Πολιτική

Πυρκαγιές: Με το βλέμμα στην επόμενη ημέρα το ΠΑΣΟΚ

Πυρκαγιές: Με το βλέμμα στην επόμενη ημέρα το ΠΑΣΟΚ

Πηγή Φωτογραφίας: ΠΗΓΗ: Grtimes.gr - Ανδρουλάκης: Δεν θέλουν να συνεργαστούν με το ΠΑΣΟΚ αλλά να τελειώσουν το ΠΑΣΟΚ

Το ΠΑΣΟΚ θα επιχειρήσει να διευρύνει την αντιπαράθεσή του με την κυβέρνηση με αφορμή τις πυρκαγιές, θέτοντας ευρύτερα ζητήματα πολιτικής προστασίας.

Το ζήτημα της αντιμετώπισης των δασικών πυρκαγιών στη χώρα μας ανεβάζει στην πρώτη γραμμή της αντιπολιτευτικής του ατζέντας το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, με την ηγεσία του κόμματος να επιχειρεί να διευρύνει την παρέμβαση του, ξεπερνώντας τη στενού χαρακτήρα κριτική στην κυβέρνηση για την προφανή της αποτυχία στον εν λόγω τομέα.

Αντιθέτως, η Χαριλάου Τρικούπη θα επιχειρήσει να δώσει απαντήσεις για το τί γίνεται από εδώ και πέρα στη χώρα μας, δεδομένης της επιδείνωσης των συνθηκών που φέρνει η κλιματική κρίση, όπως εξηγούν πηγές του κόμματος.,

Επαφές του προέδρου του ΠΑΣΟΚ με θεσμικούς φορείς

Σε αυτή την Κατεύθυνση, ο Νίκος Ανδρουλάκης θα έχει αύριο μεγάλη σύσκεψη με εκπροσώπους και στελέχη από τα δασαρχεία, την πολιτική προστασία, την πυροσβεστική και άλλους αρμόδιους θεσμούς που αποτελούν μέρος του μηχανισμού δασοπροστασίας και δασοπυρόσβεσης στην Ελλάδα. Στόχος της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ είναι να πάρουν από τους ειδικούς την περιγραφή της κατάστασης και με βάση αυτή την εικόνα να «κουμπώσουν» τις δικές τους προτάσεις για την επόμενη μέρα.

Πολιτικός σκοπός του κυρίου Ανδρουλάκη είναι να μην προσέλθει απλώς την Πέμπτη στη βουλή για να επισημάνει τις ελλείψεις που αποκαλύπτονται, με ευθύνη και αυτής της κυβέρνηση, στον κρατικό μηχανισμό, αλλά το ΠΑΣΟΚ να συμβάλει ουσιαστικά στη συγκρότηση της συζήτησης για τη βελτίωση της κατάστασης στο μέλλον.

Πρόσθετη πίεση για τον αποκλεισμό του Ηλία Κασιδιάρη

Επίσης, ο επικεφαλής της Χαριλάου Τρικούπη αναμένεται να χρησιμοποιήσει το βήμα που θα δοθεί στους πολιτικούς αρχηγούς την Πέμπτη προκειμένου να θέσει ξανά και επιτακτικά την ανάγκη του αποκλεισμού Κασιδιάρη από τις δημοτικές εκλογές της Αθήνας, κάτι που ζητά και ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά αρνείται η ΝΔ. Με αυτόν τον τρόπο, λοιπόν, το ΠΑΣΟΚ αναμένεται να ασκήσει έντονη πίεση στην κυβέρνηση για το εν λόγω ζήτημα ώστε να αποδεχθεί το αίτημα σχετικής συζήτησης ή να πάρει την πολιτική ευθύνη απόρριψης του εν λόγω θέματος.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments