Ελλάδα

Πρόγραμμα Αρωγή: Από σήμερα μπαίνουν τα λεφτά για τους πυρόπληκτους του Ιουλίου

Πρόγραμμα Αρωγή: Από σήμερα μπαίνουν τα λεφτά για τους πυρόπληκτους του Ιουλίου

Πηγή Φωτογραφίας: Πυρκαγιά στη Πάρνηθα. 3η Μέρα. Περιοχή Αγία Παρασκευή. Πέμπτη 24 Αυγούστου 2023 (ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ / EUROKINISSI)

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του pagenews.gr
στο Google Discover
Από σήμερα θα ξεκινήσουν να μπαίνουν τα λεφτά της πρώτης «Αρωγής» για τις πυρκαγιές του Ιουλίου.

Ειδικότερα, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο κ. Ρωμανός αναφέρθηκε στις πυρκαγιές, λέγοντας: «Έχουμε πρωτόγνωρες συνθήκες, γι’ αυτό και κάνουμε όλο και περισσότερα. Ενισχύσαμε το Πυροσβεστικό Σώμα, το έμψυχο δυναμικό, αυξήθηκαν τα εναέρια μέσα, ενισχύθηκαν οι εθελοντές και η εκπαίδευσή τους».

Συγκεκριμένα, ο κ. Ρωμανός στην αρχή της τοποθέτησής του ευχαρίστησε όλους εκείνους που επιχειρούν στα μέτωπα, σημειώνοντας: «Αυτό από το οποίο πρέπει να ξεκινάμε πάντα, και το θεωρώ επιβεβλημένο και το νιώθω ως μια ανάγκη δική μου, είναι να ευχαριστήσουμε όλους τους ανθρώπους, τους εθελοντές, τους πυροσβέστες, τους αστυνομικούς, τους ανθρώπους της Πολιτικής Προστασίας, τις Ένοπλες Δυνάμεις, που δίνουν αυτήν την πρωτόγνωρη μάχη σε πρωτόγνωρες συνθήκες».

Ακόμη, διευκρίνισε αναφερόμενος στις πρωτόγνωρες συνθήκες: «Είναι η πρώτη χρόνια που έχουμε 7 φορές μέσα στην έως τώρα αντιπυρική περίοδο επίπεδο επικινδυνότητας 5. Από τότε που μετρώνται αυτά τα στοιχεία και υπάρχει αυτός ο δείκτης, κατά μέσο όρο, 2 μέρες μέσα στην αντιπυρική περίοδο είχαμε τέτοια επίπεδα επικινδυνότητας. Φέτος είχαμε 7 μέρες. H δεύτερη χειρότερη φορά ήταν οι 4 φορές που είχαμε επίπεδο επικινδυνότητας 5, το καλοκαίρι του 2021, με τις φωτιές στην Εύβοια, στη Βαρυμπόμπη κ.ο.κ».

Επιπλέον, όσον αφορά τα ταυτόχρονα μέτωπα και τις συλλήψεις, ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου της ΝΔ σημείωσε: «Έχουμε ήδη συλλήψεις, 140 προσαγωγές μόνο τον τελευταίο 1,5 μήνα για πυρκαγιές, 240 συλλήψεις από την αρχή του έτους. Μόνο χθες είδαμε στον Αυλώνα ουσιαστικά 9 φωτιές ταυτόχρονα μέσα σε 4 ώρες, σε μια νοητή ευθεία από το μέτωπο που ήδη έκαιγε, από την άλλη μεριά της Πάρνηθας, ενώ αντίστοιχη κατάσταση είχαμε και στον Έβρο, με δεκάδες ταυτόχρονα μέτωπα εκεί. Το ανακριτικό της Πυροσβεστικής, η ΕΥΠ, η Αστυνομία και η Δικαιοσύνη κάνουν τη δουλειά τους».

Βασίλης Διαμαντάκος
Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ
Βασίλης Διαμαντάκος Δημοσιογράφος Διεθνούς Πολιτικής & Γεωπολιτικής Ανάλυσης
Καλύπτει διεθνείς πολιτικές εξελίξεις, γεωπολιτικές ανακατατάξεις, διπλωματικές σχέσεις και ζητήματα διεθνούς ασφάλειας. Διαθέτει περισσότερα από 20 χρόνια εμπειρίας στο διεθνές πολιτικό και γεωπολιτικό ρεπορτάζ, έχοντας παρακολουθήσει σημαντικά γεγονότα που διαμόρφωσαν το παγκόσμιο πολιτικό σκηνικό. Απόφοιτος του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών, με μεταπτυχιακή εξειδίκευση στις Διεθνείς Σχέσεις και τη Γεωπολιτική.