Διεθνή

Απών από τα ντιμπέιτ των Ρεπουμπλικανών ο Ντόναλντ Τραμπ

Απών από τα ντιμπέιτ των Ρεπουμπλικανών ο Ντόναλντ Τραμπ

Πηγή Φωτογραφίας: sofkleousin.gr Απών από τα ντιμπέιτ ο Τραμπ

Την απόφασή του να μη συμμετάσχει στα τηλεοπτικά ντιμπέιτ των Ρεπουμπλικανών, γνωστοποίησε την Κυριακή (20/8) ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ.

«Ο κόσμος ξέρει ποιος είμαι και πόσο επιτυχημένη προεδρία άσκησα, με ενεργειακή ανεξαρτησία, σύνορα και στρατό δυνατό, τη μεγαλύτερη μείωση φόρων και ρυθμιστικών κανόνων, χωρίς πληθωρισμό, την οικονομία ισχυρότερη από ποτέ στην ιστορία και πολλά άλλα», διαβεβαίωσε ο Τραμπ μέσω της πλατφόρμας Truth Social, προσωπικού του δημιουργήματος.

«Επομένως δεν θα συμμετάσχω στα ντιμπέιτ», πρόσθεσε, τονίζοντας πως έχει το 62% στην πρόθεση ψήφου όσων σκοπεύουν να πάρουν μέρος στην εσωκομματική διαδικασία του Ρεπουμπλικανικού κόμματος, που σημαίνει πως έχει προβάδισμα 46%, έναντι του σοβαρότερου αντιπάλου του, του κυβερνήτη της Φλόριντας Ρον ΝτεΣάντις.

Υποψηφιότητα στη «σκιά» των διώξεων

Ωστόσο, πέντε μήνες προτού αρχίσει η εσωκομματική διαδικασία που θα αναδείξει τον υποψήφιο της αντιπολίτευσης στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου του 2024 στις ΗΠΑ, ο Τραμπ βρίσκεται αντιμέτωπος με σωρεία κατηγοριών.

Σε βάρος του 77χρονου πρώην προέδρου έχουν ασκηθεί ποινικές διώξεις για τις ενέργειές του στο πλαίσιο της προσπάθειας ανατροπής του εκλογικού αποτελέσματος του 2020, για το πώς χειρίστηκε απόρρητα, για παραχάραξη εγγράφων που σχετίζονταν με την εξαγορά της σιωπής ηθοποιού πορνογραφικών ταινιών.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments