Διεθνή

Κύπρος: Σε επιφυλακή η ΟΥΝΦΙΚΥΠ για αποτροπή νέων εργασιών στη νεκρή ζώνη

Κύπρος: Σε επιφυλακή η ΟΥΝΦΙΚΥΠ για αποτροπή νέων εργασιών στη νεκρή ζώνη

Πηγή Φωτογραφίας: riknews.com.cy,Ησυχία επικρατεί σήμερα στην Πύλα

Οι εξελίξεις μεταφέρονται στη Νέα Υόρκη όπου θα ενημερωθεί το Συμβούλιο Ασφαλείας το απόγευμα

Ησυχία επικρατεί σήμερα στην Πύλα, σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο Τύπου της Ειρηνευτικής Δύναμης του ΟΗΕ, Αλιμ Σιντίκ, ο οποίος ανέφερε στο ΚΥΠΕ ότι η Δύναμη παρακολουθεί στενά την κατάσταση και βρίσκεται σε επιφυλακή για αποτροπή της επανάληψης αυθαίρετων εργασιών στην περιοχή από Τουρκοκύπριους.

Κληθείς από το ΚΥΠΕ να αναφερθεί σε σχόλια ότι οι εργασίες θα επαναλαμβάνονταν σήμερα Δευτέρα, ο κ. Σιντίκ είπε «ναι, φήμες κυκλοφορούν. Είμαστε στην περιοχή, παρακολουθούμε την κατάσταση, και δεν υπήρξε καμία επανάληψη των εργασιών». Πρόσθεσε ότι «θα αναλάβουμε δράση για να σταματήσουμε οποιαδήποτε επανάληψη».

Ανέφερε ότι σήμερα επικρατεί ησυχία, και «δεν υπάρχει καμία αλλαγή από χθες, ούτε και οικοδομικά μηχανήματα ή προσωπικό μέσα στη νεκρή ζώνη πλέον». «Παρακολουθούμε στενά την κατάσταση και διατηρούμε παρουσία στην περιοχή και είμαστε σε επιφυλακή για να αποτρέψουμε οποιαδήποτε επανάληψη αυθαίρετων εργασιών σε αυτή την περιοχή», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον αξιωματούχο οι εξελίξεις μεταφέρονται στη Νέα Υόρκη όπου θα ενημερωθεί το Συμβούλιο Ασφαλείας το απόγευμα.

Ζητά πάντως και τα ρέστα η Άγκυρα μετά την επίθεση τουρκοκυπριακών δυνάμεων σε μέλη του ΟΗΕ στη νεκρή ζώνη της Πύλας. Το τουρκικό ΥΠΕΞ με ανακοίνωσή του το Σάββατο επιτέθηκε στον ΟΗΕ.

Επίθεση Τουρκοκυπρίων στους Κυανόκρανους – Θα συζητηθεί σήμερα σε κλειστή συνεδρίαση

Σε κλειστή συνεδρίαση θα συζητηθεί σήμερα η επίθεση των Τουρκοκυπρίων στην ειρηνευτική αποστολή του ΟΗΕ στη «νεκρή ζώνη» της Κύπρου, στο Συμβούλιο Ασφαλείας του Οργανισμού.

Το ίδιο περιστατικό θα βρεθεί ψηλά στην ατζέντα και στο υπουργικό συμβούλιο της τουρκικής κυβέρνησης υπό την προεδρία του τούρκου προέδρου, Ταγίπ Ερντογάν, που θα διεξαχθεί επίσης σήμερα.

Υπενθυμίζεται ότι, ο γενικός γραμματέας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες «καταδίκασε» την Παρασκευή (18/8) την «απαράδεκτη», όπως τη χαρακτήρισε ο ίδιος, επίθεση, που «μπορεί να αποτελούν σοβαρά εγκλήματα δυνάμει του διεθνούς δικαίου», σύμφωνα με ανακοίνωση Τύπου που δόθηκε στη δημοσιότητα στη Νέα Υόρκη από τον εκπρόσωπό του Στεφάν Ντουζαρίκ.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments