το σημείο στο οποίο οι Τουρκοκύπριοι επιδιώκουν να φτιάξουν το συγκεκριμένο οδικό άξονα

Σημείο - κλειδί είναι για την τουρκοκυπριακή πλευρά το σημείο εκδήλωσης της απρόκλητης επίθεσης.

Σημείο – κλειδί και στρατηγικής σημασίας είναι το σημείο στο οποίο οι Τουρκοκύπριοι επιδιώκουν να φτιάξουν το συγκεκριμένο οδικό άξονα συνδέει το κατεχόμενο Άρσος με την Πύλα και μια περιοχή όπου βρίσκεται ένα παράνομο στρατιωτικό φυλάκιο, αλλά και μια περιοχή περίπου 11 χιλιομέτρων που δίνει πλεονεκτήματα πολλών ειδών σε όσους επιθυμούν την διάνοιξή του.

Σημειώνεται δε πως δεν είναι λίγοι όσοι αναφέρουν ότι η διέλευση από και προς τα κατεχόμενα, εάν ανοίξει ο συγκεκριμένος δρόμος, είναι πιο μακριά και διανύει κανείς μεγαλύτερη απόσταση από ό,τι αν περάσει μέσω οδοφράγματος.

Ενδεικτική ήταν η τοποθέτηση του Προέδρου του Κοινοτικού Συμβουλίου Πύλας Σίμου Μυτίδη, ο οποίος ανέφερε ότι οι κατοχικές αρχές θα μπορούν να διακινούνται χωρίς την εμπλοκή των βρετανικών βάσεων. Πάντως τα μέτρα ασφαλείας στην περιοχή είναι δρακόντεια.

24 ώρες μετά από τις εικόνες που έκαναν το γύρο του κόσμου, δημοσιογραφική ομάδα της δημόσιας τηλεόρασης βρέθηκε στο σημείο όπου σημειώθηκαν οι ταραχές, καταγράφοντας την εικόνα και δίνοντας κλίμα από την περιοχή.

Παρά την σωρεία των αντιδράσεων και τον διπλωματικό μαραθώνιο στον οποίο επιδόθηκε η Προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας, οι δυνάμεις του ψευδοκράτους εμφανίζονται αποφασισμένες να συνεχίζουν το έργο της κατασκευής του οδικού άξονα από το κατεχόμενο Άρσος μέχρι την Πύλα, με την στήριξη της Άγκυρας.

Είναι ένα στρατηγικό σχέδιο με τις ευλογίες του Ερντογάν ώστε να αποσταθεροποιηθεί η Κυπριακή Δημοκρατία. Έρχεται σε συνέχεια μετά τις εργασίες στο γήπεδο Ταξίμ και στα Βαρώσια” τόνισε ο Διεθνολόγος, Δημοσθένης Δημόπουλος.

O Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης προχωρά στη σύγκληση Εθνικού Συμβουλίου την Παρασκευή 1η Σεπτεμβρίου. Στο επίκεντρο αναμένεται να τεθούν, μεταξύ άλλων, τα επεισόδια στην Πύλα και οι διπλωματικοί χειρισμοί από τη Λευκωσία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments