Ελλάδα

Ανοίγει σήμερα το φαράγγι της Σαμαριάς

Ανοίγει σήμερα το φαράγγι της Σαμαριάς

Πηγή Φωτογραφίας: ΟΦΥΠΕΚΑ - necca.gov.gr/ 3 Μαΐου 2022

Έκλεισε λόγω του σεισμού στα Χανιά στις 13 Αυγούστου

Επισκέψιμο για τον κόσμο θα είναι από αύριο το φαράγγι της Σαμαριάς μετά από 11 ημέρες χωρίς να χρειάζεται να συμπληρώσουν καμία υπεύθυνη δήλωση.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΟΦΥΠΕΚΑ, τονίζεται ότι το Φαράγγι της Σαμαριάς θα λειτουργεί κανονικά χωρίς να χρειάζεται κάποια υπογραφή από τους πολίτες ότι βρίσκονται στον συγκεκριμένο χώρο με δική τους ευθύνη.

«Σε συνέχεια των αυτοψιών που πραγματοποιήθηκαν στο Φαράγγι της Σαμαριάς, την 21η Αυγούστου από την Περιφερειακή Μονάδα Κρήτης της Ελληνικής Αρχής Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (Ε.Α.Γ.Μ.Ε.) και την 22α Αυγούστου από την επιστημονική ομάδα του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστήμιου Αθηνών με επικεφαλής τον Καθ. κο. Λέκκα, κατόπιν αιτήματος του Ο.ΦΥ.ΠΕ.Κ.Α. και παρουσία των στελεχών του, προέκυψε ότι τα επίπεδα ασφαλείας έχουν επανέλθει στα προ του σεισμού της 13ης Αυγούστου» αναφέρει αρχικά η ανακοίνωση για το φαράγγι της Σαμαριάς.

«Παράλληλα, τις προηγούμενες ημέρες πραγματοποιήθηκε καθαρισμός του μονοπατιού από λιθοπτώσεις και το μονοπάτι είναι πλήρως προσβάσιμο. Κατόπιν των ανωτέρω, ο Ο.ΦΥ.ΠΕ.Κ.Α. ενημερώνει ότι το φαράγγι της Σαμαριάς θα είναι προσβάσιμο για τους επισκέπτες από Πέμπτη 24 Αυγούστου, χωρίς την παροχή ατομικής υπεύθυνης δήλωσης» καταλήγει η ανακοίνωση.

Ανακοίνωση του ΟΦΥΠΕΚΑ, για το φαράγγι της Σαμαριάς

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments