Nέα της αγοράς

Πώς θα «καθαρίσει» η εταιρεία με το πιο βρώμικο εργοστάσιο ρεύματος της Ευρώπης

Πώς θα «καθαρίσει» η εταιρεία με το πιο βρώμικο εργοστάσιο ρεύματος της Ευρώπης

Πηγή Φωτογραφίας: AP PHOTO, Η νέα στρατηγική της PGE θέλει την εταιρεία να  είναι κλιματικά ουδέτερη

Να καταργήσει πλήρως τον άνθρακα στις δραστηριότητές της σε επτά χρόνια στοχεύει η PGE

Να καταργήσει πλήρως τον άνθρακα στις δραστηριότητές της σε επτά χρόνια στοχεύει η PGE, η μεγαλύτερη εταιρεία κοινής ωφέλειας της Πολωνίας και ιδιοκτήτρια του πιο ρυπογόνου σταθμού ηλεκτροπαραγωγής της Ευρώπης. Η εταιρεία σχεδιάζει να μεταβιβάσει όλα τα ρυπογόνα περιουσιακά στοιχεία της σε έναν οργανισμό που θυμίζει bad bank.

Η νέα στρατηγική της PGE θέλει την εταιρεία να  είναι κλιματικά ουδέτερη στο τέλος της επόμενης δεκαετίας ή 10 χρόνια νωρίτερα από ό,τι αναμενόταν προηγουμένως.

Η εταιρεία σχεδιάζει να κατασκευάσει offshore αιολικά πάρκα 2,5 GW έως το 2030 και και έναν πυρηνικό σταθμό 2,8 GW μέχρι το 2040. Οι επενδύσεις θα κοστίσουν περισσότερα από 30 δισ. δολάρια έως το 2030.

Οι ανακοινώσεις της PGE γίνονται καθώς η πολωνική κυβέρνηση επιταχύνει τη διαδικασία της μεταφοράς των σταθμών ηλεκτροπαραγωγής που λειτουργούν με άνθρακα σε μια ξεχωριστή οντότητα που ονομάζεται National Energy Security Agency ή NABE.

Η απόσχιση θα επιτρέψει στις εισηγμένες εταιρείες να αποκτήσουν ξανά πρόσβαση στις διεθνείς αγορές ομολόγων, για να χρηματοδοτήσουν την ενεργειακή μετάβαση της Πολωνίας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments