Ελλάδα

Έβρος: Η πιο καταστροφική πυρκαγιά στην Ευρώπη – Στάχτη 724.000 στρέμματα

Έβρος: Η πιο καταστροφική πυρκαγιά στην Ευρώπη – Στάχτη 724.000 στρέμματα

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου), Η πιο καταστροφική πυρκαγιά στην Ευρώπη

Το δύσκολο μέτωπο, αυτό της Δαδιάς -το οποίο εντάσσεται στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο προστατευόμενων περιοχών NATURA 2000-, έχει προσεγγίσει τις καμένες εκτάσεις του 2022,

Η πιο καταστροφική πυρκαγιά στην Ευρώπη , αυτή του Έβρου, που μαίνεται για έβδομη ημέρα, έχει μετατρέψει σε στάχτη περίπου 724.000 στρέμματα αγροτικής και δασικής έκτασης.Όπως, μάλιστα, αναφέρει το Ευρωπαϊκό Παρατηρητήριο Δασικών Πυρκαγιών στη σελίδα του στο Twitter, η φωτιά στον Έβρο είναι «η μεγαλύτερη που έχει καταγραφεί σε ευρωπαϊκό έδαφος εδώ και χρόνια». Μια φωτιά που δείχνει ασταμάτητη και περικυκλώνει, επί μία ολόκληρη εβδομάδα, χωριά, κτηνοτροφικές μονάδες, καλλιέργειες και τις ίδιες τις δυνάμεις πυρόσβεσης, κάνοντας ό,τι θέλει, σε μια ξέφρενη πορεία.

Στη Δαδιά

Το δύσκολο μέτωπο, αυτό της Δαδιάς -το οποίο εντάσσεται στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο προστατευόμενων περιοχών NATURA 2000-, έχει προσεγγίσει τις καμένες εκτάσεις του 2022, ολοκληρώνοντας την περσινή καταστροφή και οδηγώντας σε υποβάθμιση του οικοσυστήματος. Εκεί η μορφολογία του εδάφους κάνει δύσκολη έως αδύνατη την επιχείρηση των πεζοπόρων τμημάτων.

Φωτιές: Συγκλονιστικό βίντεο με τις τελευταίες στιγμές των νεκρών μεταναστών στον Έβρο

Συγκλονιστικά πλάνα, με τις τελευταίες ώρες των μεταναστών και προσφύγων που παγιδεύτηκαν από τις φλόγες στο δάσος της Δαδιάς και βρέθηκαν απανθρακωμένοι, είδαν το φως της δημοσιότητας.

Τα βίντεο κατέγραφαν με τα κινητά τους οι άτυχοι πρόσφυγες και τα έστειλαν σε συγγενείς τους, που με τη σειρά τους τα προώθησαν στη γνωστή Ιταλομαρονική ακτιβίστρια για τα δικαιώματα των προσφύγων, Ναουάλ Σουφί.

Σε αυτά, που δημοσιοποίησε η ίδια στα social media, διακρίνονται να περπατούν μέσα στο δάσος, με τις φλόγες να τους προσεγγίζουν με απειλητικές διαθέσεις.

Η ακτιβίστρια, στην ανάρτησή της, σημειώνει: «Αυτά είναι βίντεο που έχω συλλέξει από οικογένειες μεταναστών για να ανασυνθέσω τις τελευταίες στιγμές που έζησαν τα παιδιά τους πριν πεθάνουν από απανθράκωση. Είδαν τις φλόγες από μακριά και ένιωσαν να περικυκλώνονται. Είχαν παγιδευτεί και δεν μπορούσαν να βρουν λύση».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments