Πολιτική

Άδωνις: Το νέο εργασιακό νομοσχέδιο είναι πλήρως ισορροπημένο

Άδωνις: Το νέο εργασιακό νομοσχέδιο είναι πλήρως ισορροπημένο
Άδωνις: «Πλήρης η ικανοποίησή μου από τη δημόσια διαβούλευση»

Στο νέο εργασιακό νομοσχέδιο αλλά και σε θέματα αιχμής της τρέχουσας πολιτικής επικαιρότητας αναφέρθηκε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Άδωνις Γεωργιάδης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Πρώτο Πρόγραμμα και τους δημοσιογράφους κ. Βασίλη Αδαμόπουλο και κ. Μαίρη Γεωργίου.

Διαφανής πρέπει να είναι η πορεία ζωής όποιου θέλει να ασχοληθεί με την πολιτική

Ερωτηθείς για τον νέο υποψήφιο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ κ. Στέφανο Κασσελάκη, ο υπουργός Εργασίας απάντησε: «Δεν εμπλέκομαι στα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ και, συνολικότερα, στα εσωτερικά ζητήματα κανενός άλλου πολιτικού κόμματος. Έχω όμως κάποιες απορίες. Συγκεκριμένα, ένας που μπαίνει στην πολιτική χρειάζεται να έχει διαφάνεια, ο βίος του να είναι διαφανής. Αυτό όμως δεν συμβαίνει έως τώρα με δεδομένες τις αναφορές στο παραδικαστικό και με τον ισχυρισμό του κ. Κασσελάκη ότι ήταν μόνος του στην Αμερική, όπου σπούδασε και εργάστηκε. Δεν ήταν όμως πολύ μόνος του στις ΗΠΑ. Σπούδασε στην Πενσυλβάνια, αλλά τον καιρο που σπούδαζε, η μητέρα του δίδασκε στο Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια. . Επίσης, έχει ένα βιογραφικό που φαίνεται ότι το έχει «χτενίσει» για να αρέσει στην κοινή γνώμη και έχει ξοδέψει πολλά χρήματα στην επικοινωνιακή του στρατηγική».

Πυρκαγιές: Υποδειγματικός ο τρόπος διάσωσης των ανθρώπινων ζώων

Ως προς την δίμηνη πορεία της κυβέρνησης, ο Άδωνις ανέφερε: «Το επεισόδιο στη Νέα Φιλαδέλφεια το έχει αναλάβει ο αρμόδιος υπουργός. Ως προς τις πυρκαγιές, αυτές ήταν φοβερές όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά σε πολλά σημεία του πλανήτη και σχεδόν σε ολόκληρη την περιοχή της Μεσογείου. Με οκτώ μποφόρ σε ένα πυκνό δάσος πώς μπορεί να σβήσει μια πυρκαγιά; Πρέπει να καταλάβουμε ότι κάθε καλοκαίρι πλέον θα έχουμε πυρκαγιές και το πρωταρχικό είναι να σώζουμε τις ανθρώπινες ζωές. Για παράδειγμα στη Ρόδο, είχαμε μια τεράστια πυρκαγιά, αλλά υπήρξε υποδειγματική η διάσωση των ανθρώπινων ζωών. Οι κλιματικές συνθήκες το καλοκαίρι δημιουργούν ιδανικές συνθήκες για τη εξάπλωση μιας πυρκαγιάς.

«Είναι προφανής η δράση εμπρηστών»

Σχετικά με τη συζήτηση περί εμπρηστών, «Είναι πρόδηλο ότι υπάρχουν εμπρηστές που δρουν. Για παράδειγμα, είχαμε δώδεκα εστίες φωτιά ταυτόχρονα σε Μάναδρα και Ασπρόπυργο με άνεμο στα 8 μποφόρ. Είναι λοιπόν προφανές ότι έχουμε να κάνουμε με εμπρηστές. Ακόμη, κανένας μας δεν λέει ότι δεν θα έχουμε ξανά πυρκαγιές, Η κλιματική αλλαγή θα προκαλέσει περισσότερες πυρκαγιές, Αυτή θα είναι η νέα πραγματικότητα. Το 112 είναι σωστή επιλογή. Έχει δικαιωθεί. Τα διεθνή μέσα αναφέρονται επαινετικά στο παράδειγμα του 112».

Κανένας δεν μπορεί να υποκαθιστά την αστυνομία στο έργο της

Ερωτηθείς για τους λεγόμενους «σερίφηδες», ο υπουργός Εργασίας απάντησε: «Πρέπει να σας πω ότι είμαι αντίθετος στην αυτοδικία και ότι είμαι υπέρ της εύρυθμης λειτουργίας του οργανωμένου κράτους. Κανένας πολίτης δεν πρέπει να υποκαθιστά το κράτος και την αστυνομία στο έργο της».

Οι αντιπολιτευτικοί τόνοι απέναντι στο νομοσχέδιο έχουν πέσει αισθητά

Σε σχέση με τη δυνατότητα εργασίας σε πολλούς εργοδότες, ο Άδωνις Γεωργιάδης τόνισε: «Οι τόνοι της αντιπολίτευσης έχουν πέσει αισθητά. Από τη δημόσια διαβούλευση και μετά, οι τόνοι έχουν πέσει. Το νομοσχέδιο δεν φέρνει τον μεσαίωνα ή τη σκλαβιά. Απεναντίας, είναι ένα ισορροπημένο νομοσχέδιο.Το νομοσχέδιο δίνει την δυνατότητα σε ένα εργαζόμενο με πλήρη σύμβαση να εργάζεται σε έναν διαφορετικό εργοδότη με σύμβαση περιορισμένου εύρους. Όχι δύο τέτοιες συμβάσεις στον ίδιο εργοδότη. Σήμερα, η δεύτερη δουλειά γίνεται μαύρα, αλλά πλέον θα γίνεται άσπρα, δηλαδή νόμιμα. Και τα ένσημα θα ενισχύσουν τη σύνταξη, ο εργαζόμενος θα έχει υψηλότερη σύνταξη.

Το Σύνταγμα δεν προβλέπει μόνο το δικαίωμα στην απεργία, αλλά και το δικαίωμα στην εργασία

Ως προς τις απεργίες, ο Α. Γεωργιάδης ξεκαθάρισε: «Δεν βάζουμε αντικίνητρα στην απεργία. Η απεργία είναι απόλυτα σεβαστό δικαίωμα. Το Σύνταγμα κατοχυρώνει το δικαίωμα στην απεργία. Όμως το Σύνταγμα κατοχυρώνει, επίσης, και το δικαίωμα στην εργασία, όχι μόνο το δικαίωμα στην απεργία. Έτσι, μπορεί να υπάρχει απεργιακή κινητοποίηση, αλλά η μεγάλη πλειοψηφία των εργαζομένων είναι πιθανό να θέλει να εργαστεί. Έχουμε όμως φαινόμενα κατάληψης της εισόδου των χώρων δουλειάς. Υπάρχουν κρούσματα συνδικαλιστικών αυθαιρεσιών. Το νομοσχέδιό μας προβλέπει ότι απαγορεύεται η βία και ότι όποιος θέλει να εργαστεί θα μπορεί να προσέρχεται στον χώρο της δουλειάς του».

Ευεργετικές οι διατάξεις για τους εργαζόμενους συνταξιούχους

Ως προς τους εργαζόμενους συνταξιούχους, «έχουμε 11% ανεργία από 20% ανεργία που είχαμε στο παρελθόν. Παράλληλα, σε όλους τους τομείς της οικονομίας, υπάρχει μεγάλη ζήτηση εργαζομένων. Πολλοί συνταξιούχοι επιθυμούν να εργαστούν για βιοποριστικούς ή για ψυχολογικούς λόγους. Θα παίρνει ολόκληρη τη σύνταξη ο εργαζόμενος συνταξιούχος και θα υπάρχει μια μικρή κράτηση υπέρ ΕΦΚΑ».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments