Policy Briefs

H Γαλλία «φλέγεται» από νέο κύμα καύσωνα

H Γαλλία «φλέγεται» από νέο κύμα καύσωνα

Πηγή Φωτογραφίας: ΠΗΓΗ: EKRITI.GR - ΓΑΛΛΙΑ: ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΜΕ ΚΛΕΙΣΤΕΣ ΠΟΡΤΕΣ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΜΕ ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟ

Πρόκειται για τον πιο έντονο καύσωνα που βιώνει εφέτος η Γαλλία.

Η Γαλλία διανύει αυτή τη στιγμή το πιο έντονο επεισόδιο καύσωνα του καλοκαιριού, με θερμοκρασίες ρεκόρ να καταγράφονται στη νότια Γαλλία. Κατά τη μετάβασή του στο νοσοκομείο της Βαλένς την Τρίτη, ο υπουργός Υγείας ζητά τη μέγιστη προσοχή. 

Ενώ η Γαλλία έχει πληγεί από εξαιρετικό κύμα καύσωνα από την αρχή της εβδομάδας, οι θερμοκρασίες αναμένεται να ενταθούν περαιτέρω αυτήν την Τετάρτη, ανέφερε το Météo-France σε δελτίο τύπου την Τρίτη (22 Αυγούστου).

Αυτό το καυτό επεισόδιο είναι «πρωτοφανές στη διάρκεια και την έντασή του αυτή την εποχή» , μπορούμε να διαβάσουμε στο δελτίο τύπου.

Η μετεωρολογική υπηρεσία ανακοίνωσε επίσης ότι η Δευτέρα (21 Αυγούστου) ήταν η πιο ζεστή ημέρα που έχει καταγραφεί μετά τις 15 Αυγούστου στη Γαλλία.

«Πρέπει να βγάλουμε στο σφυρί τα μηνύματα πρόληψης » , δήλωσε ο υπουργός Υγείας Ορελιέν Ρουσό, κατά τη διάρκεια επίσκεψης στο νοσοκομείο του Βαλένς την Τρίτη. Ο στόχος δεν είναι να τρομάξουμε τους Γάλλους, αλλά να τους πούμε ότι σε «κόκκινη επαγρύπνηση, όλοι ασχολούνται με τον κίνδυνο» , διευκρίνισε.

Την Τετάρτη (23 Αυγούστου), ο αριθμός των τμημάτων σε κόκκινη επαγρύπνηση θα πρέπει να αυξηθεί από τέσσερα σε 19, ενώ μεταξύ 37 και 40 ° C αναμένονται «σε ολόκληρο σχεδόν το νότιο μισό της χώρας» , σύμφωνα με το Météo-France.

Φροντιστές και ασθενείς ασφυκτιούν 

Από το εξαιρετικό κύμα καύσωνα του 2003, τα επεισόδια ακραίας ζέστης έχουν πολλαπλασιαστεί στη Γαλλία και σε ολόκληρη την Ευρώπη. Κατά συνέπεια, αυξάνονται οι κίνδυνοι για την υγεία και τη γεωργία, για τη βιοποικιλότητα και τη διαθεσιμότητα του ενεργειακού πάρκου (πυρηνική και υδροηλεκτρική ενέργεια ειδικότερα).

Στο νοσοκομείο του Valence, οι φροντιστές ρώτησαν τον Aurélien Rousseau για τις συνθήκες εργασίας τους. Ενώ το 20% του κτιρίου δεν είναι κλιματιζόμενο, ορισμένες αίθουσες διαβουλεύσεων λέγεται ότι είναι περίπου 30 μοίρες μέσα.

«Είναι σημαντικό να το δούμε αυτό», είπε ο υπουργός. «  Θα ήταν λιγότερο ενοχλητικό να μην πάω εκεί, αλλά νομίζω ότι είναι σημαντικό να δούμε τι περνάνε οι ασθενείς και οι φροντιστές. Μετράω, και το πιο εντυπωσιακό είναι ότι οι φροντιστές δεν παραπονιούνται για τον εαυτό τους αλλά για τους ασθενείς», πρόσθεσε.

Τη Δευτέρα, το σωματείο Sud Santé-Socials στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Μπορντό (CHU) είχε ήδη ειδοποιήσει για το θέμα δημοσιεύοντας στο X  (πρώην Twitter) μια φωτογραφία ενός θερμομέτρου που δείχνει 44 βαθμούς στο παιδιατρικό τμήμα. Υπό αμφισβήτηση ? Ελαττωματικά συστήματα κλιματισμού.

Σύμφωνα με άλλα συνδικάτα υγείας, η κατάσταση αφορά αρκετά νοσοκομεία στη Γαλλία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments