Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Πρόταση για ντιμπέιτ στις 7 Σεπτεμβρίου

ΣΥΡΙΖΑ: Πρόταση για ντιμπέιτ στις 7 Σεπτεμβρίου

Πηγή Φωτογραφίας: ΠΗΓΗ: EURO2DAY.GR - ΣΥΡΙΖΑ: Ο ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΠΑΣ ΓΕΜΙΣΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΑΜΕΙΟ, ΔΕΝ ΤΟ ΑΔΕΙΑΣΕ

Για τον κ Νίκο Παππά, πρόκειται για την ιδανικότερη ημερομηνία.

Τη διεξαγωγή της τηλεμαχίας των υποψηφίων προέδρων του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία στις 7 Σεπτεμβρίου, πρότεινε στη γραμματέα του κόμματος, Ράνια Σβίγκου, ο Νίκος Παππάς, τη στιγμή που και οι τέσσερις διεκδικητές της ηγεσίας του κόμματος της ριζοσπαστικής αριστεράς ξεδιπλώνουν διαρκώς και περισσότερο τις στρατηγικές τους.

Πιο συγκεκριμένα, με βάση πηγές φίλα διακείμενες στον υποψήφιο πρόεδρο, ο Ν. Παππάς εξήγησε ότι πρόκειται για μια ιδανική ημερομηνία. Αυτό, υποστηρίζει, προκύπτει από τα προγράμματα των περιοδειών τους που έχουν δοθεί στη δημοσιότητα.

«Η διεξαγωγή της συζήτησης αυτής είναι κρίσιμη. Και για την ανάδειξη των θέσεων των υποψηφίων και για τη μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή και προσέλκυση προοδευτικών πολιτών στη διαδικασία», αναφέρεται από κύκλους που πρόσκεινται στον κ. Παππά.

Την ίδια στιγμή, οι τέσσερις υποψήφιοι πρόεδροι εκδιπλώνουν τις πολιτικές τακτικές τους και, παρά την προεκλογική «κούρσα», δεν θέλουν σε καμία περίπτωση να χάσουν το «τρένο» του θεσμικού ρόλου που έχουν ως αξιωματική αντιπολίτευση.

Μέσα σε αυτό το κλίμα, για την Έφη Αχτσιόγλου, κομβικό είναι να αναδειχθεί πως ο πρωθυπουργός «έχει επενδύσει σε μια κοινωνία μηδενικών προσδοκιών». Αυτό ανέφερε σε συνέντευξη που παραχώρησε σε ραδιοφωνικό σταθμό της Πάτρας, συμπληρώνοντας πως απέναντι σε αυτή την κατάσταση «ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να σημάνει συναγερμό, να κατέβει στην κοινωνία, να βρεθεί με τους εργαζόμενους, με τους επαγγελματίες, να βρεθεί κοντά στη νεολαία, να δεθεί ξανά με όλα τα στρώματα που επιδιώκει να εκφράσει. Να αναδείξει τις δυνατότητες της ελληνικής κοινωνίας».

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, από την πλευρά του, υπεραμύνεται των δικών του πολιτικών ως πρώην υπουργός Οικονομικών και από τα Ιωάννινα υπενθύμισε, απαντώντας και σε εσωκομματικά πυρά, ότι τα χρήματα από το μαξιλάρι των 37 δισ. ευρώ δεν μπορούσαν να δαπανηθούν λόγω των περιορισμών των δημοσιονομικών στόχων. Μιλάει συνεχώς για την ακρίβεια που διαλύει τα νοικοκυριά και απαντώντας στις πολιτικές της Νέας Δημοκρατίας προβάλλει το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ που λύνει τα προβλήματα της καθημερινότητας όπως η κοινωνική κατοικία.

Τέλος, ο Νίκος Παππάς δίνει το τελευταίο διάστημα έμφαση στη μεσαία τάξη. Από το Αργος τόνισε ότι «ο πρωθυπουργός φέρνει τον αναχρονισμό και την οπισθοδρόμηση. Δεν είναι πρόοδος και εκσυγχρονισμός να σου παίρνουν το σπίτι, το μαγαζί, την επιχείρηση, το χωράφι, να μην έχεις δημόσιο σύστημα υγείας, να μην έχει πρόσβαση στη χρηματοδότηση το 95% των επιχειρήσεων».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments