Ελλάδα

Σεισμός στη Ρόδο: 4,3 Ρίχτερ αναστάτωσαν τους κατοίκους του νησιού

Σεισμός στη Ρόδο: 4,3 Ρίχτερ αναστάτωσαν τους κατοίκους του νησιού

Πηγή Φωτογραφίας: αρχείου

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του pagenews.gr
στο Google Discover
Πού ήταν το επίκεντρο της σεισμικής δόνησης στη Ρόδο

Σεισμός έγινε στη Ρόδο και συγκεκριμένα στα ανοιχτά του νησιού λίγο μετά τις 06:00 το πρωί της Κυριακής 27 Αυγούστου.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, ο σεισμός που καταγράφηκε στις 06:09 π.μ., είχε μέγεθος 4,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, το επίκεντρο ήταν στα 17 χιλιόμετρα στη θαλάσσια περιοχή βόρεια του Έμπωνα και το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 58 χιλιόμετρα.

Σε σχέση με την πόλη της Ρόδου το επίκεντρο ήταν 40,9 χλμ δυτικά/νοτιοδυτικά.

Ο σεισμός ήταν ιδιαίτερα αισθητός και αναστάτωσε τους κατοίκους. Μέχρι στιγμής, δεν έχει γίνει κάποια αναφορά για ζημιές ή τραυματίες.

Δείτε τη μέτρηση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου

Αφροδίτη Πάνου
Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ
Αφροδίτη Πάνου Κοινοβουλευτική Συντάκτρια
Εξειδικεύεται στο κοινοβουλευτικό και πολιτικό ρεπορτάζ, με καθημερινή κάλυψη των εργασιών της Βουλής, των νομοθετικών πρωτοβουλιών και των πολιτικών εξελίξεων. Παρακολουθεί στενά τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες και αναλύει ζητήματα δημόσιας πολιτικής και θεσμικής λειτουργίας. Διαθέτει σημαντική εμπειρία στην πολιτική δημοσιογραφία, την κάλυψη κοινοβουλευτικών θεμάτων και τη διαχείριση πολιτικού περιεχομένου.