Ελλάδα

Πώς θα είναι η νέα ταυτότητα – Ποια στοιχεία θα αναγράφει

Πώς θα είναι η νέα ταυτότητα – Ποια στοιχεία θα αναγράφει

Πηγή Φωτογραφίας: Διαδίκτυο, Όπως έχει γίνει γνωστό, οι νέες αστυνομικές ταυτότητες θα έχουν μέγεθος πιστωτικής κάρτας

Αντικείμενο συζήτησης και έντονων διαφωνιών από μερίδα πολιτών έχουν γίνει οι νέες ψηφιακές ταυτότητες η έκδοση των οποίων αναμένεται να ξεκινήσει από τον Σεπτέμβριο.

Όπως έχει γίνει γνωστό, οι νέες αστυνομικές ταυτότητες θα έχουν μέγεθος πιστωτικής κάρτας, θα κοστίζουν 10 ευρώ και θα έχουν διάρκεια ισχύος τα 10 έτη. Η επίσημη παρουσίασή τους θα γίνει κατά τη διάρκεια της Διεθνούς Έκθεση Θεσσαλονίκης και ακολούθως, όπως προαναφέρθηκε, θα ξεκινήσει η έκδοσή τους. Ωστόσο, ήδη έχουν γίνει γνωστά μερικά από τα στοιχεία που θα περιλαμβάνουν οι νέες ταυτότητες, τις οποίες ήδη χρησιμοποιούν αρκετά κράτη της ΕΕ.

Τα δεδομένα της εκάστοτε ταυτότητας θα αποθηκεύονται σε έναν κεντρικό server, στον οποίο θα έχουν πρόσβαση μόνο οι Αρχές.

Τα προσωπικά στοιχεία που αναγράφονται στις νέες ταυτότητες

Οι νέες ταυτότητες θα θυμίζουν πιστωτική κάρτα σε μέγεθος, ενώ αναμένεται να έχουν την παρακάτω όψη. Σύμφωνα με τις πληροφορίες πάνω σ’ αυτές θα αναγράφονται τα παρακάτω προσωπικά στοιχεία:

Όνομα Επώνυμο Ημερομηνία γέννησης Τόπος γέννησης Εθνικότητα Αριθμός ταυτότητας Δεν έχει ΑΜΚΑ και ΑΦΜ.

Βιομετρικά στοιχεία νέας ταυτότητας:

Ψηφιακή φωτογραφία (αναγνώριση ματιών, σχήμα προσώπου) Ψηφιακό αποτύπωμα Ύψος Πρόβλεψη για Ομάδα Αίματος

Όλη η διαδικασία για την έκδοσή τους θα γίνεται στο αστυνομικό τμήμα, όπου εκεί θα γίνεται και η λήψη της φωτογραφίας της ταυτότητας. Σημειώνεται ότι οι νέες ταυτότητες δε θα διαθέτουν κάποιο σύστημα γεωεντοπισμού.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments