Διεθνή

Τραμπ: Επιβλητικό προβάδισμα στην Αϊόβα για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών

Τραμπ: Επιβλητικό προβάδισμα στην Αϊόβα για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών

Πηγή Φωτογραφίας: Διαδίκτυο, ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ.

Επιβλητικό προβάδισμα έναντι των αντιπάλων του για το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος διατηρεί ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, στην πολιτεία της Αϊόβα

Επιβλητικό προβάδισμα έναντι των αντιπάλων του για το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος διατηρεί ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, στην πολιτεία της Αϊόβα από όπου αρχίζει τον Ιανουάριο η εσωκομματική αναμέτρηση για την ανάδειξη υποψηφίου.

Σύμφωνα με την έρευνα των Des Moines Register/NBC News/Mediacom σε πιθανούς ψηφοφόρους των Ρεπουμπλικάνων στην Αϊόβα, ο Τραμπ έχει την υποστήριξη του 42%, με τον κυβερνήτη της Φλόριντα Ρον ΝτεΣάντις να συγκεντρώνει 19% και τον γερουσιαστή των ΗΠΑ Τιμ Σκοτ να βρίσκεται στην τρίτη θέση με 9%.

Άλλοι Ρεπουμπλικάνοι υποψήφιοι, που φιλοδοξούν να αναμετρηθούν τον Νοέμβριο του 2024 με τον Τζο Μπάιντεν, κατέγραψαν χαμηλότερα, μονοψήφια ποσοστά.

«Τίποτα δεν έχει κριθεί»

Ακόμα κι έτσι, η J. Ann Selzer, βετεράνος δημοσκόπος της Αϊόβα της οποίας η εταιρεία διενήργησε την έρευνα, δήλωσε ότι η κούρσα δεν έχει κριθεί και οι υποψήφιοι μπορεί να βρίσκονται «πιο κοντά απ’ ό,τι φαίνεται αρχικά».

Η πλειοψηφία – ή το 52% – των ερωτηθέντων δήλωσε ότι έχει λάβει μια πρώτη απόφαση, αλλά θα μπορούσε ακόμη να μεταπειστεί να υποστηρίξει έναν διαφορετικό υποψήφιο. Το 40% απάντησε ότι έχει αποφασίσει με βεβαιότητα.

Μεταξύ των υποστηρικτών του Τραμπ, πάντως, το 66% δήλωσε ότι η ψήφος του ήταν καθορισμένη, ενώ το 34% δήλωσε ότι θα μπορούσε να πειστεί να αλλάξει γνώμη.

Δεν επηρεάζονται από τις δικαστικές διώξεις

Οι τέσσερις παραπομπές του Τραμπ δεν έδειξαν να αποτρέπουν τους υποστηρικτές του. Η δημοσκόπηση έδειξε ότι το 65% των πιθανών ψηφοφόρων των Ρεπουμπλικάνων δεν πιστεύει ότι ο Τραμπ έχει διαπράξει σοβαρά εγκλήματα, σε σύγκριση με το 26% που πιστεύει ότι έχει διαπράξει.

Η δημοσκόπηση διεξήχθη από τις 13 έως τις 17 Αυγούστου, συμπίπτοντας με την είδηση – στις 14 Αυγούστου – ότι το σώμα ενόρκων της Τζόρτζια κατηγορεί τον Τραμπ για προσπάθεια να ανατρέψει το εκλογικό αποτέλεσμα του 2020.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε πριν από το πρώτο προκριματικό ντιμπέιτ των Ρεπουμπλικανών την Τετάρτη, στο οποίο ο Τραμπ δήλωσε ότι δεν θα συμμετάσχει λόγω του διευρυμένου προβαδίσματος που διατηρεί.

Μια πανεθνική δημοσκόπηση του CBS την Κυριακή έδειξε ότι ο Τραμπ ήταν ο προτιμώμενος υποψήφιος για το 62% των Ρεπουμπλικανών ψηφοφόρων, με τον DeSantis να ακολουθεί με 16%.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments