Διεθνή

Βρετανία: Σχολικά κτίρια θα παραμείνουν κλειστά λόγω κινδύνου κατάρρευσης

Βρετανία: Σχολικά κτίρια θα παραμείνουν κλειστά λόγω κινδύνου κατάρρευσης

Πηγή Φωτογραφίας: Διαδίκτυο, Το υπουργείο Παιδείας της Βρετανίας δήλωσε ότι 156 σχολεία είχαν επηρεαστεί από την παρουσία οπλισμένου αυτόκλειστου αεριωμένου σκυροδέματος

Περισσότερα από 150 βρετανικά σχολεία κλήθηκαν να κλείσουν ορισμένα κτίρια αφού κρίθηκαν μη ασφαλή

Περισσότερα από 150 βρετανικά σχολεία κλήθηκαν να κλείσουν ορισμένα κτίρια αφού κρίθηκαν μη ασφαλή, προκαλώντας την οργή γονέων και εκπαιδευτικών την παραμονή της νέας σχολικής περιόδου και δημιουργώντας νέο πονοκέφαλο για την κυβέρνηση.

Το υπουργείο Παιδείας της Βρετανίας δήλωσε ότι 156 σχολεία είχαν επηρεαστεί από την παρουσία οπλισμένου αυτόκλειστου αεριωμένου σκυροδέματος (Reinforced Autoclaved Aerated Concrete – RAAC) στα κτίριά τους, τα οποία οι αρχές αποφάσισαν τώρα ότι κινδυνεύουν με κατάρρευση.

Το εκπαιδευτικό σύστημα της Βρετανίας, το οποίο εξακολουθεί να ανακάμπτει από τις επιπτώσεις της πανδημίας στην κατ’ οίκον διδασκαλία, έχει πληγεί από εξάμηνες απεργίες των εκπαιδευτικών το 2023, πέρα από την πρόκληση που θέτει η έλλειψη χρηματοδότησης, όπως λένε τα σχολεία, σε ένα πληθωριστικό περιβάλλον.

Η εντύπωση ότι οι ζωτικής σημασίας εθνικές υποδομές καταρρέουν προσθέτει στην πρόκληση που αντιμετωπίζει ο πρωθυπουργός Ρίσι Σουνάκ, καθώς οδεύει προς τις εθνικές εκλογές που αναμένονται το επόμενο έτος, μετά τις απεργιακές κινητοποιήσεις στην εκπαίδευση, την υγειονομική περίθαλψη και τις μεταφορές.

Θα παραμείνουν ανοικτά 

Η υπουργός Παιδείας Γκίλιαν Κίγκαν  δήλωσε ότι η πλειονότητα των σχολείων που κρίθηκαν θα παραμείνουν ανοικτά για μάθηση πρόσωπο με πρόσωπο για όλους τους μαθητές, επειδή το προβληματικό σκυρόδεμα βρέθηκε μόνο σε ένα μικρό μέρος των σχολικών κτιρίων.

Αλλά ορισμένα σχολεία θα αντιμετωπίσουν πλήρες, αν και προσωρινό κλείσιμο.

“Σε ορισμένες περιπτώσεις, θα είναι ολόκληρο το σχολείο”, δήλωσε ο υπουργός σχολείων Νικ Γκιμπ στο Sky News την Παρασκευή.

Ο Γκιμπ δήλωσε επίσης ότι θα μπορούσε να είναι ασφαλές για τους μαθητές να εργάζονται σε μια αίθουσα διδασκαλίας με την οροφή να στηρίζεται από χαλύβδινες δοκούς.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments