Διεθνή

Βρετανία: Χάος στα αεροδρόμια – Εγκλωβισμένοι ταξιδιώτες στην Ευρώπη

Βρετανία: Χάος στα αεροδρόμια – Εγκλωβισμένοι ταξιδιώτες στην Ευρώπη

Πηγή Φωτογραφίας: Pixabay,Επιβάτες εγκλωβισμένοι μέσα αεροσκάφη στον διάδρομο προσγείωσης

Επιβάτες εγκλωβισμένοι μέσα αεροσκάφη στον διάδρομο προσγείωσης, ενημερώσεις για καθυστερήσεις και ακυρώσεις πτήσεων.

Επιβάτες εγκλωβισμένοι μέσα αεροσκάφη στον διάδρομο προσγείωσης, ενημερώσεις για καθυστερήσεις και ακυρώσεις πτήσεων. Αυτή είναι η εικόνα χάους που βιώνουν οι ταξιδιώτες καθώς  η Εθνική Υπηρεσία Εναέριας Κυκλοφορίας της Βρετανίας (NATS) αναγκάστηκε να περιορίσει τη ροή της κυκλοφορίας των αεροσκαφών τη Δευτέρα λόγω τεχνικού προβλήματος. 

«Αυτή τη στιγμή αντιμετωπίζουμε ένα τεχνικό πρόβλημα και εφαρμόσαμε περιορισμούς στη ροή της κυκλοφορίας για να διατηρήσουμε την ασφάλεια. Οι μηχανικοί εργάζονται για να βρουν και να διορθώσουν τη βλάβη», δήλωσε εκπρόσωπος, προσθέτοντας ότι ο βρετανικός εναέριος χώρος δεν έκλεισε.

Ο ιρλανδικός πάροχος υπηρεσιών ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας AirNav Ireland δήλωσε ότι το πρόβλημα έχει ως αποτέλεσμα «σημαντικές καθυστερήσεις για τις πτήσεις σε όλη την Ευρώπη που ταξιδεύουν προς, από ή μέσω του εναέριου χώρου του Ηνωμένου Βασιλείου».

Εκπρόσωπος του Χίθροου, του πιο πολυσύχναστου κόμβου στη δυτική Ευρώπη, δήλωσε ότι το αεροδρόμιο συνεργάζεται με τη NATS και άλλους εταίρους του αεροδρομίου για την ελαχιστοποίηση των επιπτώσεων στους επιβάτες.

Νωρίτερα η σκωτσέζικη αεροπορική εταιρεία Loganair ανέφερε στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης X, παλαιότερα γνωστό ως Twitter, ότι υπήρξε βλάβη σε όλο το δίκτυο των ηλεκτρονικών συστημάτων ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας του Ηνωμένου Βασιλείου, προειδοποιώντας ότι οι διεθνείς πτήσεις ενδέχεται να αντιμετωπίσουν καθυστερήσεις.

Αεροδρόμια όπως το Λούτον του Λονδίνου και το Μπέρμιγχαμ δήλωσαν ότι εργάζονται για να κατανοήσουν τον αντίκτυπο και το χρονοδιάγραμμα εντός του οποίου θα μπορούσαν να επανέλθουν οι κανονικές λειτουργίες, ενώ η British Airways δήλωσε επίσης ότι συνεργάζεται στενά με την NATS για να κατανοήσει τον αντίκτυπο.

Το αεροδρόμιο του Δουβλίνου ανακοίνωσε ότι τα προβλήματα ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας είχαν ως αποτέλεσμα καθυστερήσεις και ακυρώσεις σε ορισμένες πτήσεις προς και από την ιρλανδική πρωτεύουσα και συνέστησε στους επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν σήμερα να ελέγξουν την κατάσταση της πτήσης τους με την αεροπορική τους εταιρεία.

12 ώρες στον αεροδιάδρομο 

Νωρίτερα η σκωτσέζικη αεροπορική εταιρεία Loganair ανέφερε στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης X, πρώην Twitter, ότι υπήρξε βλάβη σε όλο το δίκτυο των υπολογιστικών συστημάτων ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας του Ηνωμένου Βασιλείου, προειδοποιώντας ότι ορισμένες πτήσεις ενδέχεται να αντιμετωπίσουν καθυστερήσεις.

Ο Alastair Rosenschein, πρώην πιλότος της British Airways και τώρα σύμβουλος αερομεταφορών, χαρακτήρισε τη αναταραχή «τεράστια» – και είπε ότι το αντίστοιχο για τα αυτοκίνητα θα ήταν αν έκλεινε κάθε δρόμος στη χώρα.

Πολλοί επιβάτες χρησιμοποίησαν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να δηλώσουν ότι είχαν κολλήσει σε αεροπλάνα στην πίστα περιμένοντας να απογειωθούν ή ότι βρίσκονταν σε κατάσταση αναμονής σε κτίρια αεροδρομίων, στην Ισπανία, την Πορτογαλία, την Ελλάδα και αλλού, σε μια ημέρα με μεγάλη ταξιδιωτική κίνηση λόγω της αργίας της Δευτέρας σε ορισμένα μέρη της Βρετανίας

Η τηλεπαρουσιάστρια Γκάμπι Λόγκαν δήλωσε επίσης στο X ότι βρισκόταν σε διάδρομο του αεροδρομίου της Βουδαπέστης και ότι «μόλις της είπαν ότι ο εναέριος χώρος του Ηνωμένου Βασιλείου είναι κλειστός», προσθέτοντας ότι “μπορεί να είμαστε εδώ για 12 ώρες”.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments