Διεθνή

Η υπόθεση Μπελέρη και η επίσκεψη Μελόνι στην Αθήνα

Η υπόθεση Μπελέρη και η επίσκεψη Μελόνι στην Αθήνα

Πηγή Φωτογραφίας: ΠΗΓΗ: Himara.gr - Το ενδεχόμενο κατασκευής πυρηνικού σταθμού στον Αυλώνα συζητήθηκε στην άτυπη συνάντηση Ράμα - Μελόνι

Οι σχέσεις Μελόνι - Ράμα είναι άριστες και αυτό ίσως παίξει κάποιο ρόλο στην υπόθεση του Φρέντη Μπελέρη.

Μία ιδιαίτερα σημαντική συνάντηση αναμένεται να έχει την επομένη Τρίτη ο πρωθυπουργός στο Μέγαρο Μαξίμου, αφού πρόκειται να υποδεχθεί για δείπνο εργασίας την πρωθυπουργό της Ιταλίας,  Τζόρτζια Μελόνι.

Παρά τις ιδεολογικές διαφορές ανάμεσα στον Έλληνα πρωθυπουργό και την Ιταλίδα ομόλογό του, η Τζόρτζια Μελόνι δεν παύει να είναι η ηγέτις μίας από τις οικονομικές υπερδυνάμεις του δυτικού κόσμου και της τρίτης οικονομικής δύναμης της Ευρώπης.

Μεταξύ των θεμάτων της συνάντησης, όπως αναφέρει το Ansa, είναι η αναδιαμόρφωση του Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης καθώς και το μεταναστευτικό ζήτημα.

«Οι διαπραγματεύσεις είναι ανοιχτές για το Σύμφωνο Σταθερότητας και η Ελλάδα αποτελεί γέφυρα μεταξύ του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και της ομάδας των Συντηρητικών. Είναι επίσης σύμμαχος της Ιταλίας, δεδομένου ότι σε πολλά θέματα οι δύο χώρες έχουν ευθυγραμμισμένα συμφέροντα, ακόμη και στη διαχείριση των μεταναστών. Η Ρώμη και η Αθήνα επιμένουν ότι πρέπει να αντιμετωπιστεί συγκεκριμένα από την Ευρωπαϊκή Ένωση, σε επίπεδο ΕΕ» γράφει χαρακτηριστικά το Ansa.

Θα πρόκειται λοιπόν για μία ουσιαστική προσπάθεια προσέγγισης, καθώς οι δύο χώρες έχουν πολλά κοινά συμφέροντα και πεδία συνεργασίας, ενώ στο φόντο υπάρχει και κάτι ακόμη, κρίσιμο για την ελληνική κυβέρνηση.

Συγκεκριμένα, η Τζόρτζια Μελόνι διατηρεί πολύ στενές σχέσεις με τον πρωθυπουργό της Αλβανίας, Έντι Ράμα.

Όπως είναι γνωστό, η πρωθυπουργός της Ιταλίας συγκαταλέγεται στους όλο και περισσότερους Ιταλούς που επιλέγουν την Αλβανία για τις καλοκαιρινές τους διακοπές φέτος, ενώ είναι επίσης γνωστό πως, φέτος,  φρόντισε να αποζημιώσει Αλβανό εστιάτορα, αφού παρέα συμπατριωτών της έφυγε από το εστιατόριό του χωρίς να πληρώσει τον λογαριασμό.

Η Μελόνι πέρασε μαζί με την οικογένειά της λίγες ημέρες αυτήν την εβδομάδα στην Αλβανία προσκεκλημένη του πρωθυπουργού Έντι Ράμα, ο οποίος την φιλοξένησε στην “αλβανική Ριβιέρα”.

Πιθανολογείται επίσης πως, με δεδομένη τη στάση του Ράμα στο θέμα της ελληνικής μειονότητας και την επιμονή του στην υπόθεση Μπελέρη, ένας δίαυλος επικοινωνίας μεταξύ Αθήνας και Ρώμης έχει τη χρησιμότητά του.

Το εάν αυτό θα φέρει κάποιο αποτέλεσμα, θα φανεί ενδεχομένως και σύντομα. 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments