Πολιτική

Άδωνις: Επικοινωνία μέσω Skype στον e-ΕΦΚΑ για την έκδοση σύνταξης

Άδωνις: Επικοινωνία μέσω Skype στον e-ΕΦΚΑ για την έκδοση σύνταξης

Πηγή Φωτογραφίας: Screenshot ΣΚΑΙ, Στο νέο εργασιακό νομοσχέδιο και σε κεντρικά θέματα της πολιτικής επικαιρότητας αναφέρθηκε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Άδωνις Γεωργιάδης

Στο νέο εργασιακό νομοσχέδιο και σε κεντρικά θέματα της πολιτικής επικαιρότητας αναφέρθηκε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Άδωνις Γεωργιάδης

Στο νέο εργασιακό νομοσχέδιο και σε κεντρικά θέματα της πολιτικής επικαιρότητας αναφέρθηκε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Άδωνις Γεωργιάδης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι και τους δημοσιογράφους κ. κ. Δημήτρη Οικονόμου και Άκη Παυλόπουλο.

Σοκαριστική η υποκρισία ορισμένων δημοσιογραφικών κύκλων

Συγκεκριμένα, ερωτηθείς για τη «διπλή εργασία», ο Άδωνις Γεωργιάδης απάντησε: «Βλέπω μερικά πρωτοσέλιδα εφημερίδων. Με έχει σοκάρει το ύψος της υποκρισίας από δημοσιογραφικούς κύκλους, τη στιγμή κατά την οποία ο πρώτος κλάδος που ευνοείται από τη ρύθμιση είναι ο κλάδος της δημοσιογραφίας. Ένας δημοσιογράφος μπορεί να έχει μια κύρια απασχόληση και μια δεύτερη, πιο σύντομης διάρκειας εργασία. Άρα, εμείς, με το νέο νομοσχέδιό μας,  κάνουμε το παράνομο και μαύρο νόμιμο, το φέρνουμε στο φως.

Στον έλεγχο της εργασίας παίζει μεγάλο ρόλο και η ψηφιακή κάρτα εργασίας. Χάρη στην ψηφιακή κάρτα εργασίας, δεν θα χάνεται ούτε δευτερόλεπτο εργασίας. Είναι ένας λαμπρός ελεγκτικός μηχανισμός».

Ως προς τα ένσημα από τη δεύτερη εργασία, ο υπουργός Εργασίας διευκρίνισε ότι «θα αυξάνεται η σύνταξη. Δεν θα αλλάζει ο χρόνος της συνταξιοδότησης, αλλά το ύψος της σύνταξης. Θα αυξάνεται το ποσοστό αναπλήρωσης της σύνταξης και θα παίρνουν μεγαλύτερη σύνταξη».

«Σε ένα χρόνο από σήμερα παντού θα υπάρχει ηλεκτρονική κάρτα εργασίας»

Επίσης, σε ένα χρόνο αναμένεται να είναι έτοιμη η ψηφιακή κάρτα εργασίας που θα ελέγχει ακριβώς τις ώρες που θα δουλεύουν οι υπάλληλοι, όπως υπογράμμισε ο Άδωνις Γεωργιάδης. Όπως διευκρίνισε ο υπουργός, ο κάθε εργαζόμενος θα πληρώνεται ακόμα και το ένα λεπτό της υπερωρίας του, «χωρίς να έχει ο εργοδότης τη δυνατότητα να κλέψει τον υπάλληλό του».

«Θα πάμε την έκδοση σύνταξης στο μήνα»

Ως προς τον τρόπο συνταξιοδότησης, ο Άδωνις Γεωργιάδη επισήμανε: «Θα παρουσιάσουμε το νέο σύστημα στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Ο στόχος μας είναι να πάμε την έκδοση σύνταξης στο μήνα. Αξιοποιούμε πλήρως την τεχνολογία και τα μέσα που αυτή μας παρέχει. Ο πολίτης που θα έχει υποβάλει τα χαρτιά του για σύνταξη, θα βλέπει τον επιθεωρητή του υπουργείου online και θα συζητεί μαζί του τις διαδικασίες. Ο υπάλληλος του e-ΕΦΚΑ θα κατευθύνει τον ασφαλισμένο για την διαδικασία της έκδοσης  της σύνταξης. Στη ΔΕΘ θα κάνω τη σχετική επίδειξη του νέου συστήματος στο περίπτερο του υπουργείου Εργασίας. Τονίζω πάλι πως στόχος είναι οι συντάξεις να βγαίνουν σε ένα μήνα από την αίτηση ενώ κάθε υποψήφιος συνταξιούχος θα έχει τη δυνατότητα να επικοινωνεί με επιθεωρητή του ΕΦΚΑ μέσω Skype για οποιαδήποτε διευκρίνηση σχετικά με την έκδοση της σύνταξης. Η νέα υπηρεσία ήδη βρίσκεται σε δοκιμαστική λειτουργία και στην ΔΕΘ θα την παρουσιάσω ο ίδιος, την κανονική εφαρμογή της».

Ποινικό αδίκημα η παρεμπόδιση στην εργασία

Αναφορικά με το δικαίωμα στην απεργία και την εργασία, ο Άδωνις Γεωργιάδης διευκρίνισε, ότι θα προστατεύεται ο εργαζόμενος που επιθυμεί να απεργήσει όπως και αυτός που επιθυμεί να εργαστεί. «Η παρεμπόδιση στην εργασία θεωρείται ποινικό αδίκημα και όποιος το κάνει θα αντιμετωπίζει αυτόφωρο και 5.000 ευρώ πρόστιμο».

Η δοκιμαστική περίοδος εργασίας μειώνεται κατά 50%

Σχετικά με τη δοκιμαστική περίοδο εργασίας, ο υπουργός Εργασίας είπε ότι «η δοκιμαστική περίοδος μειώνεται στους έξι μήνες. Ο εργαζόμενος δεν θα παίρνει αποζημίωση αν στους έξι μήνες σταματήσει να εργάζεται και αυτό γιατί δεν θέλαμε να ανατρέψουμε την ισορροπία που υπάρχει στην αγορά εργασίας. Αλλά ο χρόνος εργασίας μειώνεται από το ένα έτος στο μισό, στους έξι μήνες. Έτσι ο εργαζόμενος θα είναι κερδισμένος χάρη στις σχετικές διατάξεις του νέου νομοσχεδίου».

Χάρη στο 112 σώθηκαν χιλιάδες ζωές συνανθρώπων μας

Ερωτηθείς για τις πυρκαγιές, ο υπουργός Εργασίας απάντησε: «Δεν είμαι ευχαριστημένος βέβαια από την εικόνα των πυρκαγιών, όπως κανένας πολίτης δεν μπορεί να είναι ευχαριστημένος. Πλέον όμως οι πυρκαγιές θα είναι μαζί μας κάθε καλοκαίρι. Κι αυτό ισχύει παντού. Το φαινόμενο αυτό οφείλεται μάλλον στην κλιματική αλλαγή, κατά τους ειδικούς. Πιο ισχυρές χώρες από την Ελλάδα, όπως ο Καναδάς, δεν μπορούν να σβήσουν εύκολα τις πυρκαγιές.

Όμως, φέτος είχαμε τα διπλάσια μέσα κατά των πυρκαγιών σε σχέση με προηγούμενα χρόνια. Επίσης, κακώς λοιδωρήθηκε το 112. Ο πρωθυπουργός ορθώς επέμεινε στη χρήση του 112. Το διαπιστώσαμε αυτό ιδιαίτερα στην περίπτωση  της Ρόδου. Αν η Χαβάη, η οποία γνώρισε τις γνωστές πυρκαγιές, είχε 112, πολλοί άνθρωποι θα είχαν γλυτώσει τις ζωές τους, που είναι το ύψιστο αγαθό».

Ο κ. Κασσελάκης ενσαρκώνει την επιτυχία του καπιταλιστικού συστήματος

Ερωτηθείς τέλος για την περίπτωση του κ. Κασσελάκη, ο Α. Γεωργιάδης παρατήρησε ότι «είναι ενδιαφέρον που ο κ. Κασσελάκης έχει ζήσει το american dream. Ο κ. Κασσελάκης πήρε ένα πολύ μεγάλο δάνειο από μία τράπεζα για να αγοράσει πλοίο και να αρχίσει την εφοπλιστική πορεία του. Αυτή είναι η δύναμη του καπιταλισμού. Η ενσάρκωση του καπιταλιστικού συστήματος και της επιτυχίας του είναι ο κ. Κασσελάκης. Άρα, ένας καπιταλιστής θα είναι υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι καλό που ένας καπιταλιστής θέλει να είναι πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Κι ακόμη, όταν έχεις μεγαλώσει στην Εκάλη, όπως ο κ. Κασσελάκης, καλό είναι να αφήνουμε την κλάψα. Ο κ. Κασσελάκης έχει καλούς επικοινωνιολόγους. Όμως ως προς την κλάψα, έχω να πω στον κ. Κασσελάκη να αφήσει την κλάψα, γιατί κι εγώ στην Εκάλη μεγάλωσα και αποφεύγω την κλάψα, αποφεύγω να κλαίγομαι».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments