Πολιτική

Ζαχαριάδης: Δεν έρχομαι για να γκρεμίσω αλλά για να διορθώσω

Ζαχαριάδης: Δεν έρχομαι για να γκρεμίσω αλλά για να διορθώσω

Πηγή Φωτογραφίας: ΣΥΝΕΔΡΙΟ "ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟ - Η ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ" (ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Στα ζητήματα που συνθέτουν την τρέχουσα επικαιρότητα αναφέρθηκε ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων με τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία

Στα ζητήματα που συνθέτουν την τρέχουσα επικαιρότητα αναφέρθηκε ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων με τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία κ. Κώστας Ζαχαριάδης.

Ερωτηθείς για τις πυρκαγιές που μαίνονται στη χώρα μας, ο κ. Ζαχαριάδης απάντησε ότι «είναι χωρίς αμφιβολία μια συγκλονιστική κατάσταση, ιδίως η είδηση για τους ανθρώπους που κάηκαν μέσα στο δάσος. Η εικόνα στη χώρα είναι ιδιαιτέρως προβληματική. Φαίνεται να έχει χαθεί ο έλεγχος. Εμένα με συγκλόνισε ιδιαίτερα η είδηση με την εκκένωση του νοσοκομείου της Αλεξανδρούπολης. Ευθύνη της πολιτείας είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής, της περιουσίας των πολιτών, του φυτικού πλούτου της χώρας.

Και αυτή η κατάσταση δεν είναι αποκομμένη με τα όσα συμβαίνουν ακόμη και στην Αθήνα. Δεν μπορούμε να μιλάμε για ποιότητα ζωής στο κέντρο της πόλης, για πολιτικές που είναι ανθεκτικές απέναντι στην κλιματική αλλαγή, για καθαρό αέρα, όταν κάθε καλοκαίρι έχουμε τεράστιες εκτάσεις που καταστρέφονται που δεν ανήκουν στα όρια του δήμου της Αθήνας, αλλά είναι όμως δίπλα στον δήμο της Αθήνας. Είναι η Πεντέλη, ο Υμηττός, η Πάρνηθα».

Κληθείς να απαντήσει για το ποιο είναι το σχέδιό του για να γίνει η Αθήνα πιο βιώσιμη και πράσινη, ο υποψήφιος δήμαρχος είπε: «Ιδίως για τα δάση τα αστικά και τα περιαστικά, πρέπει να έχουμε έτοιμα όλα τα μέτρα της πρόληψης. Δεν έχουμε κάνει τα τελευταία χρόνια αυτά που πρέπει να κάνουμε προκειμένου να προστατεύσουμε τα αστικά και τα περιαστικά δάση».

Αναφορικά με το περιεχόμενο που θα έπρεπε να έχει η πρόληψη, ο κ. Ζαχαριάδης τόνισε: «Χρειάζεται στελέχωση της πυροσβεστικής υπηρεσίας. Χρειάζονται νέα μέσα για να μπορέσουν οι πυροσβέστες μας να επιχειρήσουν. Χρειάζεται συγκρότηση της δασικής υπηρεσίας, η οποία κάνει την προληπτική δουλειά στο δάσος. Και χρειάζεται μια αυστηρή νομοθέτηση από ποιο σημείο μπορούμε να χτίζουμε και από που ξεκινάει το πράσινο.

Είμαι ο τελευταίος που θα πει ότι έχουμε μια μαύρη κατάσταση στην Αθήνα. Νομίζω όμως ότι η θητεία του κ. Μπακογιάννη στην Αθήνα δημιουργεί περισσότερα προβλήματα από αυτά που προσπαθεί να επιλύσει. Και ακόμη και εκεί όπου σημειώνει μια πρόοδο είναι πολύ κατώτερη των περιστάσεων και των όσων ισχύουν σε άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες. Για παράδειγμα, σε αντίθεση με όσα λέει ο κ. Μπακογιάννης, 25 ή 40 βυθιζόμενοι κάδοι δεν αλλάζουν την καθημερινότητα των πολιτών ως προς την καθαριότητα. Και ως προς αυτό, είμαστε οι τελευταίοι στην Ε.Ε.

Ο κ. Μπακογιάννης μίλησε επίσης για τον καφέ κάδο. Μα άλλοι δήμοι στην Ελλάδα είναι πολύ πιο προχωρημένοι και προωθημένοι ως προς αυτό. Χρειαζόμαστε λοιπόν άλματα. Είναι εκατοντάδες οι κάδοι απορριμμάτων που χρειάζεται η Αθήνα».

Σχετικά με το ποιο είναι κατά τη γνώμη του το σοβαρότερο πρόβλημα της Αθήνας, ο υποψήφιος Δήμαρχος με τη σημαία του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε: «Δύο είναι τα μεγάλα ζητήματα της πόλης. Το ένα είναι το κυκλοφοριακό. Ένα αντικειμενικό πρόβλημα στην πόλη εδώ και πολλές δεκαετίες. Ο κ. Μπακογιάννης το έκανε πολύ χειρότερο και αποδιοργάνωσε την πόλη. Είναι η περίφημη ιστορία του μεγάλου περιπάτου. Έκανε ένα μεγάλο λάθος στο κέντρο της πόλης, το οποίο δυσχεραίνει τη ζωή κατοίκων και επισκεπτών και ο κύριος Μπακογιάννης μόνο χθεσινός δεν είναι στην τοπική αυτοδιοίκηση για να κάνει τόσο σοβαρά λάθη. Εγώ δεν θα «ξηλώσω» τον μεγάλο περίπατο. Εγώ δεν έρχομαι για να γκρεμίσω, αλλά για να διορθώσω.

Η Αθήνα χρειάζεται αναπλάσεις, με σοβαρότητα και σχέδιο. Αντίθετα, ο κ. Μπακογιάννης εξυμνούσε το ποδήλατο, αλλά με το μεγάλο περίπατο, το ποδήλατο δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί εύκολα. Τελικά, θέλει ή δεν θέλει ποδήλατο στο κέντρο της πόλης;

Εγώ μιλώ για πράσινες διαδρομές. Πρόκειται για δρόμους μικρότερους ή μεγαλύτερους που ενώνουν χώρους που μπορούν να δώσουν μια ανάσα στο Λεκανοπέδιο.

Tις επόμενες ημέρες, θα πάω στις υπηρεσίες του Δήμου και θα ζητήσω αναλυτικά το κοστολόγιο για το μεγάλο περίπατο. Και οι πολίτες θα κρίνουν αν τα χρήματά τους έχουν πάει σε μια σωστή ή λανθασμένη κατεύθυνση.

Το δεύτερο μεγάλο πρόβλημα είναι το θέμα της ποιότητας ζωής. Υπάρχει θέμα ασφάλειας. Χρειάζονται παρεμβάσεις για παράδειγμα στην περιοχή από την πλατεία Ομονοίας και κάτω. Υπάρχει θέμα εμπορίας γυναικών και ναρκωτικών. Μιλάω για δυνατότητα βιώσιμης κινητικότητας. Υπάρχουν για παράδειγμα άνθρωποι με αναπηρικό αμαξίδιο και δεν υπάρχουν διαδρομές για αυτούς».

Ερωτηθείς για την πρόταση του ΠΑΣΟΚ για να μην κατεβεί υποψήφιος ο Ηλίας Κασιδιάρης, ο κ. Κώστας Ζαχαριάδης είπε: «Πρέπει να υπάρξει μια πάγια νομοθετική ρύθμιση. Είναι θεσμική αναπηρία του πολιτικού συστήματος που δεν υπάρχει αυτή η νομοθετική ρύθμιση για περιπτώσεις όπως αυτή για την οποία γίνεται λόγος. Είναι μια αντίληψη προσβλητική προς τη θεσμική και νομική συνέχεια του κράτους. Και μου κάνει εντύπωση που ο δήμαρχος της Αθήνας δεν πήρε θέση σε αυτά τα ζητήματα. Η Βουλή πρέπει να πάρει μια νομοθετική πρωτοβουλία, που θα θέτει εκτός εκλογικής διαδικασίας τους καταδικασμένους ναζί εγκληματίες. Έτσι, δεν θα μπορούν καν να κατεβούν στις εκλογές. Δεν θα φοβάται η δημοκρατία τους ναζιστές. Έχουμε ευθύνη ως δημοκρατικό πολιτικό σύστημα να προστατεύσουμε κοινωνία και δημοκρατία από τους ναζιστές. Υπάρχει ανάγκη για πάγια ρύθμιση.

Και ένα τελευταίο σχόλιο. Είδα τον δήμαρχο να καλεί σε ένα κίνημα για τα τραπζοκαθίσματα. Ποιος είναι όμως ο καθ’ ύλην αρμόδιος να προστατεύσει τον δημόσιο χώρο αν όχι ο δήμαρχος Αθηναίων; Αυτό δείχνει ότι είναι ανήμπορος να διαφυλάξει αποτελεσματικά τα δικαιώματα των πολιτών. Εγώ θα διαφυλάξω την νομιμότητα. Και τώρα ο κ. Μπακογιάννης διεκδικεί μια δεύτερη θητεία στην πόλη. Θα πρέπει όμως να μας πει για την πρώτη θητεία τι έκανε, αλλά και τις δεν έκανε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments