Αθλητισμός

Ο πιο μεγάλος αγώνας πλησιάζει για τον Δικέφαλο του Βορρά

Ο πιο μεγάλος αγώνας πλησιάζει για τον Δικέφαλο του Βορρά

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου), Φθάνει η μέρα! Ο ΠΑΟΚ μετά την Μπεϊτάρ και τη Χάιντουκ περιμένει και τη Χαρτς 

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για τον αγώνα ΠΑΟΚ-Χαρτς, τις ιδιαιτερότητες με τη συμμετοχή του κόσμου, μερικά τακτικά δεδομένα, μαζί και με τα μεταγραφικά του Δικεφάλου.

Φθάνει η μέρα! Ο ΠΑΟΚ μετά την Μπεϊτάρ και τη Χάιντουκ περιμένει και τη Χαρτς για να κάνει το τελευταίο βήμα! Ο πιο μεγάλος αγώνας πλησιάζει για τον Δικέφαλο του Βορρά που μόχθησε όλο το καλοκαίρι, ξεπέρασε τα όριά του, νίκησε τα προβλήματά του και τώρα παίζει την ευρωπαϊκή του πορεία σε μία βραδιά στην Τούμπα.

Όλο το καλοκαίρι γράφουμε για τους παρόντες! Ο Λουτσέσκου και τα παιδιά του που ξεκίνησαν από τα τέλη Ιουνίου προπονήσεις, θέλοντας να αποδείξουν σε όλους μας την αξία τους! Τότε που σχεδόν κανείς δεν τους πίστευε. Τον Χάρη τον Τσιγγάρα και τον Σβααμπ! Τον Μιχαηλίδη και τον Κουλιεράκη! Τον Μπράντον! Φυσικά και τον Κωνσταντέλια, εννοείται και τον Ζίβκοβιτς, αλλά και τον Κοτάρσκι! Μαζί με τον αρχηγό Βιεϊρίνια, τον Σοάρες, τους ΛύρατζηΝάσμπεργκΓιαξήΒρακάΤάισονΤζίμα, τους άλλους και τις ενισχύσεις που άρχισαν να έρχονται από τον Ιούλιο και μετά. Όλους τους υποτιμημένους του ΠΑΟΚ που όταν και αν τα καταφέρουν θα πρέπει να υμνηθούν για την προσφορά τους και το πώς κράτησαν όρθια την ομάδα στο πιο κρίσιμο καλοκαίρι. Αλλά… έμεινε ένας ακόμη αγώνας. Μία μεγάλη μάχη για τα παλικάρια του Λουτσέσκου που έδωσαν τα πάντα για να πετύχουν τις τρεις αλλεπάλληλες προκρίσεις που τόσο πολύ μπορεί να αλλάξουν την ιστορία αυτής της χρονιάς.

Τους Σκοτσέζους δεν τους υποτιμάς ποτέ

Είναι κωμικοί, επικίνδυνοι και εντελώς άμπαλοι όσοι έχουν “σίγουρη” την πρόκριση του ΠΑΟΚ και αναφέρονται σε αγώνα-περίπατο κόντρα στο… χωριό της Χαρτς. Μόνο ένας άσχετος με το άθλημα μπορεί να υποτιμήσει ομάδα από αυτό το νησί, ακόμη και αν το πρώτο ματς έληγε 3-0. Τώρα, ο ΠΑΟΚ έχει μαζί του το 2-1, αλλά και πολλά ερωτηματικά για το ποδόσφαιρο που θα πρέπει και πάλι να αντιμετωπίσει.

Κατ’ αρχάς είναι το πνευματικό κομμάτι. Εκεί επάνω πρέπει να είμαστε σίγουροι ότι οι αντίπαλοι και να χάνουν 2-0 στο 80΄ αυτοί θα πιστεύουν ότι θα περάσουν. Το πιο πιθανό σε αυτή τη φάση είναι να «φάνε» τέσσερα, αλλά εδώ γράφουμε για την πίστη τους. Αγωνιστικά ο ΠΑΟΚ οφείλει να παίξει… περισσότερο με την μπάλα στα πόδια σε σχέση με το ματς στο Tynecastle. Αλήθεια είναι ότι τον πίεσαν και τον εγκλώβισαν καλά στην έδρα τους οι Σκοτσέζοι και τον ανάγκασαν να σηκώσει (κι αυτός) την μπάλα απευθείας από την άμυνα στην επίθεση. Εκεί (και λόγω Μπράντον) τα πράγματα δεν ήταν εύκολα και κάπως έτσι έγινε η… δουλειά τους. Μέσα στην Τούμπα ο ΠΑΟΚ μπορεί και πρέπει να τους διασπάσει-ανοίξει καλύτερα και από εκεί και πέρα σε φάση άμυνας χρειάζεται συγκέντρωση στο 100%. Η Χαρτς ήταν καλούτσικη και συνδυαστικά στα πρώτα λεπτά, ενώ αυτό που έκανε από το 30΄ και μετά θέλει τρομερή προσοχή και στις πρώτες, αλλά και στις δεύτερες μπάλες τις οποίες διεκδικούν με πάθος ΟΛΟΙ!

Τέλος πάντων, ό τι και αν γίνει, όποιος και αν παίξει, όποια εικόνα και αν έχει το ματς, οι παίκτες του Λουτσέσκου πρέπει να βρουν τον οποιονδήποτε τρόπο για να περάσουν. ΚΑΝΕΙΣ δεν ενδιαφέρεται και ευτυχώς όσα γράφαμε όλο το καλοκαίρι έχουν πλέον υιοθετηθεί από την πλειοψηφία που αντιμετωπίζει με θετική αύρα όλη την προσπάθεια.

Κάπως έτσι περιμένουμε γεμάτο γήπεδο το οποίο όμως θα παίζει μαζί με την ομάδα χωρίς να παρεκτρέπεται. Όλοι παίζουν αύριο, όλοι πηδάνε για τις διεκδικήσεις στις γιόμες, όλοι διεκδικούν τις δεύτερες μπάλες. Και όλοι παίζουν με στόχο να γεμίσει το γήπεδο και μέσα στη χρονιά. Μέχρι τώρα 10 χιλιάδες πήραν το διαρκείας και έδειξαν μεγαλύτερη εμπιστοσύνη. Το νούμερο των διαρκείας (αλλά και των εισιτηρίων γενικώς) μπορεί να εκτοξευθεί από εδώ και πέρα και κάπως έτσι να περάσουμε καλά σε όλη τη χρονιά. Είναι κι αυτός ένας μεγάλος στόχος για το επόμενο διάστημα.

Μεταγραφικά και άλλα

Θέλουμε να γράψουμε τόσο πολλά για τις μεταγραφικές κινήσεις του ΠΑΟΚ που εξελίσσονται. Νιώθω όμως ότι πρέπει να κάνουμε λίγη υπομονή ακόμη. Η σημερινή και η αυριανή ημέρα είναι 100% για τους παρόντες του Ιουνίου και του Ιουλίου. Οι άλλοι του Αυγούστου έχουν πολλούς μήνες για να μνημονεύονται και να αποθεώνονται εφόσον κάνουν ομάδα. Γιατί ΤΙΠΟΤΑ δεν είναι αυτονόητο. Ναι μεν έχεις τον Λουτσέσκου, αλλά με τόσες πολλές αλλαγές τις τελευταίες ημέρες (και με αρκετούς δανεικούς) ακόμη και ο κορυφαίος προπονητής θα χρειαστεί πολλή δουλειά για να δώσει γρήγορα την απαραίτητη συνοχή.

Ο Λουτσέσκου που αισθάνεται ευτυχισμένος με τα χαφ που πλέον έχει στον άξονα και περιμένει με αγωνία δύο ποιοτικούς μεσοεπιθετικούς. Ο χρόνος πιέζει, τα νούμερα (γκολ-ασίστ) που έχει ανάγκη ο ΠΑΟΚ σε αυτή τη γραμμή είναι αδυσώπητα, αλλά… φθάνει μέχρι εδώ. Φθάνει με τους μελλοντικούς. Μένουμε στους παρόντες που και αύριο δίνουν μάχη για να οδηγήσουν τον Δικέφαλο στους ομίλους! Στο κάτω-κάτω και οι νέοι (πχ Μεϊτέ) από πάνω θα βλέπει και θα παρακαλάει για την πρόκριση…

* Το πρωτάθλημα ξεκίνησε με πολύ και ξεδιάντροπο διαιτητικό σπρώξιμο για εκείνους που αλλάζουν ρόλους (κατήγοροι και κατηγορούμενοι) κάθε μισή ώρα. Φέτος το ξεκατίνιασμα των γειτόνων άρχισε νωρίς και πλάκα έχει που όλοι αυτοί μιλάνε για το καλό του ποδοσφαίρου. Μεγαλύτερη πλάκα έχει που θέλουν ξένους διαιτητές ενώ έκαναν τα πάντα για να τους διώξουν…

Πηγή: gazzetta.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments