Πολιτική

Ο Κασιδιάρης τορπιλίζει το δημιούργημά του

Ο Κασιδιάρης τορπιλίζει το δημιούργημά του

Πηγή Φωτογραφίας: ΔΙΚΗ "ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ" ΣΕ ΔΕΥΤΕΡΟ ΒΑΘΜΟ (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Ο Ηλίας Κασιδιάρης δείχνει αποφασισμένος να τινάξει στον αέρα το δημιούργημά του, στο βαθμό βέβαια που το μπορεί.

Η αποσύνθεση των «Σπαρτιατών» είναι, τρόπον τινά, η «εκδίκηση» της δημοκρατίας. Το «ψιμύθιο» που έκρυβε τη μορφή του Κασιδιάρη ξεβάφει και αναστρέφεται με θεαματικό τρόπο η μεθόδευση, με την οποία οι συνεχιστές της Χρυσής Αυγής και οι πολιτικοί συνεργοί του έγκλειστου Χρυσαυγίτη βρέθηκαν ξανά στα κοινοβουλευτικά έδρανα.

«Το βασικό ρητό των Σπαρτιατών είναι η ισχύς εν τη ενώσει» έλεγε το βράδυ του εκλογικού θριάμβου τους, ο μέχρι τότε  άγνωστος πρόεδρος Βασίλης Στίγκας, ο οποίος είχε καταφέρει σε μόλις τρεις εβδομάδες να εμφανίσει κομματική και εκλογική δομή ευταξίας και πειθαρχίας στρατιωτικού τύπου.

Τα πιο θερμά λόγια ευχαριστίας εκείνο το βράδυ δεν ήρθαν από κάποιον ψηφοφόρο, αλλά από έναν φυλακισμένο Χρυσαυγίτη. Για να διαλύσει κάθε αμφιβολία για το ποιος βρισκόταν πίσω από τη Σπάρτη, πρόσθεσε: «Θα ήθελα βεβαίως να ευχαριστήσω τον Ηλία Κασιδιάρη για τη σημαντική βοήθεια του. Ήταν το καύσιμο που μας έδωσε την ώθηση να φτάσουμε σε αυτό το αποτέλεσμα». 

Αλλά εδώ το “καύσιμο” αποφάσισε να ανατινάξει το “αυτοκίνητο” που είχε κατασκευάσει και, μαζί με αυτό, και τον “οδηγό” του, στην προκειμένη περίπτωση τον Βασίλη Στίγκα, μέσα από τη φυλακή. Ο επικεφαλής των Σπαρτιατών μάλλον “αυτοκτόνησε” πολιτικά, δεν ακολούθησε τις οδηγίες ή αθέτησε κάποια συμφωνία.

Το τέλος των Σπαρτιατών προδιαγράφεται τόσο θεαματικό όσο θεαματική υπήρξε η είσοδός τους στο Κοινοβούλιο και τον εξορθολογισμένο πολιτικό διάλογο.

Μετά τη διαγραφή τριών βουλευτών, απομένουν οκτώ βουλευτές, οι οποίοι αποχωρούν από την κοινοβουλευτική ομάδα των Σπαρτιατών. Πλέον, σκέπτονται σοβαρά να ανεξαρτητοποιηθούν και, σε ένα δεύτερο χρόνο, να δημιουργήσουν ομάδα ανεξαρτήτων βουλευτών. Ο ισχύων κανονισμός της Βουλής τούς παρέχει τη δυνατότητα και το δικαίωμα αυτό.

Ο Βασίλης Στίγκας συνεχίζει ως πρόεδρος του κόμματος χωρίς Κ.Ο. ή κοινοβουλευτικά προνόμια. Ωστόσο, η σφραγίδα και τα κονδύλια των κρατικών επιχορηγήσεων ύψους 2 εκατομμυρίων ευρώ ετησίως θα βρίσκονται στα χέρια του. Προφανώς, όμως, οι καταγγελίες είναι πιθανό να δρομολογήσουν δικαστικές έρευνες. 

«Ό,τι είπα για μαφία, κόζα νόστρα και Κορλεόνε, τα εννοώ. Κάποια πράγματα άπτονται εισαγγελικής έρευνας. Όπως όταν εκβιάζεις έναν βουλευτή και του τα παίρνεις, κάτι είναι αυτό», υπογράμμισε προς την κατεύθυνση αυτή ο κ. Βασίλης Στίγκας, αποφεύγοντας ωστόσο να απαντήσει στην ερώτηση σχετικά με το αν  «κάποιοι βουλευτές δίνουν λεφτά στον κ. Κασιδιάρη από τη βουλευτική τους αποζημίωση…;». 

Τέλος, κοινοβουλευτικές πηγές δεν απέκλειαν το ενδεχόμενο να ανασταλεί η καταβολή κρατικών κονδυλίων στον πολιτικό σχηματισμό των Σπαρτιατών και να ξεκινήσει έρευνα μέχρι να αποκαλυφθεί επιτέλους ο πραγματικός ηγέτης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments