EDITOR'S PICK

Tesla: Λανσάρει πρώτα στην Κίνα το νέο Model 3

Tesla: Λανσάρει πρώτα στην Κίνα το νέο Model 3

Πηγή Φωτογραφίας: Η Tesla ανακοινώνει την επικείμενη κυκλοφορία των Model S και Model X στην Κίνα/autonomous.gr

Στις ΗΠΑ η Tesla ρίχνει την τιμή του λογισμικού βοηθού οδηγού «Full Self Driving»

Σε επιθετικές κινήσεις σε Κίνα και ΗΠΑ προχωρά η Tesla. Στην τεράστια ασιατική αγορά η εταιρεία του Ίλον Μασκ παρουσίασε ένα ανασχεδιασμένο, κατασκευασμένο στην Κίνα Model 3 με μεγαλύτερη αυτονομία και υψηλότερη τιμή. Στις ΗΠΑ, η Tesla προχώρησε σε μείωση της τιμής του λογισμικού βοηθού οδηγού «Full Self Driving» (FSD) κατά 20% στα 12.000 δολάρια, καθώς και τις τιμές των premium μοντέλων Model X και Model S.

View this post on Instagram

A post shared by Tesla (@teslamotors)

Πρώτα στην Κίνα

Το λανσάρισμα του νέου σεντάν Model 3 σηματοδοτεί την πρώτη φορά που η αυτοκινητοβιομηχανία κυκλοφορεί ένα όχημα στην Κίνα πριν από τις ΗΠΑ, υπογραμμίζοντας την αυξανόμενη εξάρτησή της από τη χώρα στην οποίαν βρίσκεται σε σκληρό ανταγωνισμό με την εγχώρια BYD.

Το όχημα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της Tesla στη Σαγκάη και έρχεται με τιμή εκκίνησης 12% υψηλότερη από το προηγούμενο, βασικό μοντέλο στην Κίνα. Θα εξαχθεί και σε άλλες αγορές της Ασίας, της Ευρώπης και της Μέσης Ανατολής.

Η Tesla μείωσε τις τιμές για τα premium Model S και Model X κατά περίπου 14% έως 21%, στην Κίνα και τις ΗΠΑ – τις δύο μεγαλύτερες αγορές της.

Η αύξηση της βασικής τιμής στο Model 3, το μοντέλο της Tesla με τις περισσότερες πωλήσεις μετά το Y, θα μπορούσε να βοηθήσει στην προστασία των περιθωρίων κέρδους. Αλλά οι μειώσεις τιμών για τα πιο premium αυτοκίνητά της αναδεικνύουν τον έντονο ανταγωνισμό που αντιμετωπίζουν οι κατασκευαστές EV, ειδικά στην Κίνα.

Για να ενισχύσει το μερίδιο αγοράς της, η αυτοκινητοβιομηχανία ξεκίνησε φέτος έναν πόλεμο τιμών που αύξησε τις παραδόσεις αλλά έστειλε τα περιθώρια κέρδους της σε χαμηλό τετραετίας.

Το πολυσυζητημένο σύστημα FSD της Tesla, η τεχνολογία του οποίου έχει βρεθεί στο στόχαστρο των ρυθμιστικών αρχών λόγω ανησυχιών για την ασφάλεια, θα κοστίζει πλέον 12.000 δολάρια.

Το νέο Model 3

Το νέο Model 3 αποτελεί την πρώτη αλλαγή της Tesla στην γκάμα των αυτοκινήτων μαζικής αγοράς από τότε που λάνσαρε το παγκόσμιο best-seller της, το Model Y, το 2020.

Η Tesla δεν ανακοίνωσε ημερομηνία κυκλοφορίας του νέου Model 3 στην αμερικανική αγορά, όπου σήμερα προσφέρει εκπτώσεις άνω των 5.000 δολαρίων σε ορισμένα από αυτά τα οχήματα που βρίσκονται σε απόθεμα. Το Model 3 συναρμολογείται επίσης στο Fremont της Καλιφόρνια.

Η εταιρεία σχεδιάζει να παρουσιάσει το αυτοκίνητο σε εμπορική έκθεση στο Πεκίνο το Σάββατο. Ορισμένα από τα νέα χαρακτηριστικά του, συμπεριλαμβανομένης μιας οπίσθιας οθόνης για τους επιβάτες στο πίσω κάθισμα, φαίνεται ότι απευθύνονται σε Κινέζους αγοραστές αυτοκινήτων.

Το αυτοκίνητο, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, διαθέτει επίσης καλύτερο ακουστικό σύστημα, πιο άνετο εσωτερικό και πρόσθετους αερόσακους. Οι εικόνες από το εξωτερικό έδειξαν μικρές αλλαγές που έδωσαν στο σεντάν ένα πιο κομψό μπροστινό μέρος και νέους προβολείς.

View this post on Instagram

A post shared by Tesla (@teslamotors)

Το νέο Model 3 υπόσχεται επίσης μεγαλύτερη αυτονομία οδήγησης. Η βασική έκδοση έχει αυτονομία 606 χιλιομέτρων (377 μιλίων) με βάση τα πρότυπα δοκιμών της Κίνας, περίπου 9% υψηλότερο από το προηγούμενο μοντέλο.

Η Tesla ανακοίνωσε ότι έχει αρχίσει να δέχεται παραγγελίες και θα ξεκινήσει τις παραδόσεις στην Κίνα το τέταρτο τρίμηνο. Λαμβάνει επίσης παραγγελίες σε άλλες αγορές όπου εξάγει από τη Σαγκάη, όπως η Γερμανία, η Ιαπωνία, η Μαλαισία, η Αυστραλία και η Νέα Ζηλανδία.

Υπολογίζεται ότι το νέο Model 3 θα πουλήσει καλά εκτός Κίνας, όπου υπάρχει λιγότερος ανταγωνισμός στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, δήλωσε ο Yale Zhang, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας συμβούλων Automotive Foresight με έδρα τη Σαγκάη.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments