ΑΠΟΨΕΙΣ

Αυτή η Κυβέρνηση έχει αποδείξει πως πάντοτε ανταποκρίνεται στις προκλήσεις,αυτό θα φανεί και στη φετινή ΔΕΘ

Αυτή η Κυβέρνηση έχει αποδείξει πως πάντοτε ανταποκρίνεται στις προκλήσεις,αυτό θα φανεί και στη φετινή ΔΕΘ
Άρθρο της Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου στο pagenews.gr

Το φετινό καλοκαίρι ανέδειξε ακόμη περισσότερες σημαντικές προκλήσεις για τη νέα κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη. Η αποτελεσματική καταπολέμηση των πρόσφατων «μεγαπυρκαγιών» που έπληξαν τη χώρα μας, καθώς και της κλιματικής κρίσης που καλπάζει με ιλιγγιώδεις ρυθμούς, η διαχείριση και ο περιορισμός της οπαδικής βίας από όπου και αν προέρχεται, αλλά και η συνεχιζόμενη ακρίβεια αναδεικνύουν ότι υπάρχουν ακόμη περιθώρια βελτίωσης στην καταπολέμηση των χρόνιων παθογενειών του κρατικού μηχανισμού. Παθογένειες που είχαν ήδη δείξει το πρόσωπό τους και κατά την προηγούμενη τετραετία, με αποκορύφωμα το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη. Για αυτές τις παθογένειες θα κληθεί να δώσει ο Πρωθυπουργός καταλυτικές απαντήσεις στην κεντρική του ομιλία στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ) σε λίγες ημέρες.

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας είναι αποφασισμένη να δώσει άμεσα λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι πολίτες. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η πρόσφατη, έγκαιρη και εντός της προθεσμίας που όρισε ο Πρωθυπουργός, παράδοση των συστημάτων τηλεδιοίκησης στον ΟΣΕ, μία δέσμευση που έγινε πράξη για πρώτη φορά στη χώρα μας. Άλλωστε, ήδη το τελευταίο διάστημα ανακοινώθηκαν μέτρα στήριξης για πολίτες και επιχειρήσεις που επλήγησαν από τις πυρκαγιές στον Έβρο, αντιπλημμυρικά και αντιδιαβρωτικά μέτρα στην περιοχή, καθώς και ένα σχέδιο αποκατάστασης για τον Έβρο και την Πάρνηθα, αλλά και η άμεση αποζημίωση των πληγέντων.

Επίσης, για την αντιμετώπιση της ακρίβειας έχει ήδη από τις 30 Αυγούστου ξεκινήσει το «καλάθι των μαθητών», ενώ το «καλάθι του νοικοκυριού» ενισχύεται σημαντικά, αποτελώντας ανάχωμα για τους καταναλωτές και τις οικογένειες. Παράλληλα, συνεχίζονται τον Σεπτέμβριο τα μέτρα στήριξης στους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος, με την αξία της ενίσχυσης για νοικοκυριά και αγρότες να ξεπερνά, συνολικά, τα 21,4 εκατ. ευρώ.

Το ίδιο αποφασισμένη είναι η κυβέρνηση και στην εξωτερική της πολιτική, όπως περίτρανα αποδείχθηκε στη συνάντηση που είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τους ηγέτες των Βαλκανίων, αναδεικνύοντας τον ηγετικό ρόλο που έχει η Ελλάδα ως πυλώνας σταθερότητας, ειρήνης και ενεργειακής ασφάλειας στα Βαλκάνια και στη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Αυτά είναι μόλις ορισμένα παραδείγματα της ταχύτατης ανταπόκρισης της κυβέρνησης και της δέσμευσής της για ένα καλύτερο αύριο, παρά τις αντιξοότητες.

Αυτό ακριβώς το όραμα θα παρουσιάσει ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, από το βήμα της ΔΕΘ, δίνοντας απαντήσεις στα ερωτήματα των πολιτών και μιλώντας για τις πρωτοβουλίες που έχουν ήδη ξεκινήσει, αλλά και για την υλοποίηση των προεκλογικών μας δεσμεύσεων, μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα, με σχέδιο και πρόγραμμα. Θα μιλήσει για την ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, που αποτελεί μία από τις βασικές μας προτεραιότητες, για ένα κράτος σύγχρονο που μπορεί να διαφυλάξει την υγεία των πολιτών του. Αναμένεται να κάνει λόγο για την κατάρτιση του νέου φορολογικού πίνακα, αλλά και για τις οικονομικές ελαφρύνσεις που θα δώσουν μία ανάσα στα νοικοκυριά και στους πλέον ευάλωτους, που βρίσκονται στο επίκεντρο της κοινωνικής μας πολιτικής. Θα αναφερθεί, επίσης, στις μειώσεις των φόρων, αλλά και στην ανάκτηση της Επενδυτικής Βαθμίδας που θα δώσει νέα πνοή στην οικονομική ανάπτυξη της πατρίδας μας. Ακόμη, νέα νομοσχέδια, όπως το νέο νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, που θέτει νέους όρους προστασίας των εργαζομένων, θα τεθούν στο επίκεντρο.

Μα πάνω από όλα, στη φετινή ΔΕΘ, προτεραιότητα θα είναι οι δράσεις για τον εξορθολογισμό των δομών και των λειτουργιών του κράτους, εν γένει. Με σχεδιασμό, αντικειμενικότητα και αποτελεσματικότητα πρέπει να αλλάξουμε τα κακώς κείμενα που οδήγησαν σε αστοχίες το προηγούμενο διάστημα, ενώ με σύνεση και αποφασιστικότητα πρέπει να οδηγηθούμε σε λύσεις. Αυτός είναι ο στόχος της φετινής ΔΕΘ.

Αυτή η Κυβέρνηση έχει αποδείξει πως πάντοτε ανταποκρίνεται στις προκλήσεις και το ίδιο θα φανεί και στη φετινή ΔΕΘ, προκειμένου η Ελλάδα να συνεχίσει στον δρόμο της προόδου και της ευημερίας.

*Η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου είναι οικονομολόγος, νομικός και Ελληνίδα βουλευτής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, με το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα. Είναι Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Διεθνούς Εμπορίου (INTA) και Εκπρόσωπος Τύπου της Ευρωομάδας της Νέας Δημοκρατίας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments