SPOTLIGHTS

Αυτά τα μέρη δεν έχουν καλοκαίρι

Αυτά τα μέρη δεν έχουν καλοκαίρι

Πηγή Φωτογραφίας: clickatlife.gr, Το καλοκαίρι στην Ελλάδα και τη Μεσόγειο γενικότερα είναι αξία ανεκτίμητη.

Υπάρχουν, ωστόσο, χώρες του βόρειου ημισφαιρίου που το ζουν πολύ διαφορετικά από αυτό που γνωρίζουμε εμείς, με θερμοκρασίες κάτω των 25 βαθμών Κελσίου, χωρίς μαγιό, ρακέτες, παρεό και γρανίτα φράουλα σε γαλάζιο φόντο.

Το καλοκαίρι στην Ελλάδα και τη Μεσόγειο γενικότερα είναι αξία ανεκτίμητη. Υπάρχουν, ωστόσο, χώρες του βόρειου ημισφαιρίου που το ζουν πολύ διαφορετικά από αυτό που γνωρίζουμε εμείς, με θερμοκρασίες κάτω των 25 βαθμών Κελσίου, χωρίς μαγιό, ρακέτες, παρεό και γρανίτα φράουλα σε γαλάζιο φόντο.

Oymyakon, Ρωσία Πρόκειται για το πιο κρύο μέρος του κόσμου με μόνιμους κατοίκους κι αυτό είναι το χωριό Oymyakon στην τούνδρα της Σιβηρίας. O Ιούλιος είναι ο πιο ζεστός μήνας στην περιοχή, φτάνοντας τους 23 βαθμούς Κελσίου στην καλύτερη, για να ξαναπέσουν κάτω από τους 20 τον Αύγουστο. Υπάρχουν φυσικά πολλά μέρη της χώρας με πολύ χαμηλές θερμοκρασίες αυτή την εποχή, ωστόσο στη Μόσχα τα πράγματα είναι λίγο καλύτερα, με το θερμόμετρο να δείχνει και 28 βαθμούς Κελσίου τον Αύγουστο.

Γροιλανδία Στη βόρεια αυτή ευρωπαϊκή χώρα σίγουρα δεν γνωρίζουν τι σημαίνει παρεό, αφού τον Αύγουστο οι θερμοκρασίες κυμαίνονται μεταξύ 8 και 11 βαθμών Κελσίου.

Inuvik, Καναδάς Στα βόρεια του Καναδά, το Inuvik βρίσκεται στα όρια της μετάβασης σε αρκτική τούνδρα και παρουσιάζει τον Ιούλιο τις υψηλότερες θερμοκρασίες του, οι οποίες αντιστοιχούν σε ένα κρύο δικό μας φθινόπωρο το μεγαλύτερο διάστημα. Υπολογίστε ένα καλοκαίρι μεταξύ 10 και 20 βαθμών Κελσίου στην περιοχή.

Ρέικιαβικ, Ισλανδία Αν τραβούσατε την κουρτίνα αυτή τη στιγμή από το παράθυρό σας στο Ρέικιαβικ, αυτό που θα βλέπατε θα ήταν βροχή με 14 με 18 βαθμούς Κελσίου. Ούτε λόγος για παιχνίδια στον ήλιο.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments