Policy Briefs

Λεμέρ: Η Γαλλία θα γίνει η πρώτη πράσινη οικονομία στην Ευρώπη

Λεμέρ: Η Γαλλία θα γίνει η πρώτη πράσινη οικονομία στην Ευρώπη

Πηγή Φωτογραφίας: ΠΗΓΗ: Newmoney.gr - Γαλλία: Καλύτερα από τα αναμενόμενα τα στοιχεία του ΑΕΠ.

Μέχρι το 2040 η γαλλική οικονομία θα έχει ολοκληρώσει πλήρως την οικολογική μετάβασή της.

Η Γαλλία έχει ό,τι χρειάζεται για να γίνει ένα από τα πρώτα πράσινα κράτη μέλη της Ευρώπης, ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομίας Μπρούνο Λεμέρ, προσθέτοντας ότι οι επενδύσεις στην πράσινη βιομηχανία θα είναι μία από τις κορυφαίες προτεραιότητες της χώρας.

«Η [πληθωριστική και ενεργειακή] κρίση είναι πίσω μας, τα χρόνια της ανακατάκτησης είναι και πάλι μπροστά μας. Μαζεύουμε το νήμα της οικονομικής μας πολιτικής », είπε ο κ. Λεμέρ μπροστά σε κοινό επιχειρηματιών την Πέμπτη, κατά τη διάρκεια επίσκεψης στο εργοστάσιο Fournier, μια γαλλική ναυαρχίδα στην κατασκευή κουζινών.

Σε μια πολυαναμενόμενη ομιλία, ο Υπουργός έθεσε μια σειρά από οικονομικές προτεραιότητες απαραίτητες για την εξισορρόπηση των δημόσιων οικονομικών, ενθαρρύνοντας παράλληλα τις επενδύσεις στην πράσινη βιομηχανία, μετά από τρία χρόνια πανδημίας και έκρηξης στην τιμή της ενέργειας.

«Τα οικονομικά μας αποτελέσματα είναι σε οπλισμένο σκυρόδεμα», είπε στους επιχειρηματίες, λέγοντας ότι η σωρευτική οικονομική ανάπτυξη της Γαλλίας από το 2017 ξεπέρασε αυτή της Ιταλίας, της Γερμανίας και της Ισπανίας. Θα είχαν δημιουργηθεί περισσότερες από δύο εκατομμύρια θέσεις εργασίας κατά την ίδια περίοδο.

Η προσκόλληση στην «πολιτική του εφοδιασμού» είναι επομένως ο σωστός δρόμος, υποστήριξε ο κ. Λεμέρ, αρνούμενος να ανοίξει το πεδίο σε άλλη πολιτική. «Αυτή της φοροδιαφυγής των επιχειρήσεων, που γενικά οδηγεί σε φορολογική καταπάτηση των νοικοκυριών; Σίγουρα όχι “.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments