People

Rajinikanth: Η επάνοδος του Ινδού σταρ

Rajinikanth: Η επάνοδος του Ινδού σταρ

Πηγή Φωτογραφίας: The Hans India

Ο Rajinikanth γεννήθηκε ως Shivaji Rao Gaikwad στις 12 Δεκεμβρίου 1950 σε μια Μαράθι Ινδουιστική οικογένεια στο Bangalore στην Πολιτεία MySore. Πήρε το όνομά του από τον βασιλιά της Αυτοκρατορίας Maratha Shivaji Maharai.

Με εκδηλώσεις αγάπης και ουρές υποδέχτηκαν στην Ινδία την νέα ταινία του Rajinikanth (κέντρο στο πόστερ). Παγκόσμια έναρξη έκανε η «Jailer» στην οποία μιλά tamil ο πιο διάσημος και πιο αγαπημένος ηθοποιός στην ιστορία του Ινδικού σινεμά, γεμίζοντας ασφυκτικά τις αίθουσες όπου και στην διάρκεια της προβολής ακούγονταν κραυγές λατρείας από τους φαν του ηθοποιού.

Ένα φιλί πριν την γιορτή

Είναι παγκόσμιο μνημείο της Unesco, η Νέα Μονή, το ιστορικό μοναστήρι στην Χίο και ίσως ο νεαρός πιστός να θαύμασε τα διάσημα ψηφιδωτά της πριν φιλήσει την εικόνα της Παναγίας, λίγο πριν την μεγάλη γιορτή της.

Μάχη με το χρόνο

Σε ανοιχτές δεξαμενές τοποθετούν τα «φυτώρια» των κοραλλιών οι επιστήμονες του Πανεπιστημίου του Μαϊάμι και συγκεκριμένα στο εργαστήριο Lirman. Υπό την εποπτεία τους διάφοροι οργανισμοί δουλεύουν ακατάπαυστα για να σώσουν όσα περισσότερα μπορούν μετά τους καύσωνες που επηρέασαν την θερμοκρασία των ωκεανών και ιδιαίτερα τα Florida Keys που έχουν ιστορικό λεύκανσης των κοραλλιών.

View this post on Instagram

A post shared by Rajinikanth (@rajinikanth)

Ποιος είναι ο Rajinikanth

Ο Rajinikanth γεννήθηκε ως Shivaji Rao Gaikwad στις 12 Δεκεμβρίου 1950 σε μια Μαράθι Ινδουιστική οικογένεια στο Bangalore στην Πολιτεία MySore. Πήρε το όνομά του από τον βασιλιά της Αυτοκρατορίας Maratha Shivaji Maharai. Μεγάλωσε μιλώντας Μαράθι στο σπίτι του, αλλά Κανάντα εκτός του σπιτιού.  Η μητέρα του ήταν νοικοκυρά και ο πατέρας του Ramoji Rao Gaekwad ήταν αστυνομικός.  Είναι το μικρότερο από τα τέσσερα αδέλφια σε μια οικογένεια, η οποία αποτελείται από δύο μεγαλύτερα αδέρφια (Satyanarayana Rao και Nageshwara Rao) και μια αδερφή (Aswath Balubhai). Ο Rajinikanth είναι ηθοποιός, τραγουδιστής και παραγωγός του ινδικού κινηματογράφου και, πιο συγκεκριμένα, του κινηματογράφου Ταμίλ.

View this post on Instagram

A post shared by rajinikanth (@rajnikanth_._)

Άρχισε να παίζει σε θεατρικά έργα ενώ εργαζόταν στην υπηρεσία μεταφορών της Μπανγκαλόρ ως οδηγός λεωφορείου. Το 1973, εντάχθηκε στο Ινστιτούτο Κινηματογράφου του Μαντράς για να ακολουθήσει πτυχίο υποκριτικής. Μετά το ντεμπούτο του στο Ταμίλ δράμα του 1975 Apoorva Raagangal του K. Balachander, η καριέρα του ως ηθοποιός ξεκίνησε με μια σύντομη φάση απεικόνισης ιδιαίτερων χαρακτήρων σε ταινίες Ταμίλ. Ο αποκαλούμενος «Σούπερ σταρ», όπως τον αποκαλούν οι θαυμαστές του, είναι ένας από τους πιο ακριβοπληρωμένους ηθοποιούς στην ιστορία του ασιατικού κινηματογράφου.   Ο Rajinikanth θεωρείται από πολλούς ως ένας από τους γίγαντες της κινηματογραφικής βιομηχανίας των Ταμίλ, Kollywood.

View this post on Instagram

A post shared by rajinikanth (@rajnikanth_._)

Θεωρείται ότι είναι συνώνυμο του στυλ. Από τον τρόπο που στρίβει το τσιγάρο του μέχρι τη χαρακτηριστική του βόλτα, ο άντρας είναι πλατύτερα γνωστός για το απαράμιλλο στυλ του στις ταινίες που πρωταγωνιστεί. Πρόκειται για έναν από τους πιο δημοφιλείς ηθοποιούς στον πλανήτη, αν και παίζει μόνο σε ινδικές ταινίες και θεωρείται «matinee idol». Εκτός από την κινηματογραφική του καριέρα, είναι επίσης γνωστός για τις φιλανθρωπικές  του δραστηριότητες στο Ταμίλ Ναντού. Ως ένθερμος υπερασπιστής των φτωχότερων και των υλικά στερημένων, ο Rajinikanth έχει συχνά καταγγείλει στις ταινίες του τις αδικίες που προκύπτουν από τις κοινωνικές διαφωνίες που αφορούν την κοινωνία των Ταμίλ. Ο Rajinikanth εντάχθηκε στο Ινστιτούτο Κινηματογράφου του Μαντράς το 1973 και έχει παίξει σε περισσότερες από 160 ταινίες, στα Ταμίλ, Τελούγκου, Κανάντα, Μπαλαγιαλάμ. Χίντι και Μπενγκάλι. Είναι παντρεμένος με την Latha Rangachari, με την οποία έχει αποκτήσει δύο κόρες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments