Πολιτική

Μητσοτάκης για νεκρούς στη Δαδιά: Ας αναρωτηθούμε ποιοι τους πήγαν εκεί

Μητσοτάκης για νεκρούς στη Δαδιά: Ας αναρωτηθούμε ποιοι τους πήγαν εκεί

Πηγή Φωτογραφίας: 363216] ΒΟΥΛΗ - ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΠΡΟ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΣΕ ΕΠΙΠΕΔΟ ΑΡΧΗΓΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ (ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ / EUROKINISSI)

Στους ανθρώπους που εντοπίστηκαν νεκροί στη Δαδιά αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός από το βήμα της Βουλής.

Στη δευτερολογία του στο πλαίσιο της κοινοβουλευτικής συζήτησης για τις φωτιές, ο πρωθυπουργός  εξαπέλυσε τα βέλη του κατά του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ και του προέδρου της Ελληνικής Λύσης. Μάλιστα, κατηγόρησε τον τελευταίο ότι λέει «σαχλαμάρες», εγείροντας την έντονη αντίδρασή του. 

«Όσοι βρέθηκαν στη Δαδιά- και είναι τραγικό αυτό που έγινε- δεν έπρεπε ποτέ να βρίσκονται εκεί, σε ένα δάσος, με το 112 να έχει εκπέμψει σε δύο γλώσσες- αγγλικά και ελληνικά- και με εντολές εκκένωσης προς όλους», είπε ο πρωθυπουργός, αναφερόμενος στους 19 ανθρώπους που βρέθηκαν απανθρακωμένοι και εκτιμάται ότι ήταν μετανάστες.

«Ίσως πρέπει να αναρωτηθούμε κάτι άλλο: ποιοι τους πήγαν εκεί; Και ποιες είναι όλες αυτές οι ΜΚΟ που ξαφνικά έχουν εικόνα; Και μήπως τελικά είναι συνυπεύθυνοι που οδηγούν τους ανθρώπους σε καταστάσεις τέτοιες, ώστε να εγκλωβίζονται σε ένα δάσος, να μην μπορούν να εκκενωθούν τελικά και να χάνεται με αυτό τον τρόπο η ζωή τους;», συνέχισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, επαναλαμβάνοντας πως είναι «πραγματικά τραγικό» αυτό που συνέβη.

«Αλλά, ξέρετε, δεν θα προσλάβουμε μόνο δασοφύλακες, αλλά και συνοριοφύλακες», τόνισε, απευθυνόμενος στον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ. «Γιατί, όσο κι αν σας ενοχλεί, η φύλαξη των συνόρων στον Έβρο και η καλύτερη δυνατότητα αντιμετώπισης της μετανάστευσης με ισχυρή αποτροπή για αυτή την κυβέρνηση αποτελεί προτεραιότητα», συμπλήρωσε ο πρόεδρος της κυβέρνησης.

Μητσοτάκης προς Βελόπουλο: Λέτε σαχλαμάρες

«Εσείς και τα άλλα κομματίδια αντίστοιχης ιδεολογικής προσέγγισης είστε διακινητές των πιο θλιβερών fake news και θεωριών συκοφαντίας και συνωμοσίας. Λέτε ό,τι σαχλαμάρα μπορεί να φανταστεί κανείς με το αζημίωτο και όταν σας απαντάμε εκνευρίζεστε, νισάφι πια», συνέχισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Μας είπατε το αμίμητο, ότι έσβησε η φωτιά στην Πάρνηθα όταν ρίξαμε επιβραδυντικό. Για τον Θεό, ποιος σας λέει αυτές τις σαχλαμάρες;», σημείωσε ο πρωθυπουργός, απευθυνόμενος στον πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης.

Μητσοτάκης προς Φάμελλο: Να πείτε αν γίνονται λάθη στην πυρκαγιά του Έβρου

«Λυπάμαι γιατί κάποιοι πολιτικοί αρχηγοί με πρώτο τον κ. Ανδρουλάκη επέλεξαν να κάνουν μια γενική πολιτική ομιλία κριτικής προς την κυβέρνηση, αφιερώνοντας πολύ λίγο χρόνο στο πραγματικό αντικείμενο. Όταν το κάνετε αυτό, μάλλον ένδεια επιχειρημάτων δείχνετε να έχετε, παρά μια άλλη ατζέντα», είπε ο πρωθυπουργός, αρχίζοντας τη δευτερολογία του, απευθυνόμενος στον κ. Νίκο Ανδρουλάκη.

Σε δεύτερο χρόνο, κάλεσε τον κύριο Φάμελλο να αποσαφηνίσει αν σημειώνονται λάθη κατά  την αντιμετώπιση της φωτιάς που μαίνεται στον Έβρο και για αυτό δεν έχει σβήσει. «Αν γίνονται λάθη, να έρθετε να το πείτε. Αλλά τα λάθη βαραίνουν την πυροσβεστική. Δεν μπορείτε να χειροκροτείτε τους πυροσβέστες- και καλά κάνετε, εγώ τους σέβομαι- και μετά να λέτε ότι καίει για 13 ημέρες», τόνισε ο πρωθυπουργός. «Καίει ακόμη γιατί είναι mega φωτιά και με πάρα πολύ μεγάλη προσπάθεια θα σβήσει. Αν πιστεύετε ότι θα μπορούσε να γίνει διαφορετική διαχείριση, να το πείτε», είπε ακόμη.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments