Ελλάδα

Εκτός ελέγχου η φωτιά στη Ροδόπη: Καίγονται σπίτια στον Σώστη

Εκτός ελέγχου η φωτιά στη Ροδόπη: Καίγονται σπίτια στον Σώστη

Πηγή Φωτογραφίας: ΠΥΡΚΑΓΙΑ (EUROKINISSI)

Ανεξέλεγκτη είναι η φωτιά που μαίνεται στη Ροδόπη.

Ανεξέλεγκτη είναι η φωτιά που μαίνεται στη Ροδόπη. Οι φλόγες καίνε τα πρώτα σπίτια στον οικισμό Σώστης, όπως μπορείτε να δείτε και στο βίντεο του xronos.gr.

«Βροχή» από μηνύματα του 112 για εκκενώσεις οικισμών στη Ροδόπη, λόγω της φωτιάς

Μήνυμα του 112 έχει ηχήσει σε πέντε χωριά της Ροδόπης που βρίσκονται κοντά στην Κομοτηνή, λόγω φωτιάς που ξέσπασε στην περιοχή.

Αρχικά στις 16:04 μήνυμα του 112 έλαβαν οι κάτοικοι των περιοχών Μέγα Πιστό και Μίσχο, στη Ροδόπη, ώστε να εκκενώσουν με κατεύθυνση τον Ίασμο, λόγω δασικής φωτιάς που είναι σε εξέλιξη στην περιοχή.

Λίγη ώρα αργότερα ίδιο μήνυμα έλαβαν και οι κάτοικοι των χωριών Πολύανθος, Σώστης και Ληνός, ώστε να εκκενώσουν προς Κομοτηνή. Όπως φαίνεται, οι φλόγες κινούνται προς τα δυτικά και μάλιστα με μεγάλη ταχύτητα.

Η κατάσταση με τις φωτιές στη Ροδόπη είναι αρκετά δύσκολη, καθώς εκτός από το ενεργό μέτωπο πυρκαγιάς στην Άνω Δροσίνη, στο οποίο επιχειρούν σε πολλή δύσκολη περιοχή εναέριες και επίγειες δυνάμεις, ξέσπασε στον νομό και δεύτερο.

Έβρος: Νέα φωτιά στα Λάβαρα – Μήνυμα για εκκένωση προς Ορεστιάδα

Φωτιά ξέσπασε στα Λάβαρα του Έβρου το μεσημέρι της Δευτέρας (21.08.2023) με το 112  να  δίνει εντολή για εκκένωση του οικισμού. Η φωτιά εκδηλώθηκε σε δασική περιοχή στα Λάβαρα Έβρου και στο σημείο επιχειρούν επίγειες και εναέριες δυνάμεις.

Για την κατάσβεση της φωτιάς στα Λάβαρα επιχειρούν 12 πυροσβέστες με 5 οχήματα και δύο αεροσκάφη.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments