Ελλάδα

Νύχτα αγωνίας για τα πύρινα μέτωπα στην Ελλάδα: H εικόνα στην Πάρνηθα

Νύχτα αγωνίας για τα πύρινα μέτωπα στην Ελλάδα: H εικόνα στην Πάρνηθα

Πηγή Φωτογραφίας: ΦΩΤΙΑ ΣΤΟΥ ΠΡΟΠΟΔΕΣ ΤΗΣ ΠΑΡΝΗΘΑΣ (ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ EUROKINISSI)

Σε ύφεση βρίσκεται αυτή την ώρα η πυρκαγιά της Πάρνηθας έπειτα από την ολοήμερη μάχη που έδωσαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις.

Σε ύφεση βρίσκεται αυτή την ώρα η πυρκαγιά της Πάρνηθας έπειτα από την ολοήμερη μάχη που έδωσαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας και από τους επικεφαλής των δυνάμεων που επιχειρούν στο πεδίο, οι φλόγες δεν έπληξαν τον πυρήνα του Eθνικού Δρυμού.

Μέχρι να πέσει το σκοτάδι ελικόπτερα ενεργούσαν συνεχώς στο μέτωπο της πυρκαγιάς, ενώ όπως μπορείτε να δείτε και στο βίντεο, στην ουρά της φωτιάς 7 πυροσβεστικά αεροσκάφη Air Tractors έκαναν το ένα μετά το άλλο ρίψεις επιβραδυντικού υγρού από την πλευρά του Ασπροπύργου, του Μενιδίου και των Δερβενοχωρίων.

Οι προσπάθειες των πυροσβεστών που επιχειρούν και θα συνεχίσουν να επιχειρούν καθόλη τη διάρκεια της νύχτας επικεντρώνονται στο να σβήσουν τις κατά τόπους εστίες της πυρκαγιάς, τα λεγόμενα «καντηλάκια» και να διασφαλίσουν ότι δεν θα υπάρξουν άλλες αναζωπυρώσεις.

Παράλληλα με τη χρήση εκσκαφτικών μηχανημάτων θα συνεχιστεί η προληπτική διάνοιξη νέων αντιπυρικών ζωνών, σε συνέχεια αυτών που υπήρχαν ήδη από την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου.

Αδιάλειπτα θα συνεχίσουν να δίνουν τη μάχη σε όλα τα μέτωπα οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής, όπως τόνισε ενδεκτικά ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, Γιάννης Αρτοποιός.

Σύμφωνα με τον κ. Αρτοποιό, η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες στη Φυλή, έχει επηρεάσει περιοχές νότια της Πάρνηθας.

Καθώς η πύρινη λαίλαπα εξαπλώθηκε στην Πάρνηθα απειλώντας τον Εθνικό Δρυμό αλλά και κατοικημένα σημεία στο Μενίδι, η Αττική ζει δραματικές στιγμές για ένα ακόμη εικοσιτετράωρο.

Το λεκανοπέδιο έχει τυλιχθεί σε σύννεφα καπνού ενώ το απόκοσμο σκηνικό συμπληρώνει η αποπνικτική ατμόσφαιρα και η μυρωδιά καμένου σχεδόν σε κάθε γειτονιά της Αθήνας.

Η δασική πυρκαγιά της Πάρνηθας, παρουσίασε εκρηκτική εξάπλωση και ακραία συμπεριφορά νωρίτερα το απόγευμα της Τετάρτης 23.08.2023 η

Ειδικότερα,σύμφωνα με το meteo,  αυτό συνέβη όταν η πυρκαγιά εισήλθε στη βάση χαράδρας με πυκνή βλάστηση στις πλαγιές. Αυτό οδήγησε αρχικά στην αύξηση του πυροθερμικού φορτίου, με τα θερμά αέρια που παράγονται κατά την καύση να οδηγούνται προς την κορυφή της χαράδρας, θερμαίνοντας έτσι τα άκαυτα δασικά καύσιμα και δημιουργώντας ένα επαγωγικό, πολύ ισχυρό ρεύμα αέρα προς τα ανάντη (προς την κορυφή της χαράδρας), το οποίο και “τράβηξε” την πυρκαγιά μέχρι την κορυφή της χαράδρας με εκρηκτικό τρόπο

Η δυναμική της πύρηνων μετώπων στην Αττική εξάλλου αποτυπώνεται και από σχετικό βίντεο που αποτυπώνει την ραγδαία εξέλιξη της πυρκαγιάς στην Πάρνηθα, μέσα σε μισή ώρα, σήμερα το μεσημέρι.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments