Αθλητισμός

Διπλό ηχηρό “μεταγραφικό χτύπημα” από τον Ολυμπιακό!

Διπλό ηχηρό “μεταγραφικό χτύπημα” από τον Ολυμπιακό!

Πηγή Φωτογραφίας: [363110] EUROPA LEAGUE / ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΤΣΟΥΚΑΡΙΤΣΚΙ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΤΘΑΙΟΣ / EUROKINISSI)

Κορδόν και Ντιέγκο Μαρτίνεθ θέλουν τα επόμενα 24ωρα να φέρουν στο Λιμάνι τόσο τον βασικό επιθετικό που λείπει από την ομάδα όσο κι έναν πρωτοκλασάτο ακραίο. Σύμφωνα με πληροφορίες βρίσκονται κοντά...

Ολυμπιακός: Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει το ρεπορτάζ των Πειραιωτών αυτές τις ημέρες όσον αφορά την ενίσχυση στην επιθετική γραμμή, αν και πάντα υπάρχει το σενάριο για να συνεχίσει η ομάδα με Ελ Αραμπί, Ελ Κάαμπι και τον Χασάν που θα επιστρέψει σε λίγο καιρό από τον τραυματισμό του.

Παρόλα αυτά υπάρχουν ρεπορτάζ από Ελλάδα και εξωτερικό που συνδέουν τους Πειραιώτες με επιθετικούς που απασχολούν τους Μαρτίνεθ-Κορδόν, καθώς γνωρίζουν πολύ καλά την αξία που έχει ο καθένας. Να δούμε κάθε περίπτωση ξεχωριστά γιατί, όπως θα διαπιστώσετε και εσείς, δεν είναι όσα ονόματα γράφονται στο ρεπορτάζ ικανά για να βρεθούν στο ρόστερ και να κάνουν τη διαφορά.

Επιμένουν για Μορέντε

Ο Τέτε Μορέντε είναι ένας από αυτούς, 26χρονος αριστερός εξτρέμ τής Έλτσε, που στις αρχές του καλοκαιριού είχε βρεθεί το όνομά του στο ρεπορτάζ των Ερυθρόλευκων, ως λύση που μπορεί να απασχολήσει την ομάδα για την ενίσχυσή της. Και τώρα, στα τέλη του Αυγούστου, εμφανίστηκε ξανά.

Η Έλτσε υποβιβάστηκε, το συμβόλαιο του Μορέντε ολοκληρώνεται σε έναν χρόνο και φαίνεται ότι υπάρχει πλήθος ομάδων που θέλουν να τον εντάξουν στο δυναμικό τους. Την τελευταία αγωνιστική περίοδο είχε 5 γκολ σε 35 ματς, ήταν επιδραστικός παίκτης για την ομάδα του και, φυσικά, η περίπτωσή του μόνο αδιάφορη δεν περνάει από τον τον ελληνικό σύλλογο.

Με τους Πειραιώτες έχει συνδεθεί το όνομα του 25χρονου διεθνή Σέρβου επιθετικού, που έχει συμβόλαιο με τη Φιορεντίνα μέχρι το καλοκαίρι του 2024 και το ρεπορτάζ αναφέρει ότι αν υπάρξει ομάδα που τον θέλει στο ρόστερ της, θα πρέπει να δώσει ένα ικανοποιητικό ποσό για να τον αποκτήσει.

Η αξία του στο ποδοσφαιρικό Χρηματιστήριο ανέρχεται στα 8 εκατ. ευρώ (είχε φτάσει στα 60 εκατ. ευρώ το καλοκαίρι του 2019, λίγο πριν τη μεταγραφή από την Άιντραχτ Φρανκφούρτης στη Ρεάλ Μαδρίτης), ενώ έχει αγωνιστεί ακόμα σε Ερυθρό Αστέρα, Μπενφίκα και Απόλλωνα Λεμεσού.

Την περασμένη αγωνιστική περίοδο είχε 13 γκολ και 5 ασίστ, σε 50 παιχνίδια με τη φανέλα της Φιορεντίνα, και το ρεπορτάζ αναφέρει ότι οι Ερυθρόλευκοι εξετάζουν την περίπτωσή του με ενδιαφέρον (όπως και η Μίλαν αλλά και ο Ερυθρός Αστέρας), δεδομένου ότι στο ρόστερ της ιταλικής ομάδας υπάρχουν 5 επιθετικοί συν ο Αλεξάντερ Κοκόριν που είχε απασχολήσει στις αρχές του καλοκαιριού τους Big5!

Τυπικά, δηλαδή, δεν αποκλείεται να υπάρξει κινητικότητα γύρω από την περίπτωση του Γιόβιτς (ο Βιτσέντζο Ιταλιάνο δεν τον υπολογίζει και τον άφησε εκτός λίστας ΟΥΕΦΑ για τα ματς με τη Ραπίντ Βιένης), ειδικά από τη στιγμή που στον Ολυμπιακό αν έρθει, θα πάρει τη φανέλα τού βασικού στο σπίτι.

Ο Γιόβετιτς που… δεν κάνει

Στη λίστα τού Ολυμπιακού βρίσκεται ο πεπειραμένος διεθνής Μαυροβούνιος επιθετικός, καθώς είναι σαφές ότι ο Αντόνιο Κορδόν δεν κοιτάζει μόνο στην αγορά τής Ισπανίας για την ενίσχυση των Ερυθρόλευκων.

Έμεινε ελεύθερος από τη Χέρτα στις αρχές τού καλοκαιριού, δεν έχει κάνει προετοιμασία και κυκλοφορεί ελεύθερος στην αγορά. Ο 33χρονος άσος αγωνίζεται περισσότερο ως περιφερειακός επιθετικός, έχει πάρα πολύ καλό βιογραφικό (με θητεία σε Μονακό, Ίντερ, Σεβίλλη, Μάντσεστερ Σίτι και Φιορεντίνα), ενώ την τελευταία σεζόν στη Γερμανία με τη φανέλα τής Χέρτα είχε 4 γκολ και 3 ασίστ σε 18 παιχνίδια – Δεν βρήκε θέση βασικού σε ομάδα που υποβιβάστηκε, ενώ είχε και πολλούς μυϊκούς τραυματισμους.

Προφανώς το γεγονός ότι δεν υπάρχει ομάδα με την οποία να έχει συμβόλαιο κάνει πιο εύκολη τη διαπραγμάτευση μαζί του, ενώ μέχρι στιγμής ενδιαφέρον υπάρχει μόνο από την Persepolis FC του Ιράν. Ενδεικτικό του ότι δεν υπάρχει ουσιαστικά ενδιαφέρον για εκείνον. Η αξία του στο ποδοσφαιρικό Χρηματιστήριο υπολογίζεται, τώρα, στο 1,5 εκατ. ευρώ, ενώ το 2013 είχε φτάσει στα 30 εκατ. ευρώ – Εκείνη την εποχή η μεταγραφή του στη Μάντσεστερ Σίτι είχε φτάσει τα 26 εκατ. ευρώ.

Ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ πάντως δεν… τρελαίνεται για την συγκεκριμένη περίπτωση και φαίνεται πως για την ώρα «άναψε κόκκινο», αφού θέλει έναν παίκτη πιο έτοιμο και χωρίς το ρίσκο των τραυματισμών.

Μακάρι να καταφέρει να φέρει τον Μπορέ

Το όνομα του Ράφαελ Mπορέ βρέθηκε στο ρεπορτάζ των Πειραιωτών, ως μια από τις ομάδες που θα μπορούσε να συνεχίσει την καριέρα του αν αποχωρήσει από την Άιντραχτ Φρανκφούρτης – Τον περασμενο Γενάρη είχε απασχολήσει και τον Παναθηναϊκό, αλλά δεν είχε προχωρήσει η περίπτωσή του.

Ο 27χρονος διεθνής Κολομβιανός άσος, προφανώς, έχει μεγάλη θητεία στην καριέρα του – Από την Ατλέτικο Μαδρίτης και τη Βιγιαρέαλ μέχρι τη Ρίβερ Πλέιτ και την Άιντραχτ Φρανκφούρτης, ο Μπορέ είναι μια εξαιρετική περίπτωση που πολύ δύσκολα θα γοητευόταν από τη Σούπερ Λιγκ.

Πηγή: sportdog.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments