Ελλάδα

Τον γύρο του κόσμου κάνει η τραγωδία στη Δαδιά

Τον γύρο του κόσμου κάνει η τραγωδία στη Δαδιά

Πηγή Φωτογραφίας: ΠΗΓΗ: PELOP.GR - ΙΣΧΥΡΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΗΣ ΣΤΗΝ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΗ ΛΥΡΑ

Κορυφαία διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία φιλοξενούν αφιερώματα στο θλιβερό γεγονός.

Η είδηση για τους νεκρούς ανθρώπους στον Έβρο κάνει τον γύρο του κόσμου.

Υπενθυμίζεται ότι τραγικό θάνατο βρήκαν 18 άνθρωποι στο δάσος της Δαδιάς στον Έβρο, όπου εδώ και τέσσερις ημέρες καίει ανεξέλεγκτη η φωτιά.

Από επίσημη ενημέρωση της Πυροσβεστικής έγινε γνωστό πως 18 άνθρωποι, πιθανότατα μετανάστες, βρέθηκαν απανθρακωμένοι.

H εικασία ότι πρόκειται μετανάστες βασίζεται στο γεγονός ότι δεν έχει υπάρξει κάποια δήλωση εξαφάνισης ατόμων από την περιοχή.

Οι 18 νεκροί βρέθηκαν σε δύο ομάδες, ενώ επί τόπου σπεύδει ομάδα αναγνώρισης θυμάτων καταστροφών της Αστυνομίας.

Μεγάλα διεθνή μέσα, όπως είναι το BBC, το Al Jazeera, η Washington Post και πολλά άλλα, έβγαλαν έκτακτη την τραγική είδηση που σημειώθηκε στην Ελλάδα.

«Οι Έλληνες πυροσβέστες εντόπισαν τα πτώματα 18 ανθρώπων σε περιοχή της βορειοανατολικής Ελλάδας που καταστρέφεται από μια μεγάλη δασική πυρκαγιά να καίει για μέρες» αναφέρει το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Associated Press.

«Η περιοχή του Έβρου έχει γίνει μια από τις πιο δημοφιλείς διαδρομές για Σύρους και Ασιάτες μετανάστες που διασχίζουν τον ποταμό Έβρο από την Τουρκία προς την Ευρωπαϊκή Ένωση» αναφέρει στο ρεπορτάζ του το BBC.

«Δεκαοκτώ φέροντες ως αιτούντες άσυλο βρέθηκαν νεκροί σε δάσος στη βορειοανατολική Ελλάδα όπου μαίνονταν πυρκαγιά» μεταδίδει το Al Jazeera.

Στη βορειοανατολική Ελλάδα, ένας τεράστιος »τοίχος» από φλόγες πέρασε μέσα στα δάση προς την Αλεξανδρούπολη τη νύχτα, ωθώντας τις αρχές να εκκενώσουν άλλα οκτώ χωριά και το νοσοκομείο της πόλης. Οι φλόγες έκαναν κόκκινο τον ουρανό πάνω από την πόλη και σε όλη την περιοχή, κρύβοντας τον ήλιο καθώς η ατμόσφαιρα ήταν γεμάτη καπνό και στάχτες», γράφει η Washington Post.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments