Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Συντροφικά μαχαιρώματα και η “σφήνα” Κασσελάκη

ΣΥΡΙΖΑ: Συντροφικά μαχαιρώματα και η “σφήνα” Κασσελάκη

Πηγή Φωτογραφίας: Screenshot twitter Ο υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης

Οι υποψήφιοι αδυνατούν να συνεννοηθούν για τη διεξαγωγή debate, αφήνοντας αιχμές ο ένας εναντίον του άλλου

Οι διαφωνίες για τη δυνατότητα διεξαγωγής debate μεταξύ των υποψηφίων αρχηγών του ΣΥΡΙΖΑ επιλύονται με διαιτησία μεταξύ της Ράνιας Σβίγκου και του Γιώργου Βασιλειάδη, κατόπιν και της “σφήνας” του Στέφανου Κασσελάκη.

Οι διαφωνίες και οι αιχμές που αντάλλαξαν οι εκπρόσωποι των υποψηφίων αρχηγών του κόμματος, η εκλογική είσοδος του κ. Κασσελάκη και η προεκλογική ανακοίνωση του Αλέξη Τσίπρα για αποχή του, είναι μέχρι στιγμής τα μόνα ενδιαφέροντα τμήματα της διαδικασίας που αφορούν στενούς κομματικούς κύκλους και μηχανισμούς υποψηφίων.

Η «παρεξήγηση» σε σχέση με όσα κατάλαβε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος για το debate και όσα του απάντησαν οι κ. Παππάς και Τζουμάκας, αναζωογόνησαν το δημοσιογραφικό ενδιαφέρον, χωρίς όλο αυτό να παράγει κανένα πολιτικό περιεχόμενο στη διαδικασία μετάβασης του ΣΥΡΙΖΑ σε ένα άλλο κόμμα. 

Ο Τσακαλώτος έχει εν μέρει δίκιο όταν υποστηρίζει ότι οι τηλεμαχίες δείχνουν αδιαφορία για την κοινωνία και τις πραγματικές ανάγκες της. Τα ντιμπέιτ  μεταξύ των υποψηφίων προέδρων θα εξελιχθούν σε μια μάχη “διαπλοκής” κάτω από τα τηλεοπτικά φώτα και όχι σε μια παρουσίαση των σχεδίων του ΣΥΡΙΖΑ για το πώς μπορεί να γίνει μια αξιόπιστη πολιτική δύναμη που θα αντικαταστήσει τη σημερινή κυβερνητική πλειοψηφία της Νέας Δημοκρατίας.. Ο Τσακαλώτος θεωρείται από πολλούς εξαιρετικός στην πολιτική αντιπαράθεση, αλλά είναι γνωστό ότι μάλλον υπολείπεται σε φιλοδοξίες και σε πολιτικό κυνισμό.  

Επομένως, είναι μια αυτοπροστατευτική επιλογή του πρώην υπουργού Οικονομικών να αποφύγει τις τηλεοπτικές συζητήσεις και να ζητήσει μια δημόσια συζήτηση πιο κοντά στα δικά του πρότυπα της πολιτικής αντιπαράθεσης. Για άγνωστους λόγους, η συζήτηση προτάθηκε να διεξαχθεί από τη Νομαρχιακή Επιτροπή Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ. Ούτε καν από την Νομαρχιακή Επιτροπή Αθήνας. Και τον ισχυρισμό του ότι υπήρξε συμφωνία τον διέψευσε αμέσως ο Στέφανος Τζουμάκας. Ο Νίκος Παππάς επέμενε ότι ήταν και εφικτό και επιθυμητό να γίνει η συζήτηση τρεις μέρες πριν από την ψηφοφορία της 7ης Σεπτεμβρίου, ενώ οι διαρροές των συνεργατών του κάρφωναν τόσο τον Τσακαλώτο όσο και την Αχτσιόγλου!

Είτε υπάρξει συμφωνία είτε όχι για debate πανελλαδικής εμβέλειας  ή συζήτηση περιχαρακωμένη στην ασφαλή περίμετρο του συριζαϊκού σύμπαντος, οι υποψήφιοι αρχηγοί θα βρεθούν αντιμέτωποι καταρχήν, με τις ομιλίες που θα κάνουν στο έκτακτο συνέδριο που αρχίζει το Σάββατο. Υπό το βλέμμα του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος εννοείται ότι δεν πρόκειται να μιλήσει. Καλά πληροφορημένες πηγές σημειώνουν, ότι ο πρώην πρόεδρος ετοιμάζει τη δική του παρέμβαση, με ατζέντα πέρα και πάνω από τον ΣΥΡΙΖΑ, στο τακτικό συνέδριο του Νοεμβρίου και εφόσον θα έχει κάτσει η μπίλια με το νέο αρχηγό και το αποτέλεσμα των αυτοδιοικητικών εκλογών. 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments